Geen vluchten na elven

Hans63

/ #5 Gedrag EA niet meer van deze tijd

2015-10-01 18:23

Hartelijk dank voor de prima brief, daarmee verwoordt u de mening van veel omwonenden. Het is ongehoord hoe EA zich het recht toe-eigent om inmiddels tienduizenden mensen elke dag weer 's ochtends om 7:00 uit de slaap te halen, alleen om er zelf beter van te worden. Inmiddels inclusief zon- en feestdagen: voor 7:30 zijn er op zondag vaak alweer 3 zeer luidruchtige toestellen vertrokken.

Van mij had de eis nog wel strakker gemogen: geen enkele vlucht meer voor 8:00 of na 23:00, en een afnemende overlast de komende jaren ipv een groeiende.

Het belang van de omwonenden wordt nu totaal genegeerd, wat bijvoorbeeld ook in Groningen gebeurde bij de aardgaswinning. Daar is gebleken dat een bewust veroorzaakte schade verhaald kan worden: in het geval van EA praat je dan over honderden miljoenen euros (aangenomen: 10000 huizen die geluidsbestendig gemaakt moeten worden en nog eens 30000 die 1% waardedaling ondervinden). Misschien is er een advocaat die de mogelijkheden van zo'n claim eens kan onderzoeken? Misschien dat EA zich dan realiseert dat een vliegveld zonder draagvlak geen toekomst heeft. En dat het huidige gedrag niet meer van deze tijd is!