Geen azc in Wezep

Realist

/ #26

2015-09-28 15:44

Nee, geen AZC in Wezep. Er zijn zoveel redenen waarom dit onverstandig is, maar hier onder enkele:

1. Het is onhaalbaar, onrealistisch en onverantwoordelijk om 600 mensen op Camping Heidehoek te plaatsen. Hiervoor is simpelweg geen plek.

2. Het gaat hier om asielzoekers, dit zijn niet per definitie oorlogsvluchtelingen. Hier zitten dus ook economische vluchtelingen, oftewel asielzoekers, oftewel profiteurs die zelf geen bijdrage hebben geleverd aan onze samenleving.

3. Er is geen draagvlak onder de inwoners van Wezep voor een AZC. Dit moet gerespecteerd worden door de gemeenteraad, zij zijn immers volksvertegenwoordigers. Vertegenwoordig dus dan ook de inwoners van Wezep!

4. De asielzoekers die hier geplaatst zullen worden, hebben niet de nodige inentingen gehad die wij en onze kinderen wel gehad hebben. (tegen difterie, kinkhoest, Polio etc) Om uitbraken in deze regio van bijvoorbeeld Polio te voorkomen is het belangrijk dat het merendeel van de inwoners gevaccineerd is.(zogenaamde kudde-immuniteit) Ook is bekend gemaakt dat zij niet zullen worden gescreend op TBC. De volksgezondheid is hier dus in het geding.

5. Ongeveer 80% van het aantal asielzoekers zal uit mannen bestaan. Aangezien verkrachting een middel is dat wordt ingezet tijdens oorlog om de vijand te breken, is het risico dat tussen deze asielzoekers verkrachters zullen zitten een reeële aanname.

6. De kans dat er rellen of gevechten binnen en/of buiten het asielzoekerscentrum zullen plaatsvinden is groot. Er worden verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar gezet die niet met elkaar overweg kunnen. Het risico dat de veiligheid en openbare orde verstoord zullen worden moeten wij niet nemen.

7. De koopwoningen die rondom Camping Heidehoek liggen zullen logischerwijs in waarde gaan dalen. De gemeente heeft kenbaar gemaakt, dat woningeigenaren hiervoor (gedeeltelijk) gecompenseerd kunnen worden vanuit de gemeente, mochten deze woningen uberhaupt nog verkoopbaar zijn. Uiteindelijk betaald de belastingbetaler voor deze waardevermindering van rondom liggende woningen.

8. Het is nog onzeker of er in het AZC zelf onderwijs zal worden gegeven aan (eventuele) kinderen of dat zij op de bestaande basisscholen in Wezep zelf onderwijs zullen volgen, wat de kwaliteit van het onderwijs zou kunnen aantasten i.v.m. tijd en aandacht voor de bestaande leerlingen. Ook kan de gemeente nog geen duidelijkheid bieden wat haar beleid in deze zal zijn. Asielzoekers hebben in ieder geval de keuzemogelijkheid om zelf te bepalen voor welke school gekozen wordt. Op dit punt ontbreekt het aan visie en concrete plannen.

9. Onbekend is hoe de samenstelling van de asielzoekers zal zijn. Bepaalde stromingen binnen de Islam zijn radicaler dan andere stromingen en zullen dus niet altijd een positieve grondhouding hebben tegenover de Christenen in Wezep zelf en de eventuele aanwezige Christenen in het AZC, met alle gevolgen van dien.