9e uur? Dacht het niet.


Gast

/ #108

2015-07-02 22:00

Dit is dus echt weer zo'n actie die nergens op slaat.
Je kan tieners gwn niet dwingen om tot 17.00u op school te zitten, zeker niet omdat het gwn totaal geen nut voor de leerlingen zelf heeft.
Als je na een schooldag van 8,5u aan een tafeltje zitten thuis komt dan heb je totaal geen zin meer om ook maar iets aan je huiswerk te doen.
Je hebt er ook niet eens meer tijd voor, want er bestaan ook nog andere dingen in het leven zoals sport, werk, vrijetijd en familie.
Er zijn kinderen die ver van school wonen in bijvoorbeeld Maarn, deze leerlingen zouden pas om 6uur thuis komen....
De Breul staat er al om bekend dat ze veel huiswerk opgeven, als je tot zo laat op school moet zitten mogen ze wat mij betreft geen huiswerk meer opgeven.
Ook zal er in de laatste uren van zo'n lange dag niks meer gedaan worden. Het 8e uur staat er nu al om bekend dat er niks gedaan wordt omdat niemand er zin in heeft, moet je nagaan als er een 9e uur komt...

Leerlingen zijn ook maar gewoon mensen en geen gekke robots die dag en nacht met school bezig zijn.
Misschien moet de schoolleiding ook eens aan de leerlingen denken, dit plan een keer vanuit onze ogen bekijken, want je kan gewoon echt niet verwachten dat leerlingen 8,5uur lang netjes rechtop aan een tafeltje zitten te luisteren naar iemand die voor de klas een verhaal staat te vertellen die ze 9 van de 10 keer niet boeit. En dan ook nog eens met al hun huiswerk netjes gemaakt....

No Way...