Geen vluchten na elven


Gast

/ #2

2015-04-23 08:18

Dank u voor de heldere uiteenzetting.
Wat mij verbaasd als ik ook in de pers nieuws lees over Eindhoven Airport is dat er altijd wordt verwezen naar Eindhoven Airport als een banenmotor, belangrijk voor de groei van de region.
Dit is non-sense. Deze region heeft ingezet op high tech innovatie en een vliegveld met goedkope vluchten naar vakantie bestemmingen draagt op gee enkele wijze bij aan de richting die de regio heeft gekozen.
Eindhoven Airport is een relatief kleine werkgever met een hele kleine bijdrage van toeleverende bedrijven aan de brabantse economie. Groei geeft nauwelijks meer arbeidsplaatsen. Eindhoven Airport is te vergelijken met SolMar tours: een destijds relatief grote busmaatschappij die reizen naar Spanje organiseerde. Eindhove Airport brengt geen buitenlandse reizigers naar NL, maar vervangt de busreizen van vroeger om nederlandse toeristen naar het buitenland te brengen. Er is geen bedrijf dat vertrekt als eindhvoen Airport dicht gaat (alleen Cargo BV). Is er een manier waarop we deze invalshoek mee kunnen nemen in de discussie aan de Alderstafel, de provincial staten en liefst ook de landelijke politiek?