Gouda Noord zoals het Hoort


Gast

/ #171 Re: Re: Re: Geldigheid petitie

2014-11-28 13:39

#168: Gouda Noord Zoals het Hoort - Re: Re: Geldigheid petitie 

 Te moe om het zelf op te zoeken?

Burgerinitiatief indienen

Wilt u een onderwerp op de agenda van de raadsvergadering zetten? Dan kunt u een burgerinitiatief opstellen. Het burgerinitiatief moet aan een aantal eisen voldoen. Deze staan opgesomd in de verordening op het burgerinitiatief.  De griffie kan u helpen bij het opstellen van het initiatief. Neem voor nadere informatie of ondersteuning contact op met de griffie, telefoon (0182) 589 197.
Voldoet het initiatief aan alle eisen? Dan kunt het inleveren bij de griffie:

Gemeente Gouda
T.a.v. de griffier
Postbus 1086
2800 BB  Gouda
Of e-mail griffie-at-gouda.nl

Petities

Petities zijn korte notities die vergezeld gaan van een lijst met handtekeningen van sympathisanten. Ze worden veelal in een formele setting aangeboden aan een bestuurder, politicus of een bestuursorgaan. Petities voor het college stuurt u naar:

Gemeente Gouda
T.a.v. Burgemeester en wethouders
Postbus 1086
2800 BB  Gouda
Voor petities die aangeboden moeten worden aan de gemeenteraad of één van de commissies kunt u contact opnemen met de griffie, telefoon (0182) 589 197.

 

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw contacten via een politieke partij, of een raadslid te laten verlopen. Kijk hier voor een overzicht van de adressen en telefoonnummers.

Het aantal te overleggen handtekeningen loopt op naarmate men een burgerinitiatief bij een hogere overheid neerlegt (tot minimaal 40.000 handtekeningen indien het een voorstel in de Tweede Kamer betreft).

Nu goed?