voorstraat 92 moet geel blijven


Gast

/ #147 Over monumenten en doorslaan.

2014-09-26 10:20

Best jammer dat de gemeente in kwestie deze commentaren waarschijnlijk niet zal lezen. Wat ik zo jammer vind in Nederland is dat we helemaal overboord gaan met onze monumenten. Monumenten mogen jaren lang verwaarloosd worden, maar wee degene die het koopt, die moet zich tot in detail aan de originele specificaties houden, een replica afvoergoot in kunststof met hetzelfde uiterlijk als het origineel is niet goed genoeg, welnee meneertje, de originele materialen moeten hier aan te pas komen.  Nu heeft een huiseigenaar vastgesteld dat zijn historische pand ooit in een bepaalde kleur geel geschilderd werd, wie is de gemeente dan in hemelsnaam om te bepalen dat de kleur grijs moet zijn?? Hoezo grijs? Aan de ene kant moet alles tot in het belachelijke worden opgeknapt en nu mag een huiseigenaar zijn huis niet in de oorspronkelijke kleur schilderen?

Onbegrijpelijk in het verleden was dit een gevalletje "Breekijzer" met Pieter Storms geworden, daar werden dit soort gemeentelijk knulligheden altijd feilloos aan de kaak gesteld.
Zeer veel succes met geel houden van de woning, ik heb de foto op Google bekeken en de kleur misstaat de woning zeker niet.