Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

omwonende

/ #650 Harde cijfers over criminaliteit asielzoekers

2014-09-25 13:34

Uit een rapport van de Erasmus universiteit uit 2006

Van deze 34.000 asielzoekers ‘in procedure’ worden er in 2004, ruim 1800 (5,4 procent) verdacht van een misdrijf. Asielzoekers in procedure komen daarmee dus relatief (veel) vaker in aanraking met de politie dan asielmigranten die beschikken over een geldige verblijfsvergunning. Er lijkt dus een samenhang te zijn tussen de juridische status en het (criminele) gedrag van asielzoekers. In totaal wordt in 2004 4% van de legaal in Nederland verblijvende asielmigranten verdacht van betrokkenheid bij criminele activiteitenZo zien we dat met name asielmigranten uit (Noord)Afrika en uit landen van het voormalig Oostblok relatief vaak worden verdacht van criminele activiteiten.  Indien we dit cijfer vergelijken met de incidentie van criminaliteit in de Nederlandse bevolking dan blijkt dat asielmigranten aanzienlijk vaker (meer dan 3x zovaak !) worden verdacht van criminele activiteiten dan de gemiddelde Nederlander (1,5%). 

Het gaat dan in 25% van de gevallen om geweld tegen personen = (bedreiging, poging doodslag, doodslag voltooid, mishandeling, ov. misdr. tegen leven) en 52% van de gevallen om vermogensdeliccten zonder geweld = (b.v. eenvoudige diefstal, diefstal met braak, muntmisdr.,ov. valsheidsmisdr.)

DUS weer aantoonbaar gelogen door COA tijdens informatie-avond dat asielzoekers zich tijdens een aanvraag procedure heel rustig houden, omdat ze anders geen verblijfsvergunning zouden krijgen !!

DUS GEMEENTE: WAARBLIJFT ONZE BESCHERMING ? WE HEBBEN DAARRECHT OP !