Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #649 Het regent klachten bij nieuwe azc's

2014-09-25 07:44

Doetichem / bron omroep Gelderland

Volgens buurtbewoners is er vooral 's avonds en 's nachts veel geluidsoverlast. Daarnaast lopen veel bewoners van De Kruisberg door de wijk op zoek naar toegang tot draadloos internet van omwonenden. Ook maakt de buurt zich zorgen over de veiligheid van de asielzoekers en over de eigen veiligheid. 'Er zijn verschillende toegangspoorten die geopend zijn. Dat is niet volgens afspraak. Wij hebben het idee dat Jan en alleman het terrein op kan', zegt Jacques Engelen, buurtbewoner. Hij kon onlangs zelf ook zo het terrein oplopen.

Een woordvoerder van het COA laat weten dat de locatie geschikt is voor de opvang van asielzoekers maar dat de afgelopen maanden 'enerverend waren vanwege de hoge instroom van asielzoekers'. Het COA zegt bezig te zijn met de aanleg van een eigen WiFi-netwerk en een speeltuin voor kinderen van asielzoekers. Het COA vindt bovendien dat zaken steeds beter gaan lopen. Een keer in de zes weken is er overleg tussen de bewoners, het COA, de gemeente en de politie. 

Burgemeester Joosten van Doetinchem zegt dat er nog stappen gezet moeten worden om het leefbaar te maken voor de buurt. Hij vindt dat het COA dat moet regelen. 'Wij houden meer dan de vinger aan de pols.'

De bekende salami-techniek die Van Lunteren ook wil toepassen. Ogen dicht doen, gewoon doordrammen en dan zegen dat COA het moet oplossen. Terwijl COA standaard briefjes uit de la trekt met opmerkingen als' we gaan het onderzoeken' , ' deze groep staat niet open voor overleg' etc.