Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

inwoner stadshart

/ #574 en ondertussen uit de notulen van gesubsidieerde wijkraad Stadshart

2014-09-08 10:05

De aanwezigen in de vergadering hebben vooraf nog een gesprek over de rommel die o.a. in de Nieuwstraat (AH en de geldautomaten) is gedeponeerd. De wijkagent geeft aan dat de politie daar weinig aan kan doen.

Er zijn veel minder bezoekers in de binnenstad en dat merkt ook de Politie. De wijkagent geeft tevens aan dat door de veelheid aan verschillende gebiedsverboden het voor de Politie niet makkelijker wordt om te handhaven, hier zal overleg over moeten plaatsvinden.

Tevens heeft de vergadering met de wijkagent van gedachten gewisseld over het doen van meldingen, de verschillen tussen 112, 0900-8844 of de Handhavingsdiensten. Mede door een aantal voorbeelden, waarin het vaak niet duidelijke is, wie van de diensten je nu moet aanspreken. De wijkagent geeft hierbij aan dat het mogelijk is voor een aantal burgers om in gesprek te gaan met de leidinggevenden bij de Politie.

 

Dit beloofd echt veel goeds. Ik heb er alle vertrouwen in dat alle bestuursvergaderingen , beheergroepen en gemeentelijke overlegstructuren uiteindelijk alle overlast vroeg of laat een keer zullen bespreken, .... en nooit iets zullen oplossen. Met al die overleg-clubjes kan je gemakkelijk 1-2 jaaroverlast overbruggen zonder dat er ooit iets concreet wordt opgelost. Ziehier precies het doel van de gemeente en COA.