Leefbaar Lille

gast

/ #10

2014-08-27 19:27

Het valt me op dat hier en op Face book:

Tolerantie blijkbaar niet geldt voor mensen die last hebben van de cross:

  • Als je er last van hebt is dat gezever, gezeur etc. Je mag dus geen hinder voelen.
  • Als je er over klaagt ben je een: klager, zeur, groen, niet tolerant, zaag, zeveraar en meer van dat moois. Je mag er dus niks over zeggen.
  • Klager moeten maar verhuizen; Je mag er dus niet zijn.
  • Het belangrijkste argument; De cross was hier eerst is gezien de 350 ondertekenaars van de eerste (off line) petitie, (allemaal inwijkelingen?) al twijfelachtig. En trek die redenering eens door. Wie waren hier allemaal nóg eerder? Dinosaurussen, Neanderthalers, Hunnen, Mongolen, Moren, Vikingen, Romeinen, Spanjaarden, Duitsers? Welk recht geeft het dan om de eerste te zijn? Als dit rijtje één ding gemeen had was het hun enige recht om te verdwijnen. Het recht de eerste te zijn biedt dus niet veel hoop. En dan.... gaan we met dat argument ook vervuilende industrieën tolereren? Mmmmm, 't is wel erg dat gif in de grond en die kwalijke dampen in de lucht maar ja... ze waren hier nou eenmaal eerst hé? 

En het valt me op dat:

  • De petitie nérgens het beeindigen van de cross beoogt ondanks wat daarover hier en op Face book wordt gesuggereerd. De petitie heeft het slechts over het verminderen van geluidoverlast.
  • Er nogal zwart/wit, alles/of niets wordt geredeneerd: of je bent voor, of je bent tegen en als je tegen bent mag je er niet zijn. Deze benadering leidt naar een fatale afloop en staat oplossingen in de weg; Er is nog een scala aan mogelijkheden tussen onbeperkt geluid en sluiten.