Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #508 Open TBC / Bij het COA is alles ' in principe' onder controle

2014-08-25 08:42

En ze komen niet met lege handen: http://ejbron.wordpress.com/2014/06/09/minstens-10-italiaanse-soldaten-na-redding-van-vluchtelingen-bij-lampedusa-besmet-met-tbc/

Gelukkig controleert COA op TBC, dus lijkt er niets aan de hand: http://www.ggdkennisnet.nl/?file=13720&m=1373548631&action=file.download

Maaaaaaar, ook hier wordt ons een rad voor ogen gedraaid. Zie onderdeel 4. " De bereidheid van een asielzoeker om een tbc-onderzoek en eventueel behandeling te ondergaan blijkt uit de ondertekening van het door COA of INDverstrekte verwijsformulier ' tbc-instemmingsverklaring'. Bij weigering van deelname door de asielzoeker voert de GGD geen TBC-onderzoek uit. "In principe dient de IND, op basis van opgave door de GGD vast te stellen of de asielzoeker aan de verplichting om een tbc-onderzoek te ondergaan heeft voldaan.

Gelukkig wachten TBC bacillen met de verspreiding tot de IND een check heeft gedaan of iemand wel een formuliertje heeft ondertekend. 

Hoe zat het ook al weer met testen op andere andere besmettelijke ziektes, zoals aids, schurft ed ? Oh nee, dat staat niet op takenlijstje COA, dus daar komen we vanzelf wel acher.