we zijn voor wilders


Gast

/ #19

2014-03-22 10:36



Wilders heeft een punt. Dat is de schuld van zijn politieke tegenstanders.

De avond voor de verkiezingen zitten een aantal politieke (oud) kopstukken aan tafel voor een laatste reclamespot. Het gesprek gaat weer vooral over Wilders en zijn opvattingen. Wilders had de criminaliteit onder Marokkanen weer eens ter sprake gebracht. Als oplossing werd aangedragen: "Natuurlijk moet er iets aan gedaan worden, maar we moeten er vooral voor zorgen dat deze mensen aan een baan geholpen worden." En daar gaat het al helemaal mis. Er zijn nog kennelijk nog steeds dromende politici die denken dat criminelen op zoek zijn naar een baan. We kennen in Nederland het begrip "draaideurcrimineel"!!! Dat woord zou helemaal niet moeten bestaan. Als de verantwoordelijke overheid en justitie er nu eens samen voor zorgen dat criminelen, blank, zwart, autochtoon of allochtoon, daar terecht komen waar ze horen: in de cel. Dan kan het welwillend deel van de samenleving een prettig bestaan hebben.

Voor vrijwel alle overtredingen in Nederland heeft justitie een vast tarief als straf. Voor 10km te hard rijden, voor niet handsfree bellen, zelf voor het op de verkeerde dag buiten zetten van een afvalcontainer. Is het nou zo moeilijk om hetzelfde te doen voor een inbraak? Alleen dan wel graag met een oplopende staffel. 1e inbraak 1maand cel. 2e inbraak 6 maanden cel. 3e inbraak 2 jaar cel. Moet je eens kijken hoe snel de draaideurinbreker verdwijnt.

Alleen al in Amsterdam zijn er 600 bekende draaideurcriminelen. Hoeveel onopgeloste inbraken plegen die per jaar? En voor hoeveel angst en ellende zorgen die? En wat kost dat de gemeenschap? Volgens mij meer dan straffen met opsluiting.

Ik pleit er voor dat de verantwoordelijke overheid en justitie er nu eindelijk eens een keer voor gaan zorgen dat het echt veilig wordt in Nederland en criminaliteit en straatterreur verdwijnt door daders eens op te sluiten in plaats van na beloofde beterschap voor de zoveelste keer te laten lopen.

Kortom verantwoordelijke politici, hou op met roepen dat er iets aan gedaan moet worden, maar doe er iets aan!