Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg

MF

/ #86 RE: 53

2014-01-06 22:52

Bijzondere reactie, gezien deze in het geheel onjuist is. Wellicht omdat de achtergrond informatie niet bekend is.
Specialisten verdienen jaarlijks al structureel minder. Voorbeeld: oogartsen in 1 jaar 30% minder inkomen. Zeer binnenkort zal het wetsvoorstel mbt inkomens van medisch specialisten rond zijn en worden de salarissen afgetopt. Dit geeft enorme weerstand. De huidige inkomens kan je niet zomaar verlagen, de nieuwe instroom (afgestudeerden die hoge kosten hebben moeten maken) wel.
Vergelijk het maar met een andere doelgroep, niemand gaat akkoord met een terugval van 50% van zijn inkomen. Jullie zouden dat ook nooit doen. Er wordt aan gewerkt, harder dan de meesten hier beseffen, alleen kan dit niet in enkele maanden. De vergelijking met 'buitenland' vind ik een beetje vreemd. Daar is immers alles in andere vorm opgebouwd en kan je het niet zomaar vergelijken. Maar waarom als het daar zoveel beter is naar jullie idee, wat doen jullie dan hier te reageren en gaan jullie niet tijd spenderen aan vertrekken naar het buitenland?
Nee, ik hoef geen reactie van jullie, maar vraag slechts begrip en verdiep jullie eens in de achtergrond van ons zorgstelsel. Succes met jullie frustraties in bedwang houden.