WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

Rogier

/ #60 Het goede voorbeeld komt uit Zwolle

2013-09-13 12:30

Dit is overgenomen uit een artikel op de website:
http://www.wijkraadbinnenstadhaarlem.nl/index.php/2-nieuws/nieuws/121-zo-moet-het-unilokatie-qde-herbergq-in-zwolle

Gepubliceerd op zondag 29 januari 2012 00:00

Op woensdag 25 januari bracht de wijkraad Binnenstad een bezoekje aan de unilokatie De Herberg in Zwolle. Nu de discussie over de vestiging van de unilokatie in Haarlem weer op- laait (onrust in de Wilhelminastraat) leek het ons een goed idee daar eens een kijkje te nemen.

Na een hartelijke ontvangst was er een rondleiding door het gebouw dat net twee jaar oud is. In De Herberg is sprake van een dagopvang, een nachtopvang en een sociaal pension. In de opvang zijn diverse slaapzalen (mannen en vrouwen gescheiden, douches, gemeenschappelijjke ruimtes, een keuken waar dagelijks maaltijden bereid worden voor tussen de 50 en 60 mensen. Bezoekers van de dagopvang (noemen ze in de Herberg 'het voorportaal") kunnen niet zomaar even iemand opzoeken in het gedeelte waar de nachtopvang gevestigd is. Dagbesteding vindt plaats tussen 09.15 en 13.00. Mensen die in het sociaal pension wonen en een verblijfsindicatie hebben, kunnen deelnemen aan dagbstedingsprojecten (klussenbus, groenonderhoud, meubelproject). In de buurt van De Herberg is ook nog de dagopvang Bonjour van het Leger des Heils gevestigd (de Herberg wordt gerund door het RIBW). Alle bezoekers krijgen een intakesesprek en worden vervolgens geregistreerd zodat de Herberg weet wie ze in huis hebben. Er werken zo'n 25 medewerkers. Kijk voor meer info op de website van De Herberg.

Maar wat vooral opvalt is de lokatie van deze voorziening. De Herberg bevindt zich op een BEDRIJVENACHTIG terrein met in de buurt ook nog enkele scholen. Als u een een indruk wilt krijgen van de omgeving van deze unilokatie klikt u op foto 1, foto 2,en foto 3 . U ziet dan dat er is gekozen voor vestiging BUITEN WOONWIJKEN. De loopafstand tot het centrum van Zwolle (foto 4) bedraagt iets meer dan een kilometer. Misschien moeten wethouder van der Hoek en zijn ambtenaren er ook maar eens een kijkje nemen.