WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

Rene

/ #51 Re: Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

2013-09-11 11:51

#48: Bregje Meurkens, nr. 37 - Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

Bregje, Dank voor het delen. ik heb die berichtgeving nog niet gehad maar het is wel fijn dat de wethouder reageerd en aangeeft dat het absoluut niet om het alternatief van de Unilocatie gaat (over de toekomst heeft hij het niet, als ze mogelijk samen gaan met andere gemeente diensten die door de AWBZ gefinancierd worden).

Ik blijf toch kritisch. Elke keer als iemand iets officieel bericht komt er wat nieuws naar voren.

  • Tijdens de wijkraadsvergadering (dinsdag) was het al bekend, maar afgelopen vrijdag is er pas over gesproken.
  • Het RIBW praat alleen over De Wissel, de wethouder praat al over De Wissel en De Herberg.
  • De aantallen worden toch weer in het midden gelaten en nu zijn het al 3 ziekenboegplaatsen.
  • In de afgelopen periode was er geen overlast, daarvoor wel?! We moeten eens navraag doen bij de bewoners daar of het overleg gestopt is omdat er niets aan de hand was of dat er toch niets aan gedaan werd.

Een dergelijk grote locatie neemt diverse problematieken met zich mee en ik zie het niet zitten dat er een beheersplan gemaakt moet worden of dat er een bewaker in de straat komt om alles goed te laten verlopen.

Het is een woonwijk, geen opvangwijk. Ik denk zelfs als er een veel kleinschaliger idee was (1 woning gebruiken voor dit soort opvang voor 4-6 mensen) er een normale gezinssituatie zou zijn (maar kan dan ook een asociaal gezin zijn). Al met al een idee dat de nodige rust en stabiliteit in de wijk verstoord.