WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT


Gast

/ #13 E-mail, zojuist verstuurd.

2013-09-08 17:31

Buurtgenoten, onderstaande mail heb ik zojuist verstuurd aan de drie adressen.


Geachte heren,

Met veel ontzet en grote ontsteltenis heb ik kennis genomen van de plannen van de gemeente Haarlem om een 24-uursopvang voor verslaafden, met daarin ook de mogelijkheid tot gecontroleerd gebruik van alcohol en andere middelen. Laat me heel duidelijk zijn: ik vind dit een belachelijk plan waar ik, samen met een groot deel van onze buurt, voor zal gaan liggen. Dit mag niet gebeuren. Waarom?

1) Ik ben twee jaar geleden met mijn partner in Haarlem komen wonen voor het vriendelijke karakter van de stad, maar ook voor het groeipotentieel van deze specifieke buurt. Wij hebben een huis gekocht, dat nu zoals u vast weet, onder water staat en wat wij natuurlijk graag weer willen verkopen over een aantal jaren om ons elders in Haarlem te vestigen. Een opvang als deze draagt geenszins bij aan de leefbaarheid van de buurt, en daarmee de huizenprijs. Simpel gezegd: dit volslagen idiote plan van de gemeente zorgt ervoor dat ik de boot in ga straks. En daarmee jaagt de gemeente Haarlem met het zelfde tempo jonge hoogopgeleide starters als wij weer weg uit de stad. Ik zal op zoek gaan naar een benchmark voor de mogelijke daling, voor zover daar gegevens over bekend zijn. Het verschil leg ik tegen die tijd graag in factuurvorm neer bij de gemeente: planschade.

2) De buurt heeft veel te kampen met overlast. Simpel gezegd: het is nog lang niet onder controle. Zwerfvuil vliegt door de straten, wordt slecht bijgehouden door Spaarnelanden en de gemeente, er is parkeeroverlast en daarbij sinds kort ook overlast van Oost-Europeanen. Laat me helder zijn: ik begrijp dat ieder het recht heeft om zich ergens te vestigen, en ook de laatste bevolkingsgroep heeft dat. Maar laten we dan vooral even verstandig zijn, laten we de problemen niet uitbreiden. Zo zou het verstandig zijn om eerst de huidige problemen aan te pakken, de rust te laten terugkeren, alvorens we er een probleem bij maken. Want, ook dat moet u met mij eens zijn, er zal wekelijks/dagelijks overlast zijn die nauwelijks te handhaven is. Daarbij: ellende trekt ellende aan. Zo zullen dealers hun weg vinden naar deze buurt, met de nodige onrust tot gevolg. Gespuis wachtend in auto's, hangend op straat.

3) Kinderen. Deze buurt is een kinderrijke buurt. Veel jonge gezinnen zijn hier gevestigd, waarvan kinderen op straten en pleintjes spelen. Hen in aanraking laten komen met verslaafden of onberekenbare figuren zou een kwestie van de kat op het spek binden zijn. Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat hier problemen van komen (spuiten op straat, glas, etc.).

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan, maar dat zal ik nu niet doen. Ik zie dan ook uit naar een eerste antwoord van u, zodat we op basis daarvan onze correspondentie kunnen voortzetten. Over het vuilnisprobleem heb ik zeer recentelijk al contact gehad met onze burgemeester, hij heeft zich een waar burgervader getoond en persoonlijk op mijn en onze ergernis gereageerd. U zult begrijpen dat wanneer de plannen doorgezet lijken, ik ook mijn weg weer naar hem zal vinden. Daarbij zullen wij als buurt alle politieke mogelijkheden inzetten om voor dit hachelijke plan te gaan liggen. In de Waarderpolder staan panden genoeg leeg, ruimte genoeg voor zo'n plan.

Ik zie uit naar uw reactie. Vergeeft u mij de emotie in deze e-mail, ik ben erg, erg boos.