Variabele arbeidstijd FOD Financiën


Gast

/ #237

2013-09-06 15:08

Mijn werkgever schaalt mij automatisch in in de klasse A3. Ik ontdek tot mijn verrassing dat ik vrijgesteld bent van tijdsregistratie (maar dat hoeft niet voor mij - ik presteer de arbeidsduur van 38u/week of meer , dus ik vind het geen enkel probleem om dit ook te registreren) en dat er bijgevolg geen recuperatieverlof meer mag genomen worden.
vraag: Is een vrijstelling een verplichting ? Mag ik niet mijn tijdsgebruik blijven registreren en dan recuperatieverlof opnemen ? (Het is wel logisch dat wie niets registreert ook niet kan compenseren).

Hoewel ik zelf tot diegene behoor die niets meer hoeven te registeren, vind ik dit niet kunnen. Voor sommigen onder ons, is dit een vrijkaartje om minder te werken en dan bovendien een slecht voorbeeld en een gebrek aan respect voor de medewerkers wiens werktijd wel geregistreerd wordt. Voor wie wel het goede voorbeeld geeft, lijkt het een bestaffing: aan onze graden is het blijkbaar niet gegund om privé-en beroepsleven zo goed mogelijk op elkaar proberen af te stemmen: langer werken op bepaalde dagen om 1,5 dag recuratieverlof bij mekaar te sparen is niet meer mogelijk.
Ik word bizar genoeg vrijgesteld van tijdsregistratie voor "meer vrijheid om uw werktijd in te vullen" ... maar het tegendeel is waar: ik mag wel beslissen om langer te werken maar mag/kan blijkbaar de overuren niet meer opsparen voor een vrije dag.