Petitie tegen centralisatie van verloskunde Orbis-Atrium

ikke

/ #146 Re: response tijd

2013-07-30 07:49

#144: -

Hallo "Gast"

Reistijd is niet inbegrepen in de 15 min. Uit de definitie:

"Het is in de thuissituatie niet gegarandeerd mogelijk om na het vaststellen van een potentieel levensbedreigende situatie binnen de 15 minuten te starten met de noodzakelijke behandeling omdat de zwangere/kraamvrouw/kind naar het ziekenhuis moet worden verplaatst (reistijd). Vanaf het moment dat de zwangere/kraamvrouw/kind in het ziekenhuis is en de reeds door de verloskundige gecommuniceerde diagnose wordt bevestigd door de gynaecoloog/ obstetrisch professional dan start de 15 minuten tot behandeling. In de beschreven specifieke acute levensbedreigende situatie thuis worden nog enige minuten tijdwinst geboekt doordat de obstetrisch professional in het ziekenhuis tot parallelle opstart besluit."

(http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/03/01/definities-24-7-acute-verloskunde-en-andere-normen/definities-24-7-acute-verloskunde-en-andere-normen-voor-ziekenhuizen.pdf)

Neemt uiteraard niet weg dat de reistijd flink verlengd wordt. Zo stond er gisteren weer eens 6km file tussen Geleen en Heerlen. Je moet er niet aan denken.