Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen

Ondernemersindeventer?

/ #6

2013-03-21 17:42

Beste mensen,

Toen ik 9 jaar geleden de opleiding ondernemer/manager (detailhandel-school) heb gedaan, waren ongeveer de eerste dingen die mij geleerd werden continuïteit en initiatief tonen. De vraag die ik dan ook stel aan alle ''ondernemers'' die het verbod op de zondagsopening willen handhaven. Waar is jullie ondernemerschap?

Want denken jullie dat door stil te staan en niet te veranderen, continuïteit danwel initiatief te tonen? Ik weet wel zeker van niet. Ik zou het uitleggen. Als we uitgaan van een gemiddelde winkel die zo'n 9 uur per dag open is en 6 dagen in de week, dan is zo' n winkel nog geen derde van de tijd open dan dat van een webshop. Namelijk 54 uur tegenover 168 uur. Hoe kun je de concurrentie aangaan met een internet pagina als je nog niet eens in de buurt komt van de openingstijden van een internet pagina?

En ik weet het niet hoor maar word er voor de zondag geen huur betaald ofzo? Ook ben ik ervan overtuigd dat als je elke zondag open gaat je meer publiek gaat trekken, inplaats van 16 zondagen in het jaar. En dan hebben we natuurlijk nog het kerkelijk ''belang'' zijn dat niet die gebouwen die elke zondag open zijn? Oh en mensen iedereen kan toch zijn ding doen op zondag, ga je naar de kerk dan ga je naar de kerk, ga je winkelen dan ga je winkelen. We leven tenslotte in een vrij land. Ik vind daarom ook dat je ondernemers niet kan en mag verbieden om op zondag open of dicht te zijn.