Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen

Shawn McKay
De auteur van deze petitie

/ #3 Re: Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen.

2013-03-20 09:32

#1: Hans K. - Het verbod op het winkelen op zondag in Deventer te beëindigen.

Je stelt de juiste vraag Hans: wat doen mensen voor werk? Het antwoord is: heel veel verschillende dingen, en nog relevanter aan dit onderwerp, op heel veel verschillende momenten.

De samenleving is verandert. Vrouwen werken meer en heel veel mensen werken ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend. Zij hebben een markt nodig die kan veranderen en die begrijpt dat mensen keuzes nodig hebben, dat is waar we het over hebben.

Als je vindt dat de zondag voor ‘jezelf’ moet zijn, dan moet dit voor iedereen zijn. Ondernemers die voor henzelf de beslissing maken om open te gaan, moeten dit kunnen doen. Mensen die willen winkelen moeten dit ook kunnen doen.

Ik weet niet zeker wanneer je voor het laatst in de stad bent geweest, maar deze is aan het leeglopen. Het einde van de Lange B is zo goed als leeg, Het Broederenplein is nagenoeg leeg en de lijst gaat door. Het oplossen van nieuwe problemen met oude oplossingen gaat niet werken.
Als een van de vele ondernemingen die nu al weg zijn hadden geprofiteerd van een "Super Sunday Savings" promotie of een "Midnight Madness" event, dan hadden zij misschien nog een zaak gehad. Zoals je weet, de beste mensen om een zaak te runnen zijn ondernemers en niet de overheid. Nu er elke dag mensen zijn die hun baan verliezen terwijl de recessie doorgaat is het tijd om het concept “rustdag” op te geven voor nieuwe banen in de markt. Banen zorgen voor geld en dit geld kan weer uitgegeven worden.

Om antwoord te geven op jouw idee: “alles zou dan open moeten”, de bedoeling van deze petitie is om de markt zelf te bepalen of het nodig is om open te gaan. Een klein bedrijf heeft wellicht niet de noodzaak en kan dichtblijven (net zoals ze op maandag doen), maar laat het de andere ondernemers voor zichzelf bepalen.

Jouw twee voorbeelden m.b.t. de gemeente en doktoren zijn niet geheel correct.

Ik weet zeker dat als iemand een blindedarmontsteking heeft en met spoed geopereerd moet worden, dit ook op zondag kan. Geen dokter die dan zegt, wacht maar tot maandag, dan gaan we weer aan het werk. Ook de politie, brandweer, 112 werken 24/7. Ook kun je een plastische operatie ondergaan op een zondag, als je maar betaald.

En dan je opmerking over de ambtenaren. De ambtenaren worden betaald via onze belasting centen. Dus word hier zoveel mogelijk op bezuinigd. Als we wouden dat ze meer open zouden zijn, zullen we hier zelf voor moeten betalen en dat is wat Nederland niet wil.

Veel services dat ons leven veilig en comfortabel maken zijn 24/7. Ondernemers moeten dus bereid zijn als het nodig is om dit te accepteren.

Uiteindelijk begint een ondernemer voor zichzelf en is het zijn creativiteit en vermogen om zich aan te passen aan de wensen van de consument dat zijn succes bepaald. Overheidsregels belemmert alle vormen van creativiteit en beschermt inefficiëntie.


Bedankt  voor je reactie!