Zeg nee tegen de kap van de populieren aan de Industrieweg!

Zeg nee tegen de kap van de populieren aan de Industrieweg! / Mededelingen / Zitting rechtzaak positief verlopen / Opmerkingen


Gast

#1

2018-08-07 10:48

Wat een hoopvol nieuws!
Mick

#2

2018-08-07 11:52

Top Michiel!

Mensen zoals jij zijn helaas nodig om de overheid ‘anders te laten kijken naar dingen’. Het is de hoogste tijd dat we voor ELKE boom gaan afwegen wat kap doet met de stad en zijn inwoners (qua geluid, stof en luchtvervuiling). Maar ook mbt de extra lokale opwarming.

Daarna afwegen of er betere alternatieven zijn dan kap en welke mitigerende maatregelen er nodig zijn als kap onvermijdbaar is.


Gast

#3

2018-08-08 08:39

Heel goed! Er zouden overigens juist precedenten moeten worden geschapen, immers, met de klimaatverandering hebben we elke boom hard nodig, zeker als ze al ouder en groter zijn met meer CO2-capaciteit. De redenering vd gemeente Nijmegen met het nieuwe jonge boompjes herplanten klinkt leuk en aardig, maar uiteindelijk heb je dan boompjes met minstens 10x minder blad, ergo, 10x minder opname-capaciteit. En dat halen ze dan ook niet even in 1-5 jaar in terwijl dat wel nodig is. Dus zoveel mogelijk oudere, grotere bomen sparen zou het nieuwe devies moeten worden voor gemeentebeleid. Bedenken we ons soms, waaróm de gemeente Nijmegen zo ijverig is met bomen kappen om (zogenaamd) straten en div. openbare ruimte te verfraaien met kostbare plantenbakken en kleine (onderhoudsvrije) boompjes: de bussen en DAR rijden op "groen" gas en er schijnt niet altijd genoeg gft-afval te zijn...

Gast

#4

2018-08-08 09:12

Hierbij een interessante nieuwsbrief van de ARN (afvalverwerkingscentrale Nijmegen) met hierin een wel zeer interessant stuk over de "noodzaak" van bomen kappen t.b.v. groen gas. Jan van der Meer zelf spreekt uit dat bomen kappen een góede zaak is... Leuk om hier eens de media over in te lichten? De dubbele agenda's en schijnheiligheid van de gemeenteraad Nijmegen. https://www.arnbv.nl/uploads/media/AfvalStroom_april_2018.pdf Kijk op pagina 9.

Gast

#5

2018-08-14 10:16

Goed nieuws!