Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2011-10-11 08:06



Gast

#252 Mooi !

2011-10-11 08:14

Waarom moeten gewone burgers elke dag geconfronteerd worden met een ideologie die de levensstijl van deze burgers verafschuwt en in sommige gevallen zelfs ronduit haat? In de grote steden weet je inmiddels wat je te wachten staat maar blijkbaar is Eurabië nu ook tot Zoetermeer doorgedrongen. Kijk eens in de welbekende wijken van Den Haag. Mannen met baarden en jurken aan? Volop gesluierde vrouwen op straat? Vrouwen (of mannen) in burqa's? Gescheiden gelegenheden voor mannen en vrouwen? Dat is allang geen vooroordeel meer maar gewoon keiharde werkelijkheid.

Om dat mede mogelijk te maken krijg je natuurlijk wel heel veel zin om elke dag weer naar je werk te gaan en braaf elke maand meer dan de helft van je salaris over te maken naar de overheid om nog meer van deze vredelievende geweldloze cultuur te importeren. Als beloning daarvoor wordt er een dependance van de Efteling bij je in de achtertuin gebouwd en krijg je als bonus ook nog een oproep tot gebed door de straten van Seghwaert en Noordhove heen gallen zodat je er zelfs tot in je slaapkamer aan herinnerd wordt. Nee, daar zit je net op te wachten!!

Gast

#253

2011-10-11 09:43

Ik begrijp absoluut niet, hoe het kan, dat een bestemmingsplan achter onze rug zomaar kan worden gewijzigd..noemen ze dat nou een 'democratie'? Een referendum lijkt mij eerder op zijn plaats!.Ik ben diep teleurgesteld in de gemeente Zoetermeer!

Gast

#254

2011-10-11 10:10

Kijk inderdaad naar andere gebieden waar meer ruimte is, zoals tegenover de bioscoop of inderdaad tussen Leidschenveen en Zoetermeer. Waarom moet alles zo vol gebouwd worden, Segwaert is al vol.

Gast

#255

2011-10-11 10:11

Weer een moskee bouwen in ons land is vragen om problemen. Buurtbewoners zijn daar – zoals overal in Nederland – verontrust dat Nederland verder geïslamiseerd gaat worden. Gezien alle ongewenste problemen die er wereldwijd in Islamitische landen zijn, moeten wij als Nederlanders niet willen dat deze ideologie zich verder in ons land verspreidt.
peace

#256

2011-10-11 10:16

We zouden er intussen wel aan gewend moeten zijn, want al ruim 40 jaar worden we besodemieterd door politici van bijna alle partijen die zich strijdbaar maken voor de moslimcultuur boven onze eigen cultuur. De positieve discriminatie. Wie een tegengeluid geeft (zowel politiek als burgerlijk) of opkomt voor 'slands belangen wordt afgestempeld als racist, want meer argumenten kunnen zij niet vinden als zij terugkijken op die 40 jaar besodemieterij!!
Kijk maar eens rond in ons land, die prachtige grote steden met hun prachtwijken/vogelaarwijken. Buurtbewoners zie hier uw toekomst.
Wat nou: kom kennis maken met je nieuwe buren? Waar de jeugd les krijgt en wordt opgevoed? Gehersenspoeld zal er bedoeld worden. Al veel te veel moskeeën, maar ik zie die opgevoedde jeugd niet, maar vooral probleemjeugd.
Een moskee is zeker geen bijdrage aan de leefbaarheid van deze wijk. Het zal de belastingbetaler uiteindelijk meer geld gaan kosten dan het bedrag waarvoor de gemeente ons stukje groen heeft verkwanseld.
Ondanks het feit dat we het nu toch wel eens zijn dat de integratie is mislukt hebben de politici deze wijk toch nog weten shockeren. Een attoombom vol moslimaanhangers in een merendeel autochtone rustige wijk. Hoe kan je de integratie nog beter tegenwerken? De buurt staat nu al op scherp. En dit komt niet voort uit onwetendheid of vooroordelen of racisme, maar uit ervaring. Dus: wanneer wordt er geluisterd/geleerd?
Uitkomst van deze aanzuigende weking: omwoners delven het onderspit en vertrekken (wederom). Wat komt er voor terug...Een nieuwe prachtwijk geboren??
Leven en laten leven, maar moskee: NEE!!! Bovendien mensen, het blijft een godsgruwelijk lelijk ding, waar vermoedelijk godsgruwelijk gejammer uitkomt.
Laat dit niet gebeuren, kom allemaal, zet een handtekening!
S.I.P.

#257 S.I.P.

2011-10-11 10:40

Hallo. Vóór donderdag hebben ca 2000 huishoudens een brief van ons in de bus ontvangen. Voornamelijk Seghwaert en een stukje Noordhove. Het is voor ons onmogelijk bij iedereen van Zoetermeer een brief in de bus te stoppen. Voel u vrij de brief te kopieren en in uw eigen omgeving te verspreiden of op de sociale media te plaatsen. Mobiliseer uw familie, vrienden, buurtbewoners, clubgenoten. Kom donderdag 13-10 naar het Stadhuis om 19.30u! En teken de petitie! Bedankt voor uw medewerking. M.vr.gr., Seghwaert In Protest.

Gast

#258 Re: S.I.P.

2011-10-11 10:46

#257: S.I.P. - S.I.P.

Ik zou zeggen Post de brief hier

Een autochtoon
Gast

#259 Re: Re: S.I.P.

2011-10-11 10:52

#258: - Re: S.I.P.

Een hele goeie, ik woon heel dichtbij maar geen brief ontvangen van S.I.P.  Alleen een strookje met de petitie url.

 


Gast

#260

2011-10-11 11:06

Het vooruitzicht om wekelijks mogelijk 7000 mogelijke bezoekers te kunnen verwachten is geen prettig vooruitzicht. Het groengebied is een heerlijke plek om lekker even met de hond te lopen, zonder al te veel mensen tegen te komen.
Ik hoop echt dat dit niet doorgaat.

Gast

#261

2011-10-11 11:08

De uitspraak van de Raad van State luidt:

De Raad van State heeft het beroep van de Moskeevereniging verworpen en uitgesproken dat de gemeenteraad van Westland zich terecht op het standpunt mocht stellen dat er geen moskee binnen Hoogeland mag komen. Hiermee is een definitief oordeel geveld over deze langslepende kwestie. LPF-Westland is van meet af aan fel tegenstander geweest van de bouw van de geplande moskee.

De omwonenden van de plek in het plan Hoogeland waar de moskee had moeten komen, hebben zich ook altijd tegen de komst hiervan gekeerd en hebben alles op alles gezet om de te voorkomen dat er een moskee in hun omgeving komt. Deze weerstand vanuit de bewoners is voor LPF-Westland steeds een belangrijke factor geweest om te strijden tegen de komst van deze moskee. Ook het niet kunnen voorzien door de Moskeevereniging in het realiseren van parkeerplaatsen op het eigen terrein is meermalen door LPF-Westland aan de orde gesteld. De Raad van State heeft klip en klaar aangegeven dat de gemeenteraad bij het afwegen van de belangen rondom de komst van een moskee naast ruimtelijke aspecten ook het draagvlak bij omwonenden mag betrekken. De belangrijkste overweging van de Raad van State om het beroep van de Moskeegroep ongegrond te verklaren is te vinden is hieronder weergegeven:

.2.3. De raad dient bij het vaststellen van het plan ingevolge artikel 3:2 van de Awb de relevante feiten vast te stellen en de nodige kennis te vergaren over de af te wegen belangen. Anders dan de vereniging betoogt, heeft de raad het geconstateerde gebrek aan draagkracht bij omwonenden van het perceel waar het ontwerpplan voorzag in de mogelijkheid om een gebedshuis op te richten terecht als relevant belang bij de belangenafweging betrokken. Dat de raad mede naar aanleiding hiervan de mogelijkheid tot het oprichten van een gebedshuis uit het plan heeft verwijderd, betekent geenszins dat hij heeft gehandeld in strijd met het verbod van vooringenomenheid. Hetgeen de vereniging heeft aangevoerd, geeft ook anderszins geen grond voor dit oordeel. De raad heeft bij de belangenafweging eveneens betrokken dat het gebedshuis niet aansluit bij de ruimtelijke functies van de buurt, het plan reeds voorziet in veel maatschappelijke voorzieningen en de vereniging niet kan voorzien in het aanleggen van de benodigde parkeervoorzieningen op het desbetreffende perceel, zodat geen grond bestaat voor het oordeel dat de mogelijkheid tot oprichting van het gebedshuis uit het plan is verwijderd vanwege redenen die niet zijn te relateren aan een goede ruimtelijke ordening en om die reden sprake is van een motiveringsgebrek.

Gast

#262

2011-10-11 11:17

Het stukje in het AD van gister: ' geen twijfel over ICZ' Na 2 jaar heeft de gemeente ineens geen twijfels meer over de reputatie van het ICZ. Ooit gehoord van de vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken? Als die moskee er komt lachen ze in hun vuistje dat die domme Zoetermeerse gemeente erin getrapt is!
Woon hier al 40 jaar maar schaam mij diep voor deze gemeente. Laten ze zich bezig houden met het behoud van het ziekenhuis en de werkgelegeheid van het personeel. Gezondheidszorg in nummer 1.
S.I.P.

#263 Re: Re: Re: S.I.P.

2011-10-11 11:20

#259: Een autochtoon - Re: Re: S.I.P. 

 Bij reactie 200 vindt u de inhoud van de brief terug. Deze is tevens geplaatst op www.zoetermeernieuws.nl

Dank voor uw reacties. Spread the news!


Gast

#264

2011-10-11 11:58

Genoeg is genoeg!

Stop de Islamisering van dit land!

Lijst Pim Fortuyn Eindhoven

Gast

#265

2011-10-11 12:25

laat a.u.b. onze woonomgeving blijven zoals hij is we hebben al een randstadrail naast onze deur een dansschool en een Jehovagetuigekerk, niets mis mee maar er is al zoveel gebouwd voor onze deur ten koste van ons uitzicht rust enz. voor mij doet een Moskee de deur dicht nog meer verkeer en herrie en wat te denken van toenemende criminaliteit en dan niet van de Moslims zelf, maar van anti Moslim bewegingen waar wij dus als bewoners de dupe van gaan worden, komt ook nog het feit om de hoek kijken van de eventuele waardevermindering van onze huizen,
bij verkoop zullen naar mijn mening mensen zich wel twee keer bedenken met al die drukte geen groen en verkeer en parkeerproblemen, dus mensen kom op laat je stem horen.

Verloedering !

#266 Re:

2011-10-11 12:36

#153: -

Volkomen mee eens !


Gast

#267

2011-10-11 12:51

niet iedereen in de directe omgeving zal de brief van S.I.P krijgen of nog ontvangen.
deze mensen zijn er van op de hoogte.
deel van noordhove en oosterheem zal deze brief ontvangen.
dit omdat zij de brief van de gemeente niet gekregen hebben.

Gast

#268

2011-10-11 12:59

het groen moet blijven, en er zal veel verkeer- en geluidsoverlast zijn. Niet alles moet maar kunnen.
Kan het niet ergens achteraf op een industrieterrein?

Gast

#269

2011-10-11 13:11

we zijn in nederland er zijn al genoeg kerken
Democratie?

#270 Leidsewallen

2011-10-11 13:49

Daar gaat de waarde van je huis met een haatpaleis in je achtertuin. het erge is dat dit zonder overleg gebeurt. De mensen die dit op hun geweten hebben moeten ter verantwoording geroepen worden en ontslag nemen of krijgen. Rare is ook dat de VVD zo sterk vertegenwoordigd is in Zoetermeer en dit nog steeds plaats kan vinden. Moeten we dan toch allemaal PVV stemmen? Die moskee komt er niet zonder slag of stoot.

Gast

#271

2011-10-11 14:05

NEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gast

#272

2011-10-11 14:07

z

Gast

#273

2011-10-11 14:15

Wil niet lastig worden gevallen, door een geloof wat niet de mijne is.

Gast

#274 Re:

2011-10-11 14:27

#273: - Wil niet lastig worden gevallen, door een geloof wat niet de mijne is.

Ik wil niet lastig worden gevallen door welk geloof dan ook! Geen luidsprekers op minaretten en geen klokken in torens ...

Gast1

#275

2011-10-11 15:21

De gemeente kan daar beter een speelplek voor kinderen maken.

Laten ze maar een moskee bouwen in het industriegebied.