Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

gast

#1676 Re: Parkeerplaatsen Stephensonstraat ?

2011-11-29 10:12

#1671: - Parkeerplaatsen Stephensonstraat ?

Gisteren even gekeken daar en kan niet t.b.v. het industrieterrein zijn.  Het is dus duidelijk om de parkeergelegenheid in de omgeving v.d. moskee te vergroten. Wie gaat deze kosten betalen? Vermoedelijk de inwoners van Zoetermeer weer.

Seghwaert

#1677

2011-11-29 10:40

Tegenstanders bouw moskee naar Raad van State. Info West-online.
Seghwaert

#1678 Re:

2011-11-29 10:49

Wielklem & Co.

#1679 Re: Re: Parkeerplaatsen Stephensonstraat ?

2011-11-29 11:01

#1676: gast - Re: Parkeerplaatsen Stephensonstraat ? 

 

Die extra plekken zijn waarschijnlijk voor de mormonenkerk aan de Zegwaardseweg 47...

Gast

#1680 Re: Emotineel beter dan zakelijk

2011-11-29 11:45

#1675: Robot - Emotineel beter dan zakelijk 

Een zakelijk gesprek kan je pas voeren indien je er vanuit kan gaan dat de gevoelens en emoties van betrokkenen enigszins op een zelfde golflengte liggen.

Gezien de aanwezige politiemacht kan men er vanuit gaan dat ook de hr. Speel geen emotieloos gesprek had verwacht. Ook hr. Speel is niet van emotie verschoond gebleven, ware het niet dat hij vol TROTS de komst van de Moskee aankondigde? Zijn LIEFDE voor het geloof en zijn moslimbroeders met de zaal probeerde te delen? BLIJ en VREUGDEVOL het 'speel'projectje vol fouten en leugens mocht presenteren?  Dat hij VRIENDELIJK de stemming in de zaal probeerde gunstig te stemmen, omdat hij ZENUWACHTIG was vanwege het feit wat hij zijn burgers aandeed en daar volop van bewust was. Was het ook niet de hr. Speel die ANGST claimde te hebben voor niets en 'begeleid' wilde vertrekken? Werd er niet zonder enig goed argument VERDRAAGZAAMHEID opgelegd zonder naar overige argumenten te luisteren?

Nee, zo'n spelletje leidt niet tot een emotieloos, zakelijk gesprek. Het is de hr. Speel en zijn bestuur die (bewust) de onrust en emoties hebben opgeroepen. DE VERRASSING en VERBAZING van de zaal over de vergevorderde plannen zonder inspraak én zonder kennismaking met de 'buren'. DE AFKEER van de respectloze, intolerante en discriminerende wijze waarop met bewoners werd omgegaan. DROEVENIS omdat wij onze prachtig geintegreerde wijk in één klap zien veranderen. WANHOOP omdat er niet wordt geluisterd naar goede argumenten, maar om de problemen heen wordt gedraaid. WOEDE omdat de inwoners op een SCHAAMTELOZE manier worden besodemieterd en dat koste wat kost die Moskee er moet komen, zonder rekening te houden wat het de bewoners gaat kosten, zowel financieel als emotioneel. AFKEER van dit beleid.Het enige wat rest van deze bijeenkomst is SCHAAMTE. SCHAAMTE dat de hr. Speel zou moeten hebben, SCHAAMTE dat ons hele bestuur zou moeten hebben. En wij schamen ons evenzeer dat wij met dit bestuur zijn opgezadeld!

Voor zover deze emoties bij sommigen afkeer kunnen oproepen, heeft het ook iets positiefs tot stand gebracht. De gecreëerde onrust, veronwaardiging en woede zijn alleen maar toegenomen, zeker naarmate dit proces vordert en er steeds meer onrechtvaardigheden aan het licht komen. Het heeft namelijk SAAMHORIGHEID in de buurt gebracht. Een saamhorigheid die zich sterk maakt voor het behoud van deze wijk. Een saamhorigheid die door de schuld van dit bestuur de kloof tussen de bevolking groter maakt, waar men nu in harmonie met elkaar leeft. Een saamhorigheid die niet mee wenst te werken aan het mislukken van de integratie, verpaupering van de wijk. Een saamhorigheid die eerlijkheid wenst van haar bestuuur en openheid en bekendheid van het bestuur van ICZ, hun imam, financiën, hun bezoekers én aantallen. Een saamhorigheid die niet ACHTERAF wenst te participeren om het door de gemeente gemaakte wanbeleid 'in goede banen te leiden'. 

De door dit bestuur opgeroepen emoties zullen niet kunnen worden onderdrukt of zomaar verdwijnen. Het maakt ons strijdbaar!

 

Seghwaert

#1681

2011-11-29 11:49

EN ZO IS DAT! WIJ GAAN DOOR!!!!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2011-11-29 12:38



Gast

#1684

2011-11-29 12:40

De datum 6 december begint nu wel te naderen. De vergunningsaanvraag zou dus uiterlijk maandag a.s. bij de gemeente binnen moeten zijn. Hoewel de kans hierop heel klein is, zou de mooiste oplossing natuurlijk zijn dat deze aanvraag er gewoon niet komt. Maar volgens mij zijn we er ook dan helaas nog steeds niet vanaf. Ik heb namelijk zo het gevoel dat het bestuur koste wat het kost door zal gaan met dit onzalige plan. Dit hebben ze immers al gedaan door sinds 2008 de voorloper van het ICZ en nu het ICZ alle ruimte en tijd te geven om de grondaankoop mogelijk te maken. Zo zal er vast nog wel een mogelijkheid zijn om de termijn te verlengen (waarom heeft ICZ anders niet geprotesteerd tegen de verkorting van de termijn met twee maanden?) of zal de gemeente voorlopig wellicht af zien van de verkoop van de grond maar alleen om te wachten tot er weer een nieuwe moslimorganisatie zich zal melden. Ik heb wat dat betreft weinig vertrouwen in dit bestuur en de ja-knikkende gemeenteraad!


Speculaas

#1685 Re:

2011-11-29 12:46

#1684: -  

 

frank speel is verslaafd aan speculaas. Misschien moet we hem namens SIP wat toesturen om hem op andere gedachten te brengen....
Gast

#1686 Re: Re:

2011-11-29 12:57

#1685: Speculaas - Re:

Denk eerder aan couscous........


Gast

#1687

2011-11-29 22:01

Laat deze moskee niet doorgaan!

Gast

#1688

2011-11-29 22:11

Nee geen moskee

Gast

#1689

2011-11-29 22:17

Geen moskee in seghwaert

Gast

#1690 PvdA fractievoorzitter stopt ermee

2011-11-30 12:45

PvdA fractievoorzitter Rob Janssen heeft , na Bert Broekman (VVD) ook al aangegeven ermee te stoppen. Waarschijnlijk wil hij geen deel meer uitmaken van de firma list en bedrog, gemeente Zoetermeer. Wie volgt?
hulppiet

#1691 Re: PvdA fractievoorzitter stopt ermee

2011-11-30 16:33

#1690: - PvdA fractievoorzitter stopt ermee 

Er is een oude man die heeft aangegeven om op 5 december het volledige college en de complete raad mee te nemen naar Spanje. Heeft wethouder Speel toch zijn stukje speculaas. Liever stuurloos dan al gezonken...de heren Janssen en Broekman hebben dit voorzien. Hulde!

onderzoekspiet

#1692 Re: Re: PvdA fractievoorzitter stopt ermee

2011-11-30 19:21

#1691: hulppiet - Re: PvdA fractievoorzitter stopt ermee

Hebben zij een voortuitziende blik???? Als dat zo is kunnen ze het maar beter aan de rest vertellen. Houden ze de eer aan hun zelf.

Johann van der Veere

#1693 Re: PvdA fractievoorzitter stopt ermee

2011-12-01 00:04

#1690: - PvdA fractievoorzitter stopt ermee 

Quote: PvdA fractievoorzitter Rob Janssen heeft , na Bert Broekman (VVD) ook al aangegeven ermee te stoppen. Waarschijnlijk wil hij geen deel meer uitmaken van de firma list en bedrog, gemeente Zoetermeer. Wie volgt?

Bert Broekman zit - nadat hij zijn VVD-zetel heeft meegenomen - tegenwoordig bij Lijst Hilbrand Nawijn. Rob Jansen is, nadat hij het voorzittersstokje heeft overgedragen aan Taco Kuipers, nog steeds raadslid voor de PvdA.

Beiden zijn dus nog aanspreekbaar.

 


Gast

#1694

2011-12-01 16:19

Wanneer passen deze mensen zich eens aan naar de normen en waarden van dit land ipv van dat wij ons aan moeten passen.
een verloren onopgemerkt takje

#1695 Bos...zonder blad (voor de mond?)

2011-12-01 21:31

Willem Bos (D66) in het Streekblad: 'De politiek moet naar de burgers luisteren'. Dat kan hij wel roepen van de participatiepartij, maar als je doof bent en met je rug naar je inwoners toestaat is het effect nihil. Bovendien is luisteren 1, doen 2...Doe eens wat met de zinvolle opmerkingen van je inwoners. Daar blijkt namelijk niets van bij raadsvergaderingen, D66 knikt mee met de rest...je eigen nest bevuil je niet..

Gast

#1696 Re: Bos...zonder blad (voor de mond?)

2011-12-01 22:25

#1695: een verloren onopgemerkt takje - Bos...zonder blad (voor de mond?) 

Ja het lijkt of alle politici ineens de mond vol hebben van participatie. Ook zo fijn dat we ineens met jan en alleman mogen twitteren. Uit allerlei beslissingen blijkt dat het allemaal loos gelul is. Je mag tegen ze aanlullen, maar ze doen er toch niks mee. Ze doen hun uiterste best om de bevolking buiten te sluiten. Het is hier veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven.


Gast

#1697

2011-12-01 22:41

Weer eens even op www.alyaqeen.com gekeken. Het eerste wat er in koeienletters staat: homoseksualiteit onomstotelijk verboden. We weten allemaal wat voor consequenties dat heeft...Maar ja, zoals dat gaat, we hebben een wet, maar of we ons er aan houden...
Het 'nieuws' wat ik daar verder lees word ik ook niet vrolijker van.
Bah, wat is het walgelijk, dat deze gekoesterde 'minderheid' ons met behulp van...de nieuwe minderheid maakt. Dat buiten het feit wat het de omwonenden sowieso gaat kosten, deze mensen ook nog eens door onze eigen gemeente op kosten gejaagd worden om te moeten procederen.
Als deze 'goed'gelovigen er dan toch zo van overtuigd zijn, dat ons ongelovigen door god/allah gestraft worden en in de hel belanden, waarom laten ze ons tijdens ons leven dan niet lekker met rust?
Blije buurman

#1698 Toneelvereniging List en Bedrog komt met een nieuwe voorstellingg

2011-12-01 23:22

Twitterdetwit and that's it!

We gaan wat aftwitteren met zijn allen, joepie! Mee met hype die ooit is begonnen door een partij die alles zegt. En dat alles in het kader van burgerparticipatie. Doen ze lekker slim, zoals ze alles op afstand doen. Als ze zo stoer willen zijn kunnen ze beter referendums houden onder de bevolking. Of nog stoerder, vermom je tot een echt uitziende Moslim en ga eens naar diverse Moskees (niet vergeten de schoenen uit te trekken hé)Of noggggggggg stoerder ga eens een dagje met een jurk aan de wijken in welke zijn geïslamiseerd. Den-Haag, Rotterdam, Utrecht en als je nog even wacht (jaartje of twee ?) kunnen jullie in het eigen Zoetermeer een kijkje nemen in Segwhaert. En wat helemaal stoer is en echt een held wil worden ga je de Koran lezen. Wat minder stoer maar wel gaaf is het filmpje bekijken hoe een man dood wordt gestenigd in Somalië die een ongetrouwde vrouw vrijwillig sex heeft verleend. Of het filmpje opgenomen in hetzelfde land alleen een dorp verder zie je hoe de mannen en jongens worden verzameld, twee worden er uitgepikt, één van 16 en één nog jonger. Tjakka bij allebei voet eraf en hand eraf. Gewoon als voorbeeld naar de rest. Zover zal het denk ik niet komen hier in Nederland. Wat nu wel al gebeurt en met mijn eigen ogen gezien heb is het geld wat onze medemens in bezit heeft en die lui zeer vernuftig zijn in het verkrijgen van alle mogelijke uitkeringen die je maar kan verzinnen en Nederland te bieden heeft. Ga daar ook eens achteraan, dat is stoer. Of ga eens na wie nu werkelijk achter ICZ zit. Is het de gewone Moslim of is het een rijke Sjeik? Waar je ons als burger helemaal een plezier mee doet is om eens eerlijk te zijn. Het is te triest voor woorden. Stadsforum gaat gewoon door, OZB belasting zal wel weer omhoog gaan, die stinkleiding ligt er nog steeds te rotten, bij het Noord AA worden alle wetten overtreden die je maar kan bedenken, bestemmingsplannen worden zo in elkaar geknutseld dat er geen touw meer aan vast is te knopen, waterbergingen worden overstorten, plempen heel de wijk vol met woningen (tja de mensen die hier zogenaamd integreren moeten ergens wonen toch?, zijn absoluut niet tegen een Moskee, dat ding, ik weet het nog steeds niet wat voor naampje het krijgt, bewoners voorliegen en bedriegen. Maar het woord is uitgevonden...participeren. Of bestond het al? Vast op de verboden lijst om het te gebruiken. En met die invoering van twitterdetwit blijft dat woord gewoon lekker waar hij is. Gewoon op jullie manier stoer blijven doen en lekker twitteren. Ga eens wat nuttigs doen, dat heet naturalisatie/integratie van migranten naar de Nederlandse cultuur. Twitterse!

Gast

#1699 Re: Toneelvereniging List en Bedrog komt met een nieuwe voorstellingg

2011-12-01 23:47

#1698: Blije buurman - Toneelvereniging List en Bedrog komt met een nieuwe voorstellingg 

Nee, zo stoer worden ze nooit. Lekker veilig met politiebeschermng of achter je smartphone. Je wordt besodemieterd waar je bij staat. Het eerste incident tussen 'culturen' n.a.v. 'kom kennis maken met je buren' is immers ook (opzettelijk) uit de media gehouden, anders had op de eerste bijeenkomst al de pl..... uitgebroken. Slim?


Gast

#1700

2011-12-01 23:58

Na de maand van de snor, volgt nu de maand vand de baard. Kunnen we er alvast aan wennen.