nee tegen AZC 's-Gravenpolder

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie nee tegen AZC 's-Gravenpolder.


Gast

#301

2016-06-21 14:16

Heel raar dat er in Heinkenszand is besloten om het AZC in 's-Gravenpolder neer te zetten. Altijd makkelijk om een AZC bij een ander neer te zetten. In Heinkenszand hebben ze het gemeentehuis, het politieburo en een buitenzwembad. Wel de lusten, maar niet de lasten. Dus bij deze: Het AZC gaat naar Heinkenszand. Heinkenszand is de "hoofdstad" van de gemeente Borsele, dus mogen ze ook het AZC hebben, als ze die zo graag in hun gemeente willen hebben.
Persoonlijk ben ik niet tegen die mensen: Ieder volk zijn eigen land: Moslims in het Midden-Oosten. Deze asielzoekers zijn profiteurs met een andere cultuur, taal en normen en waarden die onze samenleving ontwrichten. Waarom vragen ze geen asiel aan in Jordanie of Turkije. Daar is dezelfde taal en cultuur.

Gast

#302 Gewoon komen!

2016-06-21 14:24

Mensen, gewoon komen vanavond. Wat Gelok ook zegt. Want hij wil dat er zo min mogelijk mensen komen. Dat is het makkelijkste voor hem. Kan hij zeggen: zie je wel, er is voldoende draagvlak want er komen er weinig.

 

Hij gedraagt zich als een Erdogan. Verdeel, heers en manipuleer!

 

 


Gast

#303

2016-06-21 16:02

Het aantal vluchtelingen dat men wil opvangen is veel te groot ten opzichte van het aantal inwoners van het dorp. Bovendien is het dorp voor het grootste deel reformatorisch gezind, dat gaat niet samen!

Gast

#304

2016-06-21 18:15

Weinig mensen zullen tegen het helpen van echte vluchtelingen zijn. Toch neemt het draagvlak voor hulp in Nederland af. Hoe kan dit?

1. Veel mensen die hier komen, komen voor het sociale vangnet naar Nederland en niet omdat men door oorlog bedreigt wordt in eigen land. Immers: dan zou je de vrouwen en kinderen sturen en als man blijven vechten. We zien nu het omgekeerde.

2. Waar is de grens? Wanneer is Nederland vol? Hier zullen de meningen over verschillen. Volgens sommige is Nederland nu al vol en volgens andere misschien pas bij 25 mln. Wat kan ons land aan? Iedereen heeft ergens een grens. Deze grenzen lopen een paar miljoen uiteen, maar in relatie met de, misschien wel, tientallen miljoenen vluchtelingen de komende decennia is het een druppel op de gloeiende plaat. Tijd dus om echt werk te maken van vluchtelingen opvangen in de regio ipv nu geen keuzes durven te maken, tot het te laat is. Dat de grenzen van het draagvlak binnenkort bereikt gaan worden (zijn?) blijkt wel uit alle weerstand bij nieuw te realiseren AZC's.

3. Gaan vluchtelingen ook weer terug als het land weer veilig is? Vaak niet. Terwijl het idee juist is dat men hier tijdelijk is. We hebben geen verdragen met de inmiddels weer veilige landen. Grofweg komt het huidige beleid neer op: "hopen dat men op vrijwillige basis weer terugkeert". Dit heeft natuurlijk niets te maken met fatsoenlijk beleid en is overheid onwaardig.

4. Waar gaan de toegelaten vluchtelingen heen? Als men erkend is als vluchteling/asielzoeker wordt men statushouder, krijgt men met voorrang een woning toegewezen en dan verdwijnt men heel vaak in de bijstand. Meer dan 65% van de Eritreeërs en Somaliërs die in de jaren negentig hier naar toe zijn gekomen zitten in de bijstand. Dus al meer dan 20 jaar! Blijkbaar werken onze inburgeringstrajecten niet. Het is teveel in een te korte periode. Hier hebben we (overheid) geen oplossing voor. En we leren er niet van.

5. Het lokale bestuur stelt zich op als een verlengstuk/instrument van Haags/Europees beleid en neemt vaak een Pontus Pilatus houding aan. Terwijl het lokale bestuur juist de belangen zou moeten behartigen van de gemeentelijke inwoners van wie men mandaat heeft gekregen. Gemeentelijke inwoners vinden dus geen gehoor meer bij hun eigen verkozen vertegenwoordiging. Zeker als men te arrogant?/angstig? is om met de eigen inwoners openlijk in debat te gaan. En al helemaal als besluiten, vaak onder druk van het COA, aan de gemeentelijke inwoners worden gepresenteerd als een fait a complix.

6. Maar het ergste is misschien wel het gevoel dat er geen sprake meer is van vrije meningsuiting. Als je je bedenkingen uit wordt je meteen in de "extreemrechtse" hoek gezet, gedemoniseerd of als nazi neergezet. Terwijl je niet meer wilt dan bepaalde zorgen uiten. Dat meer dan de helft van de ondertekenaars van deze petitie anoniem willen zijn onderschrijft bovenstaand gevoel. Heb je dan nog het gevoel dat je in een democratie leeft?

Hoe humaan de intenties ook mogen zijn, zolang er geen antwoorden zijn op de hier boven geschetste problemen is het erg onverstandig om, met ogenkleppen op, op de huidige voet door te blijven gaan. Dan loop je uiteindelijk tegen de grens aan. En dan zijn de problemen waarschijnlijk nog veel groter.

Juist nu moeten overheden op alle niveau's (gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees) een visie hebben en een echte oplossing zoeken. Het laatste wat men nu moet doen is zich verschuilen achter (te) oude verdragen en wetten. Dat is korte termijn politiek en laf.

Overigens, ik ben reuze benieuwd naar de antwoorden op mogelijke WOB verzoeken met vragen zoals:
1. Hoe is men tot de huidige locatie gekomen? En meer precies, de vraag waarom het geplande AZC niet naast het gemeentehuis ligt.
2. Wat verdient de gemeente Borsele hiermee?
etc.

Bij iedere hulpverleningscursus is het eerste dat je leert: "Eigen veiligheid eerst".

Veel wijsheid allemaal!





Gast

#305 't Is vooral angst maar het komt echt wel goed

2016-06-21 18:51

Wat een geneuzel hier zeg. Probeer eens in harmonie samen te leven!

Ritz

#306 Re:

2016-06-21 20:59

#5: -  

Intergratie begint met acceptatie. Zolang de angst regeert en je de media maar klakkeloos gelooft, zul je nooit in vrijheid kunnen leven. Je blijft een gevangene van je eigen angst. Slechte mensen zullen er altijd zijn ongeacht, religie of afkomst. Maar hopelijk wonen er wel meer ontwikkelde mensen in Gravenpolder die niet in populistisch prietpraat geloven. Gravenpolder, ik wens u veel wijsheid en rust toe voor de toekomst.


Gast

#307 Re: 't Is vooral angst maar het komt echt wel goed

2016-06-21 22:11

#305: - 't Is vooral angst maar het komt echt wel goed 

  goed weer gegeven die foto. Zo zal het in de toekomst gaan


Gast

#308

2016-06-21 22:14

Vanavond op gesprek geweest ronde tafel

nog nooit iemand zo zien draaien als Gelok

hij manipuleert en probeert mensen uit te spelen. Heeft selectief geheugen verlies en heeft geen antwoorden . Een draaikont!!!!

wist nuet dar er verschillende brieven gestuurd waren

hij is gemeen

vergeetachtig

manipuleert en draait. Maakt grootste werkgever s grpldr Belachelijk en heeft lef niet dit terug te draaien

gelok je bent een slecht mens

 


Gast

#309 Re: Re: 't Is vooral angst maar het komt echt wel goed

2016-06-22 00:26

#307: - Re: 't Is vooral angst maar het komt echt wel goed 

Dat kan zeker en dat gaat ook gebeuren in de toekomst. Nu is dit natuurlijk wel een extreme foto voor stemmingmakerij/sensatie. Als je het over heel Nederland bekijkt gaat dit geleidelijk door de jaren heen.

Als ik het onderbouw dan heeft 23% van de wereldbevolking de Islam als geloofsovertuiging. De meesten zitten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In Libië, Syrië, Afghanistan en Irak is oorlog. De mensen die vluchten worden in de EU opgenomen. Vanwege het sectarisch radicaal geweld van allerlei moslimgroeperingen zullen deze mensen op korte termijn niet meer teruggaan en ook simpelweg niet meer kunnen. Daar is zowel politiek als militair geen directe oplossing voor. De mensen die vluchten worden in de EU opgenomen want hier gelden gelijke rechten. Naar Amerika, Rusland en China zullen ze vanwege het beleid niet snel gaan. Dat geldt hetzelfde voor Soennitisch Saoedi-Arabië en Sjiitisch Iran. Sjiïeten en Soenieten mogen elkaar niet zo.

Ongeveer 32% van de wereldbevolking heeft de Christelijke geloofsovertuiging. Europa heeft 565 miljoen Christenen waaronder de Gereformeerden, Hervormden, Protestanten en Katholieken en deze kunnen wel naast elkaar leven. Ter vergelijking: in Europa leven 44 miljoen Moslims. 

 

 

 

 

 


Gast

#310

2016-06-22 03:48

In AZC'S komen allerlei mensen terecht met forse problematiek. In ons dorp zijn voor de begeleiding daarvan geen voorzieningen. Dat gaat grote problemen opleveren. We moeten onze woonomgeving veilig, gezond en rustig houden zodat we iets goeds kunnen doen voor de maatschappij op een manier die in verhouding is.

Gast

#311

2016-06-22 07:12

Deze vluchtelingen verblijven nog steeds illegaal in Nederland, het is nog steeds zo dat het land qaar ze aankomen verplicht is ze op te nemen! Jammer voor griekenland enzo , maar ze zijn nooit met het bootje gevaren tot de nederlandse kust en hebben dus geen wettelijk recht om uberhaubt hier te zijn! Daarnaast is voorkomen beter als genezen en heb ik geen behoefte aan economische vluchtelingen die alleen uit zijn op onze maatschappelijke stelsels . De statestieken vertellen ons dat het vaker misgaat in een AZC dan dat het vlekkenloos verloopt. En daarnaast ;is het wenselijk dat ze reden zijn waardoor de nederlandse inwoners verdeeld raken ?? Nee! En hoe zit het met mr rutte en timmermans en ander politiek gespuis wat zo nodig turkije moest spekken ,afspraken maken over vrij reizen in de EU voor praktisch 75 miljoen turken miljarden euros naar ze overmaken IN ruil voor lokale opvang in turkije??? Stuur ze lekker daar heen ! En anders heeft saudi Arabië genoeg woestijn waar geeeen vluchtelingen te vinden zijn, dat zegt mij dat die culturen geen enkele vorm van.solidariteit hebben.

Gast

#312

2016-06-22 07:12

Ik woon in "s'-gravenpolder en ik ben van mening dat dit dorp geen assielzoekers op kan vangen, en al zeker niet zo veel, een klein dorpje als dit kan niet zoveel mensen extra aan. Daarbij weet ik zeker dat dit botsingen gaat geven tussen de assielzoekers en de inwoners van mijn dorp omdat het merendeel van de inwoners christelijk is en assielzoekers meestal moslim. Als je zo eens leest op internet dat inwoners van sommige dorpen en steden zich aan moeten passen aan de assielzoekers is dat absurd! Zij zijn bij ons te gast en moeten zich maar naar onze regels schikken. Bovenal vind ik het geen oplossing om de assielzoekers maar overal in europa te dumpen, als europa/nederland wat voor deze mensen wil doen moet ze zich hard maken de oorzaak van de problemen in die landen aan te pakken, dit maakt het probleem alleen maar erger.
bezorgde burger

#313

2016-06-22 07:24

Ben gisteren naar het rondetafel gesprek geweest en ik kan u zeggen dat dit niets heeft uitgehaald. Alles wordt weggewuifd met een arrogantie die je niet voor mogelijk houdt.Net of wij een stelletje randdebielen zijn die nergens vanaf weten.Volgens de vertegenwoordiger van het coa gebeuren er nooit kwalijke dingen in de azc's.Zij moeten zich aan gedragsregels houden.Wat voor maatregelen worden er dat genomen als ze dit niet doen,was de vraag.Dan worden ze aangesproken en nog een keer en nog een keer en in het ergste geval wordt hun zakgeld een poosje ingenomen.Daar zou je toch echt bang van worden als asielzoeker zijnde.

MENSEN HET WORDT TIJD DAT WE DE HANDEN INEENSLAAN EN EEN SOORT COMMITIE OPSTARTEN VAN WAARUIT WE VERDERE STAPPEN KUNNEN NEMEN. EEN STIL PROTEST VIND GEEN ENKEL GEHOOR ZE VRAGEN EROM DAT WE HET HARDER AANPAKKEN ZONIET DAN WORDE WE GENAAID WAAR WE BIJSTAAN.

Gast

#314 Re:

2016-06-22 07:31

#313: bezorgde burger -  

 HELEMAAL MEE EENS  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Gast

#315

2016-06-22 07:36

Het stuk maken van de democratie in 's-gravenpolder door de overheid. Het nemen van grote risico's zonder toestemming van een groot gedeelte van de huidige bewoners.
Gast

#316

2016-06-22 07:40

Waardeloos stelletje daar bij de Gemeente Borsele.

Woon hier al jaren op s-Gravenpolder, maar nog maar hooguit 2 keer een politiebusje zien rijden hier.

Zal wel wat worden met 1 wijkagent , die krijgt het nog druk met overuren maken.

Dus fietsen aan de ketting en een grote bouvier achter in de tuin.


Gast

#317

2016-06-22 09:11

Inwoners van de gemeente krijgen geen woonruimte maar voor deze mensen kan ineens wel alles wijken. Alle rust en ruimte van ons leef gebied word te grabbel gegooid door een paar bestuursleden die er zelf in hun gouden kooi geen last van hebben!

Gast

#318

2016-06-22 12:12

Het was voor mij gisterenavond wel duidelijk. Het lijkt toch echt al beklonken te zijn. We konden even spuien, maar of daar echt iets mee gedaan wordt???

De "meneer" van het COA zat heel de tijd schijnheilig te glimlachen, die dacht ongetwijfeld: het gaat gewoon gebeuren, klets maar raak. Schandalig dat dit soort dingen gewoon kan terwijl mensen uit de buurt altijd hebben gehoord dat groen voor rood gaat, dus bouwen daar is absoluut geen sprake van! Dan lees ik net weer dat in de gemeente Tholen ze mensen op willen vangen, maar MAXIMAAL 200 mensen. Daar zijn de in/omwonenden eerst gevraagd wat ze ervan dachten en is er gekeken of er draagvlak is. En daar heeft de burgemeester/het bestuur dus wel BALLEN en zegt niet meer dan 200. Tholen heeft bijna 8000 inwoners, 's Gravenpolder iets meer 4400. 's-Heerabtskerke (waar het AZC eigenlijk gebouwd wordt) toch welgeteld 350. En dan willen ze er 500 mensen plaatsen, nee correctie misschien worden het er 300. Dit hebben ze ook allang van te voren bekonkeld. We zeggen 500 dan kunnen we altijd zeggen het worden er MAAR 300. Dan laten we zien dat we iets aan doen. Waarom kunnen daar mensen wel eerst ingelicht en gevraagd worden wat ze er van vinden. En hier niet? Daarbij klopt het verhaal van geen kanten. Want het is toch hééééééél knap dat toen het ene lapje grond niet door ging, de gemeente binnen een halve dag een ander lapje grond had, iedereeen van de gemeenteraad goed op de hoogte was van alle bijzonderheden hierover, dus zogezegd ALLEN bijeen zijn geweest en ze ook ALLEN akkoord hebben gegeven. Wij hebben andere verhalen van mensen die dus niet op de hoogte waren. Het zou fijn zijn dat de "gewone" burger ook zo snel geholpen zou worden als we iets indienen bij de gemeente. Dus we worden besodemieterd niet normaal. Zo lang het COA maar krijgt wat het wil. Hoeveel geld gaat dit inderdaad opleveren? Ik weet wel dat het COA geld genoeg heeft want als er offertes worden gedaan dan wordt daar niet naar gekeken, maar moet degene komen met wie ze natuurlijk vaak "samenwerken". Maakt niet uit dat die meer dan 3 keer zo duur zijn als de locale bedrijven. Daar gaat het geld van de burger. Geld waarmee we zo veel anderen zouden kunnen helpen: mensen die zwerver zijn of het had aan de ouderen in verzorgings en verpleeghuizen gespendeerd kunnen worden, zodat die misschien 2 keer per week mochten douchen ipv 1 keer per week of aan gezinnen die in de bijstand zitten, aan de zorgboerderijen of iets dergelijks.

Mijn conclusie: Ja, de mensen moeten geholpen worden, maar niet dit massale aantal en niet deze locatie. Er wordt gewoon een tweede 's-Heer Abtskerke bijgebouwd. Let maar op dat het er komt, want de Burgemeester/bestuur wil het natuurlijk niet in de eigen achtertuin (ondanks dat daar wel alle voorzieningen zijn)


Gast

#319

2016-06-22 13:45

Gisteren bij de ronde tafelgesprekken geweest, nou, wat een gedraai en wat een arrogantie. En geen centimeter opgeschoten, 

Willen we dit nog keren zullen we het toch anders moeten aanpakken.  OCH wat bleef iedereen netjes en fatsoenlijk. Hulde voor ons !, 

Had de vlam niet beter in de pan kunnen slaan? Hadden we harder Door moeten komen? En waar was het grootste gedeelte van de bevolking 

van s'gravenpolder, ik vond de opkomst mager. Had meer verwacht van mijn dorpsgemeenschap. 

 

 

 

 

 

 


Gast

#320

2016-06-22 14:00

De gemeente Borssele heeft omwonende niet ingelicht
Deze mensen bij het station van s heerabskerke worden tegen gewerkt in wat ze willen en zijn de niet buren van het nieuw te bouwen azc
Inspraak is niet mogelijk gemeente Borssele doet mr een eid zo ga je niet met je inwoners om dit is vragen om problemen.

Gast

#321 Re:

2016-06-22 14:03

#319: -  

 Dat het grootste gedeelte van de bevolking niet aanwezig kun je hen niet alleeen verwijten.De gemeente heeft het zo stil mogelijk gehouden.Beter was geweest dat ze een stukje in de krant hadden geplaats over de rondetafelgesprekken,maar nee er moesten eens veel mensen op af komen wat moeten we dan. Ook zijn er velen ,vooral ouderen, die geen computer hebben of niet precies weten hoe ze een site moeten bezoeken.Verder vind ik dt je helemaal gelijk hebt een harder aanpak is nodig want dan pas wordt er naar je geluisterd.


Gast

#322

2016-06-22 15:26

Was gister ook bij de rondetafel gesprekken. Vraag me nu al heel de dag af wat voor persoonlijke belangen de burgemeester heeft bij een AZC in `s-Gravenpolder en niet in Heinkenszand. Daar ligt immers een veel beter kavel, dan degene waar het nu om gaat.

 

Ondanks de betere voorzieningen daar en alles wat er al klaar ligt, zegt hij dat 'het lot op `s-Gravenpolder is gevallen'. Hij is hier vaak op bevraagd door de burgers en kon geen argument geven waarom niet in Heinkenszand.

 

De gemeente heeft gekozen voor 's- Gravenpolder. Dat was de mantra.

 

Dus wat is nu het belang van deze burgemeester, die niet de burgemeester van `s-Gravenpolder toont te zijn??


Gast

#323 Re: helemaal mee eens

2016-06-22 17:13


Gast

#324

2016-06-22 18:18

En dan te bedenken dat die schijnheilig glimlachende man van het COA die ons die 500 arme asielzoekers door de strot duwt wel heel erg goed voor zichzelf zorgt met z'n BMW'tje van 65.000 Euro! En dan ijskoud durven beweren dat kleinschalige opvang te duur is!!!!!


Gast

#325

2016-06-22 20:07

Een te hoog aantal voor dit dorp.
Het aantal gelijkmatig verdelen in gemeente Borsele.