Weg met de 80% regeling

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Weg met de 80% regeling.


Gast

#1

2015-01-09 10:52

Onzin, weg ermee

Gast

#2

2015-01-09 10:58

Het is onzin, soms komen er belangrijke dingen tussen, en dan kun je gewoon niet altijd aanwezig zijn!

Gast

#3

2015-01-09 12:30

Regel heeft niets te maken met de passie voor het vak / onderwijs. Ken je de stof, dan ken je het.
Ap

#4

2015-01-09 13:07

Je betaald voor je studie, dus als je niet gaat, betaal je voor iets waar je geen gebruik van maakt. Het lijkt mij dat dat toch zeker wel je eigen verantwoordelijkheid is. 

Daarnaast komen er ook mensen naar de les die er geen zin in hebben en hierdoor kunnen ze voor een negatieve sfeer in de groep zorgen. De andere mensen, die wel zin hebben, kunnen hier last van hebben.


Gast

#5

2015-01-09 15:59

Weg ermee.

Gast

#6

2015-01-09 19:41

is iedereen op deze verdomde site nou echt te dom om te begrijpen waar de leerplicht tot 18 jaar voor is bedoeld en ontworpen..? Natuurlijk is het vervelend voor de 5% gemotiveerde slimme leerlingen die het ook wel zonder les zou kunnen maar het overgrote deel van de leerlingen onder de 18 zouden niet eens aan een vervolgopleiding beginnen als er geen leerplicht tot 18 zou zijn.

bovendien, stel je allemaal toch eens niet zo aan.. Als je het echt zo vervelend vindt dat je vrijwel altijd in de les moet zijn terwijl je denkt het makkelijk zonder te kunnen, ga dan lekker naar de universiteit. We hebben in Nederland toch al veel te veel HBO-opgeleide mensen. Die verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die jullie al claimen te hebben zal je daar in alle vrijheid kunnen ontwikkelen.

het feit dat jullie met z'n allen voor het gemak even voorbij kijken is dat de mensen die kiezen voor een hbo opleiding weten dat ze in een wat meer schoolse leer omgeving terecht komen. Ze kiezen hiervoor omdat ze diep van binnen weten dat ze dit nodig hebben. Omdat ze dat nodig hebben. So quit your whining and just get your grade..


Gast

#7 Re:

2015-01-09 22:26

#6: -  

Ten eerste is de leerplicht in Nederland tot 16 jaar. Tot je 18e heb je een kwalificatieplicht: jongeren die na hun 16e nog geen startkwalificatie hebben, moeten tot hun 18e onderwijs volgen en ingeschreven staan op school. Een startkwalificatie is een vwo-diploma, havo-diploma of mbo-diploma op niveau 2 of hoger. Als je aan een HBO-opleiding begint val je dus NIET meer onder de leerplicht en is het dus sowieso de eigen keuze van de jongere of hij/zij begint aan deze vervolgopleiding.

Daarnaast zou ik het niet perse aanstellen noemen, maar eerder het effectief benutten van ieders tijd. Iedereen heeft andere kwaliteiten en valkuilen en wanneer je in zo'n systeem gedrukt wordt kun je niet optimaal gebruik maken van je tijd om jouw eigen kwaliteiten te gebruiken en je valkuilen meer te ontwikkelen. Je betaald de school om jezelf te kunnen ontwikkelen tot het beste wat je kunt zijn, niet andersom.

Als er voor alle HBO opleidingen ook een universitair alternatief was dan was je derde argument wel sterk geweest, maar helaas is dit niet geval. Als jouw hart bij iets ligt wat niet een universitaire studie is, is het dus simpelweg niet mogelijk om het HBO te omzijlen.

Jammer dat je op zo'n toon reageert op deze petitie. Als je het er niet mee eens bent dan teken je hem gewoon niet. Hopelijk ontwikkel jij in de tijd dat je op school zit genoeg verantwoordelijkheid dat je het ook in je eentje kunt redden in plaats van met mensen om je heen die je moeten verplichten tot eigen verantwoordelijkheid.