BEERSE - Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug

BEERSE - Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug / Mededelingen / Buurt Nieuwe Dreef is ZWAAR ontgoocheld - Beerse ook ? / Opmerkingen


Gast

#1

2014-11-08 17:14

ik heb gelezen dat de oppositie in beroep gegaan is bij de gouverneur laat on hopen dat het gezond verstand wint

Gast

#2 Graag kiezen voor de parallelweg en de gezondheid en het welzijn van de Nieuwe Dreef

2014-11-09 09:33

Wij hopen dat het gemeentebestuur terug komt op haar beslissing om de Nieuwe Dreef te bezoedelen:
de gezondheid en het welzijn van de vele gezinnen zou voorrang moeten krijgen op alle aangehaalde argumenten ...

Beseft het bestuur dat, na de aanleg van de brug, op termijn een grote verkeersstroom via de grensovergang in Meer vanuit Zuid-Nederland en de Noorderkempen zijn weg vindt o.a. door de Nieuwe Dreef naar de E 34 ???
Vanuit het Ruimtelijk structuurplan van Vlaanderen moet die verkeersverbinding er komen o.a. via Beerse. De parallelweg zou hierbij geen "burgers" benadelen. De bewoners van de Nieuwe Dreef dreigen door de huidige beslissing wel slachtoffers te worden:  de paria's van Beerse. Het centrum is alvast verlost van het zware verkeer. Waarom komt het gemeentebestuur niet uit eigen beweging op voor al de bewoners van Beerse? Niet de buurtbewoners van de Nieuwe Dreef alleen, maar het voltallige schepencollege zou strijdvaardig mee moeten opkomen voor alle Beersenaren en als vanzelfsprekend moeten kiezen voor de parallelweg! 

Gevolgen voor de plaatselijke bewoners bij de huidige beslissing: grote hoeveelheden fijn stof boven de toelaatbare norm, ongezonde uitlaatgassen,verkeerstrillingen op het wegdek (negatieve gevolgen voor de huizen), lawaaihinder op enkele meter afstand van de woningen, veiligheidsproblemen voor hun kinderen, met als gevolg constante stress en op korte en lange termijn gezondheidsproblemen voor de gezinsleden !!!


Wij betreuren het dat ons gemeentebestuur niet zelf opkomt voor het echte welzijn van alle burgers, de Nieuwe Dreef inbegrepen. 
Bedenk hierbij ook dat verschillende mensen van de Nieuwe Dreef kozen voor dit bestuur, in de hoop dat er een gezinsvriendelijke, eerlijke beslissing zou genomen worden in dit dossier! Vandaar dat de ontgoocheling des te groter is.
 

Mogen we aandringen op een nieuwe bijeenkomst van het gemeentebestuur met een hernieuwde visie op dit dossier: DE 

BEZORGHEID OM DE GEZONDHEID EN HET WELZIJN VAN DE BUURTBEWONERS VAN DE NIEUWE DREEF, ZOALS VAN ALLE BURGERS !!!


Gast

#3

2014-11-12 23:20

Dat heb je dan met die NVA´ers.