leuvenrechtdoor

leuvenrechtdoor / Mededelingen / Leuven rechtdoor in the picture / Opmerkingen


Gast

#26

2014-09-18 06:33

Opstijgende vliegtuigen boven Tildonk MOETEN stoppen. Normaal leven is niet meer mogelijk. Heeft men ook al eens gedacht aan de veiligheid , bij neerstorten op de gasterminal in onze gemeente???? Een eerlijke spreiding van de vluchten is absoluut nodig en mogelijk.terugkeer naar de vroegere toestand moet haalbaar zijn !!!!

Gast

#27

2014-09-18 06:34

Nach wissenschaftlichen Untersuchungen in Deutschland wurde hohe gesundheitliche Schäden, besonders Herz- und Kreislauferkrankungen durch ständigen Fluglärm, keine Nachtruhe etc. festgestellt. Einmal durchschlafen und ausgeruht aufstehen.

Gast

#28

2014-09-18 06:49

Vandaag om 4u40 zijn ze weer gestart. Wat met onze nachtrust?! Ramen toe & oordoppen in?!

Gast

#29

2014-09-18 07:34

De inwoners van de vorige vliegroutes wisten dat er vliegtuigen overkwamen toen ze destijds daar gingen wonen. Wijzelf zijn verhuisd van Steenokkerzeel naar het "vroeger" rustige Haacht. Hier hebben we tegenwoordig meer last van de vliegtuigen als toen in Steenokkerzeel. Wij hebben indertijd niet gekozen voor een woning pal onder een vliegroute. Vooral 's avonds tot zeker middernacht komen hier enorme vrachtvliegtuigen boven ons hoofd denderen, dat we soms denken dat ze in onze tuin aan het neerstorten zijn! Hier hebben we niet voor gekozen. Een misnoegde bewoner

Gast

#30

2014-09-18 07:58

Schrijf een reactie: opstijgende en dalende vliegtuigen boven een kerncentrale is niet denkbaar, maar wel toegestaan boven een mega gascentrale- terminal!!!! Te Tildonk , een oplossing moet er komen , voor er ongelukken gebeuren!!!

Gast

#31

2014-09-18 08:24

Veel luchtverkeer als voordien kon nog net , maar nu is heel veel, veel te veel . dit moet stoppen!!!

Gast

#32

2014-09-18 13:29

Vooral bij mooi weer, worden we gek van het lawaai pal boven ons hoofd, genieten van de tuin in een voorheen rustige omgeving zit er voorlopig niet meer in.

Gast

#33

2014-09-18 15:49

we hopen dat we gehoord worden
want het lawaai is echt storend
B737

#34

2014-09-18 15:51

Sedert 2e Paasdag abnormaal opstijgend luchtverkeer genoteerd. Ondertussen is dat tot op heden alleen maar erger geworden en dit allemaal omdat 2 Leuvense politici dit voorstel een paar jaar geleden gingen ondersteunen!... Wilsele & Wijgmaal zijn hierbij de dupe! Met dank aan de verkozene des volks die eieren voor hun geld kozen...

 


Gast

#35

2014-09-18 18:17

Terwijl ik dit neerschrijf, komt er een landingsvliegtuig met hels lawaai aan en dit is zowel tijdens dag, avond en nacht door. Hopelijk komt hier snel verandering in. Als inwoner van Aarschot dachten wij 30 jaar geleden toch voldoende afstand te hebben van luchthaven maar blijkbaar is daar plots stilzwijgend verandering in gekomen. Wij hopen op een zeer snelle oplossing voor dit probleem

Gast

#36

2014-09-19 09:15

17 september, prachtig weer, geen wolkje aan de lucht, oosterwind. Mijn kleinkindje van 3 die langs een autostrade woont komt bij oma en opa spelen en van de rust genieten. Maar regelmatig roept hij, oma opa vlug naar binnen het gaat onweren. De waarheid vertel ik hem liever niet, ik laat hem maar binnen spelen. Holsbeek.


Gast

#37

2014-09-19 10:43

Ik maak me zorgen om onze gezondheid. We slapen slecht (ook al slapen we al maanden met het raam dicht) en krijgen stress van het constante lawaai. Niet eens tien minuten kunnen genieten van gewone "stilte" in ons eigen huis, dat weegt....

Het probleem hier is niet enkel de bijkomende overlast van de opstijgende vliegtuigen, maar zéker ook het sterk toegenomen aantal landende vliegtuigen over ons dorp (Wijgmaal).


Gast

#38

2014-09-19 12:01

We hebben net een mooi huisje gekocht in een zeer rustige omgeving op de berg, dachten we.......
Niets is waard
Boven Houwaart circuleren de vliegtuigen onrustwekkend en zeer regelmatig, ronkende geluiden van opstijgende maar ook van afremmende toestellen...

STOP STOP STOP en breng de rust terug in ons dorpje!

Leen en Bart - Inwoners Houwaart

Gast

#39

2014-09-19 12:12

Eerst meer betalen voor onze bouwgrond (veel meer dan bv regio Kortenberg)om rustig te wonen en geen vlieglawaai te hebben , en dan veranderen ze de route. Ik heb meer betaald voor deze rust en wil die dus ook behouden !

Gast

#40

2014-09-20 06:56

Ook het dalend luchtverkeer is TOEGENOMEN! Probeer in Tildonk maar eens rustig buiten te ontbijten....
protest

#41

2014-09-20 08:05

 

Het vliegveld van Zaventem is al 60 jaar lang het onderwerp van ongenoegen en hevig protest.

60 jaar lang moesten onze politici en overheid op zoek gaan naar een aanvaardbaar compromis tussen pro en contra vliegtuigoverlast. De ene partij super enthousiast over de gecreëerde economische meerwaarde en dito profijt (het huidig bedrijf ligt immers nu in handen van de buitenlandse investeerders!), de andere partij, gebukt gaande en gebroken onder zoveel vliegtuigoverlast en ellende!

Komt daarbij de foutieve keuzes en oplossingen die beslist en toegepast worden om het realiseren van stoute en megalomane plannen toch maar mogelijk te maken. De spreiding van shit over meer hoofden, terwijl shit afgevoerd zou dienen te worden!?

Al  meer dan een halve eeuw dicteert een gezonde ratio: weg met die handel !!

Zaventem als luchthaven is veel te slecht gelegen om een wereldspeler van formaat van te maken! Het huiveringwekkende is dat ook de CEO dat pertinent goed weet. Vraagt het aan zijn Ombudsman…als je die nog vinden kan onder de piramide klachten!

Laat ons in deze dolgedraaide wereld resoluut gaan voor een  evenwicht tussen welzijn en welvaart en net daarom gaan we nu toch niet de ganse wereld uitnodigen naar Zaventem te vliegen?

Er zijn alternatieven genoeg.(Schiphol, Frankfurt, Charles de Gaulle, Heathrow…)al moeten speciale luxueuze bussen ingezet worden van en naar de hoofdstad en de Navo.

Maar nee, dat is niet dicht genoeg bij de hoofdstad, bij de Navo…we moeten het de reizigers zo aangenaam mogelijk maken en pamperen want die brengen geld op.

 

Laat ons niet naïef zijn, kapitaalkrachtige spelers koesteren tegenwoordig  zulke megalomane plannen en zijn zo gedreven op zoek naar grote winsten en rendement dat sommige projecten een véél te zware impact hebben en zeer hoge tol eisen van het milieu.

Denk aan monster festivals die de periferie van hele dorpen inpalmen, de plannen van You-place met de voorspelde mobiliteitsproblemen,   het organiseren van de openingswedstrijd wereldvoetbal over enkele jaren in Brussel en het aantal vluchten die hiermee gepaard zullen gaan…, de uitbreidingsplannen van Brussels Airlines om heel de wereld op Zaventem te doen vliegen…de sky is the limit!  Allemaal nieuwe kolossale projecten die verzekerd een aanslag zijn op het milieu.

Het komt op ons af als een pletwals! Money voor velen rules immers the world hé!

Net daarom moet onze overheid kordaat optreden en Brussels Airlines wijs maken dat het bedrijf wat Zaventem betreft niet meer moet expanderen maar afslanken!   

Wat wel moet gedaan worden is DECENTRALISEREN! Dus daar kan expansie dan naar afgeleid worden.

En natuurlijk zal Brussels Airlines zich anders moeten organiseren en  alle overtollige vluchten (die bijgekomen zijn na de “te” drukke oude vliegroutes) niet sturen over nieuwe routes, nieuwe slachtoffers makend, maar het contingent spreiden over al de Belgische vliegvelden die ervoor geschikt zijn of gemaakt worden. De jobcreatie wordt dan i.p.v. gecentraliseerd, verspreid alsook de inkomsten…

En waarom zou B.A. bv. niet specifiek vluchten organiseren vanuit het vliegveld van Oostende. Laat B.A. daarin investeren, daar kunnen vliegtuigen boven zee op en af vliegen!  

Maar stop met bijkomende vluchten te organiseren over nieuwe routes, ook die gaan in een mum van tijd immers verzadigd geraken, men mag er niet aan denken, maar dat staat vast!!!

 

En als er niet geluisterd wordt…, want het kan niet zijn dat de argeloze burger voor wat luidruchtig kabaal gezwind een gasboete opgelegd krijgt, terwijl Brussels Airlines gratuit met zijn overdonderend lawaaihinder de rust van zoveel mensen overhoop mag gooien. Laat ons consequent zijn en deze vervuiler ook doen betalen voor de ellende en schade die hij berokkent! Dat zal de zaak al zeker vooruit helpen.

Want niet alleen de levenskwaliteit gaat drastisch erop achteruit maar de waarden van huizen gelegen onder de nieuwe routes gaan ook enorm aan waarde dalen. Hier geen compensaties voor voorzien is ontoelaatbaar. En totaal onrechtvaardig!

 

Al veel te lang is men immers te zware offers van de bevolking aan het vragen.

De CEO en zijn team, net als die enkele politici die bij de B.A. gingen lobbyen om vrijgesteld te worden van overvliegende vliegtuigen boven hun hoofd, zullen persoonlijk niet wonen onder een vliegroute wees maar gerust. Wel diezelfde lieden  moeten dan ook begrijpen dat wij, die nu plots ongevraagd geconfronteerd worden met nieuwe ellende en overlast, het ook niet langer pikken dat al die miserie door onze strot wordt geduwd!

Onze gezondheid en levenslust en patrimonium is ons hiervoor te dierbaar om het zomaar te grabbel te gooien aan de willekeur van uitbaters die zich inzake leefmilieu en volksgezondheid gedragen als bulldozers, voor wie economische expansie en winstbejag de enige drijfveren zijn waarvoor zij gaan!

 

En onze overheid moet in deze tijden van mondialisering en groot geldgewin een duidelijke keuze blijven maken voor een gezond leefmilieu en dito maatschappij!

We gaven op 10 jaar tijd al onze wegen op aan een niet aflatende massa vrachtwagens en firmawagens, met alle miserie tot gevolg,

 

Gaan we nu ook onze kleine luchtruim opgeven  alsook die schaars gelegen landelijke gebieden waar nog wat rust voor iedereen te vinden was??


Gast

#42

2014-09-21 17:48

Ik heb geen probleem met de dalende vliegtuigen zoals het vroeger was maar nu nog de opstijgende er bij dat is wel een beetje veel . Als we de dalende en de stijgende vliegtuigen hadden gewild zouden we rond Zaventem gebouwd hebben.

Gast

#43

2014-09-22 15:08

Beste Bij goed weer en (noord-)oostenwind worden we 'sinds leuven rechtdoor' steevast getrakteerd met een hele resem opstijgende vliegtuigen boven ons huis met grote lawaaihinder en slapeloze nachten tot gevolg. (Slapen met ramen open is uit den boze). Vroeger kregen we enkel de dalende vliegtuigen en dat veroorzaakte al wel wat hinder maar daar konden we mee leven. Nu ook nog opstijgende vliegtuigen erbij moeten nemen zonder een enkele aankondiging of motivatie is echt wel een brug te ver. We hopen met ons hele gezin echt dat deze regeling tijdelijk is en/of terug kan geschroefd worden.

Vriendelijke groet
Heidi Lewyllie
Pastoriestraa 48a
3150 Wakkerzeel (Haacht)
HMCC

#44 Bijna dag en nacht storend vliegtuiggeluid!

2014-09-23 06:33

In Lubeek idem. Onophoudelijk geluid van stijgende en ook dalende (minder lawaai) vliegtuigen. Zelfs om 24:00 slaap ik nog niet door het storend geluid. Om 4:00 ben ik alweer wakker door het geluid. 
Overdag daar bovenop nog het geluid van zeer laagvliegende helicopters die de gasleiding controleren. Verder ook nog auto's en vrachtwagens die maar 50 km mogen rijden, maar die hier voorbij vliegen.... 

Soms heb ik de indruk dat er alle dagen NO wind is....

Al 2 keer klacht ingediend bij luchthaven. Eerste keer is toch al enkele maanden geleden... nog steeds geen antwoord. Laatste keer was zondag, toen hier alweer het ene na het andere vliegtuig over vloog. 
Je wordt er gewoon verschrikkelijk gestresst van. 


Gast

#45

2014-09-23 06:48

ER is ook een ombudsdienst op Vlaams niveau. Laat jullie zeker ook daar horen!

Gast

#46

2014-09-23 06:51

Ze doen er juist niets aan heb al klachten ingediend ze trekken er zich niets maar dan ook niets van aan.

Gast

#47

2014-09-23 07:14

Wij hadden al dalende vliegtuigen (vlak boven ons huis). Nu krijgen wij er ook nog opstijgende bij. Te veel ! Op sommige dagen zelfs dalende EN stijgende. Binnenkort vliegen ze nog tegen elkaar!!! Laat dit maar stoppen.

Gast

#48

2014-09-23 08:43

Wij wonen in Rotselaar en krijgen nu én opstijgend én dalend vliegverkeer. Slapen of van de tuin genieten is geen optie meer! Kan de verdeling eerlijker?

Wij hebben lichamelijke klachten, geeft erg veel stress. Bovendien mag iedereen delen in milieuhinder, wij nemen zelf principieel nooit het vliegtuig, plannen onze vakanties met andere vervoermiddelen!


Gast

#49

2014-09-23 10:04

Te Rotselaar is het een ramp. De enige rust die we krijgen is tussen 1u30 en 4u40. Van de tuin, het mooie weer, de mooie natuur of een wandeling in de buurt genieten is onmogelijk geworden zonder het gebrul van vliegtuigen die om de minuut overvliegen. We durven zelfs geen vrienden uit te nodigen of familiefeesten te organiseren uit schrik steeds te moeten overgaan tot gebarentaal. Steeds opstaan met een slecht humeur, gespannen, geïrriteerd door het vliegtuiglawaai: we zijn ongelukkig! Dwingt men ons dan om te verhuizen?

Gast

#50

2014-09-23 13:04

WAT EEN RUST!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik weet niet waaraan dat ligt maar tussen 14.00 tot nu (15.00') geen vliegtuigen over Wijgmaalbroek!! ZALIG ZALIG ZALIG!!!!!!!!!!!!!Vlug even van de tuin genieten! Maar wat een luxe "STILTE" is, als je het jaren KWIJT bent!!!Niet te geloven.HELAAS in de vere verte, kant ROTSELAAR...daar nog wel neerdalende vliegtuigen! K'wou dat ze ook eens 50' zonder zouden mogen zitten...Volgens mij moet er iets gebeurd zijn....Vlug nog wat van de rust en kalmte gaan genieten, tot...helaas?