Weidevenne:Veiligheid voor alles!!!!!

Weidevenne:Veiligheid voor alles!!!!! / Mededelingen / Komt allen vanavond 20.00 uur en morgenochtend 7.00 uur! / Opmerkingen


Gast

#1

2014-09-18 14:47

hoe is het verlopen?

Gast

#2

2014-09-19 08:21

19 september 2014
KOEPELORGANISATIE WAARSCHUWDE PURMEREND VOOR INSTELLING
Gemeente negeert advies over islamitische school
door Iris Cohen
PURMEREND, vrijdag
De affaire rond de komst van een islamitische basisschool in Purmerend lijkt nog verder te escaleren. De koepelorganisatie van islamitische scholen (ISBO) heeft de gemeente Purmerend vorig jaar al met klem geadviseerd de komst van de nu al omstreden school te verhinderen. De gemeente sloeg het advies in de wind.
Eerder ontstond in de Purmerendse wijk Weidevenne al grote commotie over de komst van de school. Buurtbewoners maken zich ernstige zorgen om de verkeerssituatie rond het beoogde schoolgebouw, omdat daarin al twee scholen gehuisvest zijn.
Burgemeester van Purmerend Don Bijl betichtte de bewoners in een open brief aan lokale media daarop van islamfobie, waarmee de boel volledig uit de hand liep.
Visie
Uit een geheim document dat in handen is van deze krant blijkt nu dat de ISBO de gemeente Purmerend uitdrukkelijk heeft gewaarschuwd voor de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ), die de basisschool wil oprichten.
„Zij staan bij ons bekend als een stichting die er enkel op uit is om overal in het land scholen te willen stichten en dat getuigt niet van een authentieke visie op het onderwijs”, schrijft ISBO-directeur Yusuf Altuntas onder andere in een advies aan de gemeente. Onderzoek wijst uit dat SIOZ inderdaad al jarenlang bij verschillende gemeenten lukraak aanvragen doet voor het oprichten van islamitische basisscholen.
Zo werden aanvragen van de stichting in onder anderen Haarlemmermeer, Zwolle en Hengelo al afgewezen. Ondanks het advies van de ISBO stemde de gemeente Purmerend in met de komst van een islamitische basisschool, zonder daarover ruggespraak te houden met wijkbewoners.