Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.


Gast

#8501 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puah

2014-09-12 18:47

#8496: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puah 

 Are you for real?

Your threat is exactly what the OvJ will be interested in. Who gives a crap for name calling?


Gast

#8502

2014-09-12 18:48

Ah joh, een zwakke poging om de mug shots naar de achtergrond te drijven.

Geen nood, morgen meer en voor de aardigheid zullen we die van vandaag nog wel eens herhalen. Ons gebaar naar jullie toe.


Gast

#8503

2014-09-12 18:49

Islamitische Staat is de kers op de islamofobische taart

09 september 2014 | 13:17

“Pak alle jihadgangers hun paspoort af ook als ze alleen Nederlander zijn,” zei Geert Wilders onlangs in de Tweede Kamer. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 lijden moslims behoorlijke imagoschade, maar IS tilt dit tot een hoger niveau: het is smullen geblazen voor de islamcritici die ieder vooroordeel over moslims bevestigd krijgen.

Religiemarketing

Terwijl IS in Irak en Syrië zich als een olievlek verspreid, lijkt er in Jordanië nu een dreiging van binnenuit te ontstaan uit onvrede over het huidige regime. ‘Welkom in de Islamitische Staat. Er is hier geen wet behalve die van God,’ staat er te lezen op een muur in een dorp ten zuiden van de Jordaanse hoofdstad Amman. Zoals de eerste moslims ten tijde van profeet Mohammed, exploiteert IS de instabiele machtsverhoudingen in het Midden-Oosten door een alternatief te bieden met behulp van een goed stukje religiemarketing. Met het uitroepen van een kalifaat slaat men de spijker op de kop: fanatieke moslims zijn smoorverliefd op het idee om een Islamitische staat te stichten.

Schisma

IS streeft herstel van de glorietijd der islam na – de Islamitische gouden eeuw – terwijl de werkwijze van de beweging eerder lijkt op een nieuw middeleeuws dieptepunt. De berichten over geweld, seksslavernij, zweepslagen, steniging en publieke executies stroken met de stereotype moslim waarover binnen anti-islamitische kringen consensus is bereikt. Onlangs werd tevens Amerikaanse journalist Steven Sotloff onthoofd wegens de Amerikaanse bombardementen op IS. Gematigde moslims spreken van een terroristische organisatie die niets met de islam te maken heeft, terwijl IS naar eigen zeggen wel degelijk handelt namens de islam. Maar ook het Westen is hierin verdeeld: beelden van islamcritici ten opzichte van het islamitische gevaar worden versterkt, terwijl anderen juist onderscheid maken tussen het gros vreedzame moslims en een groep extremisten.

Legitimatie van het Westen 

De Verenigde Staten, Israël maar ook de zichzelf verrijkende dictaturen in de regio zijn doelwit van IS. ‘De onwettige overheid van Jordanië die onschuldige vrouwen en kinderen neerschieten accepteren wij niet,’ staat op de muur in Jordanië geklad. Een alternatief voor de ongelijkheid op zowel regionaal als internationaal niveau lijkt hiermee door steeds meer moslims in het Midden-Oosten maar ook in het Westen te worden erkend. Religieuze waarden van gelijkheid, broederschap en solidariteit worden echter ondergesneeuwd door barbaarse praktijken die allemaal onder de vlag van de islam geschieden. Gelovigen wiens gedrag indruist tegen de vreedzame doctrines die aan hun religie ten grondslag liggen, zijn ideale voorbeelden om het kapitalisme van de westerse beschaving te legitimeren en een gezamenlijke vijand gestalte te geven. De vraag is of het door God en oliegelden gesponsorde IS daar een boodschap aan heeft.

De eerste Paspoorten van IS-verdachten zijn inmiddels al ingenomen, en binnenkort mogen we onze moslimburen verlinken als zij verdacht gedrag vertonen door middel van een kliklijn zodat er mogelijk nog meer verblijfsdocumenten mogen worden geconfisqueerd. “Laat ze maar een paspoort van ISIS nemen als ze dat zo graag willen,” aldus Wilders. Het voordeel aan een enkeltje Irak is wél dat Geert je op Schiphol komt uitzwaaien!


Gast

#8504

2014-09-12 19:08

Schrijf Nederlandse jihadi’s niet af

 

Uit de reactie op jihadgangers in Nederland spreekt vooral gebrek aan saamhorigheid en gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Maar Nederlandse jihadi´s zijn een Nederlands probleem en de oorzaken van hun reis naar het kalifaat moeten hier, in dit land, gezocht worden. De Nederlandse overheid wil jihadgangers hun Nederlanderschap afnemen, maar ook daarmee schuift ze het probleem van zich af.

Veertig jaar geleden was Nederland nog een sterk verzuilde samenleving. Toen was het nog duidelijk wie je vrienden en wie je vijanden waren. Het is al vaker gezegd, maar het verdwijnen van de zuilen heeft in Nederland niet plaatsgemaakt voor een breder saamhorigheidsgevoel. Het individualisme heeft zich geworteld in de samenleving en maakte iedere Nederlander even onafhankelijk als solitair.

Dode jihadi

Om tegenwicht te bieden aan radicalisering onder moslims en uitwassen daarvan, zoals het aansluiten bij IS, zou men in Nederland samen sterk moeten staan, maar veel is inmiddels ieders eigen verantwoordelijkheid.

Over jihadi´s wordt vaak gezegd: laat ze maar gaan, als ze maar niet terugkomen. In wezen zegt men hier dus mee dat een dode jihadi beter is dan een terugkerende. Begrijpelijk vanuit de angst die zij teweeg brengen, maar vergeten wordt dat het hier over Nederlanders, over onze landgenoten gaat. Vaak jonge mensen die in Nederland geboren en getogen zijn, in sommige gevallen kinderen hebben en ook daadwerkelijk sneuvelen in Irak.

Toch worden jihadi´s beschouwd als vreemdelingen, ook al maakten zij tot voor kort gewoon onderdeel uit van onze maatschappij. Op die manier wordt de verantwoordelijkheid ontkend die politiek en samenleving hebben op het vlak van islamradicalisering. De problemen van een ander zijn de jouwe niet.

Nederlandse beginselen

Die eigengerichtheid van de Nederlander is op bepaalde wijze wel degelijk waardevol. Verdeeldheid levert ook veel inhoudelijk debat op en dat daarmee de Nederlandse beginselen voortdurend getoetst worden is verfrissend. Maar nadeel blijft dat er moeilijk tegenwicht geboden kan worden aan gezamenlijke vijanden, omdat men onderling te zeer verdeeld en onverschillig is.

Jihadi´s die uit Nederland vertrekken, zijn geboren en getogen Nederlanders. De oorzaken voor hun vertrek zijn niet van uitheemse, maar inheemse aard. We moeten de problemen en de oplossingen dan ook niet zoeken in Afghanistan, Syrië of Irak, maar hier in Nederland.

Serieus genomen

De omgeving van de radicaliserende moslim is van groot belang. Dan gaat het over familie, vrienden, klasgenoten, imams, collega´s en buurtgenoten. Moslims en niet-moslims kunnen samen optrekken in de strijd tegen radicalisering, maar alleen als de persoon in kwestie gehoord en serieus genomen wordt. Wanneer je niet luistert naar de ander, kan je ook geen stevige, inhoudelijke kritiek geven.

Toegegeven, dan nog kan je soms niet voorkomen dat iemand afreist naar het kalifaat en toch moeten deze mensen, deze Nederlanders niet opgegeven worden, ook niet na thuiskomst.

Psychische problematiek

Wanneer men beseft dat IS niet alleen de Syrische en Irakese bevolking onderdrukt, maar ook de eigen manschappen, dat zij middels manipulatie misbruik maken van hen die vatbaar zijn voor opzwepende retoriek, zou men misschien anders gaan denken over jihadi´s.

Natuurlijk dragen zij in de eerste plaats zelf verantwoordelijkheid voor hun keuzes, maar daarbij spelen intelligentie, psychische problematiek, financiële problemen voortkomend uit werkloosheid, behoefte aan status en omgevingsfactoren ook wel degelijk een rol. Kortom, problemen die zich in Nederland voordoen met de desbetreffende jihadi en waar de gang naar het kalifaat een gevolg van is.

Radicaliserende moslim

Een van de maatschappelijke oorzaken is het klimaat in Nederland, dat door een aantal moslims als islam-onvriendelijk beleefd wordt. Bij sommigen leidt dit juist tot opstandigheid en daardoor tot radicalisering, het principe van een kat die zich in het nauw gedreven voelt en rare sprongen maakt.

De peilingen van Maurice de Hond die hebben uitgewezen dat driekwart van de Nederlanders de islam beschouwd als een religie die niet bij Nederland past, sterkt juist de radicaliserende moslim in het idee dat hij voor zichzelf moet opkomen.

In bepaald opzicht valt er iets te zeggen voor de Nederlandse houding jegens de islam, aangezien de islamitische wetgeving niet geheel strookt met de Nederlandse. Maar hetzelfde kan gezegd worden over joodse en christelijke wetten die Nederlandse vrijheden als gezinsplanning, homoseksualiteit en euthanasie verbieden.

Terroristische activiteiten

Het gaat dus niet zozeer om de islam en haar wetgeving zelf, maar om de beleving en het belijden van deze religie door een kleine groep wettische individuen. Laten we niet vergeten dat van de ruim één miljoen moslims in Nederland slechts honderdvijftig mensen zijn vertrokken naar Syrië en Irak.

Van de Europese jihadi´s wordt een klein deel gevangen gehouden door IS. Dit zijn mensen die wilden strijden voor de bescherming van medemoslims, maar de werkwijze van IS afkeuren en terug naar huis willen. Met het ontnemen van het Nederlanderschap verklaart minister Opstelten dus ook mensen die om begrijpelijke redenen terug willen keren naar Nederland vogelvrij.

Ik denk dat er ook andere manieren zijn om het signaal te geven dat deelname aan terroristische activiteiten niet getolereerd wordt. Namelijk door het lot van teruggekeerde jihadi´s te laten bepalen door een rechter, zoals, in tegenstelling tot wat Opstelten voor ogen heeft, in een rechtstaat de norm moet zijn.

Nederlandse rechtstaat

Ik heb het al eerder geschreven, maar ik vind dat geen enkele Nederlander opgegeven moet worden. Zelfs jihadi´s niet, al is het alleen al om de veiligheid in Nederland te waarborgen, maar ook om de Nederlandse rechtstaat eer aan te doen.


Gast

#8505

2014-09-12 19:15

Ho ho ho jongens, in dit stukje komt het woord "Hond" voor. Moeten we niet bang zijn dat hij ons nu gaat aanklagen voor het gebruik van de scheldnaam "Hond"?

Kies een pseudoniem

#8506 Onderwerp

2014-09-12 19:16

  

 

..|.

 

 

Snar

#8507 Snar

2014-09-12 19:20

Wilders krijgt steeds meer internationale aandacht: 

https://www.youtube.com/watch?v=b6OqEz4rCDI

 

 

Kies een pseudoniem

#8508 De huidige hysterisch-rechtse benadering van antisemitisme

2014-09-13 18:39

 

De huidige hysterisch-rechtse benadering van antisemitisme

 


Paul Peters bekladde in april 2001 een Joodse begraafplaats

De laatste weken is het debat rondom antisemitisme in Nederland flink opgelaaid. Vooral naar aanleiding van bijzonder serieuze uitingen van antisemitisme in Nederland en landen om ons heen, waarbij onder andere synagogen, Joodse winkels en culturele instellingen fysiek doelwit waren. Volgens diverse monitorgroepen is het antisemitisch geweld in jaren niet zo ernstig geweest, en ook verbale en schriftelijke uitingen van anti-Joods racisme zijn sterk toegenomen.

De toename van dit soort uitingen wordt onder andere in verband gebracht met oorlogen en conflicten in andere delen van de wereld: Gaza, Irak en Syrië. In het publieke debat maken mensen zich vaak terecht zorgen over dit antisemitisme, maar vaak ook is het slechts een stok om anderen mee te slaan.

Het meest opvallende voorbeeld van dat laatste was de demonstratie van ‘Pro Patria’ vorige week in de Haagse Schilderswijk. De demonstratie zou zijn georganiseerd door zogenaamde ‘normale’ Nederlanders die een geluid wilden laten horen tegen eerdere antisemitische uitingen in diezelfde wijk.

De demonstratie bleek echter georganiseerd door leden van de extreem-rechtse groep Identitair Verzet. De leider van deze groep, Paul Peters, die ook een grote rol speelde bij de demonstratie van ‘Pro Patria’, is vooral bekend vanwege het vernielen van een Joodse begraafplaats waarbij ook hakenkruizen werden geklad. Bij de demonstratie liepen ook diverse andere bekende antisemieten mee, opvallend genoeg met name in de ordedienst.

Het is volkomen bizar dat een demonstratie tegen antisemitisme wordt georganiseerd en begeleid door bekende antisemieten. Men vind het tijdelijk opzij zetten van de eigen jodenhaat blijkbaar geen probleem zodra er een mogelijkheid is om de gehele bevolking van een wijk zwart te maken. Provoceren, media-aandacht en het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen weegt op dit moment blijkbaar zwaarder voor de rechts-extremisten.

Men zou verwachten dat na het bekend worden van de achtergrond van deze demonstratie andere groeperingen hier afstand van zouden nemen. Niets is echter minder waar: Geert Wilders en fractieleider van de Haagse PVV Léon de Jong riepen op hysterische wijze op om op 20 september een nog grotere mars te houden.

Nadat een ambtenaar van Justitie een antisemitische complottheorie de wereld in twitterde vielen allerlei commentatoren over elkaar heen om haar te veroordelen en publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Volkomen terecht dat er over een dergelijke tweet ophef ontstaat, maar dat dit gepaard ging met allerhande islamofobe en soms zelfs racistische uitspraken is weerzinwekkend en onverdedigbaar.

Bovenstaand incident is een schoolvoorbeeld van de huidige hysterisch-rechtse benadering van antisemitisme. De laatste jaren wordt door rechtse politici en commentatoren steeds meer een beeld geschetst van een Westerse cultuur die intrinsiek anti-racistisch is, en de Shoah als grootse kwaad uit de geschiedenis heeft erkend. Dit beeld wordt dan gecontrasteerd met islamitische migranten die de oorzaak zouden zijn van al het huidige antisemitisme in Europa. Vervolgens wordt dit een vrijbrief om allerhande racistische vooroordelen te spuien en op te roepen tot discriminerende maatregelen, onderdrukking of geweld.

Het is altijd de ‘ander’ die de veroorzaker is van racisme of zich schuldig maakt aan antisemitisme. De mythe dat witte Nederlanders bijna per definitie niet racistisch of anti-semitisch zouden zijn is op geen enkele manier gebaseerd op feiten. Nog los van de openlijk racistische groeperingen en individuen die vorige week de Schilderswijk onveilig maakten kent Nederland een lange traditie van racisme en antisemitisme, die de laatste jaren zeker niet minder is geworden.

Als anti-fascisten moeten we ons uitspreken tegen elke vorm van racisme. Het recente en historische anti-Joodse racisme en geweld is verwerpelijk en moet in al haar vormen blootgelegd en bestreden worden. Van klassiek antisemitische complottheoriën, extreem-rechtse demonstraties (waaronder ook pro Islamitische Staat uitingen geschaard moeten worden) tot fysieke aanvallen. Maar ook andere vormen van racisme en uitsluiting moeten we veroordelen en bestrijden. Het antwoord op één vorm van racisme of onderdrukking kan en mag nooit een andere vorm van hetzelfde zijn.

Kies een pseudoniem

#8509 Ben van der Kooi: bewonderaar van massamoordenaar Andres Breivik

2014-09-13 18:41

Ben van der Kooi met Stop islamisering t-shirt

Ook de rechts extremistische activist Ben van der Kooi was aanwezig. Hij zat ruim een jaar in voorarrest als verdachte van brandstichting in een moskee en werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Sindsdien laat hij geen kans onbenut om op het internet allerlei soorten aanslagen op moskeeën aan te prijzen en toe te juichen. Daarnaast steekt hij zijn bewondering voor de massamoordenaar Anders Breivik niet onder stoelen of banken.

Kies een pseudoniem

#8510 Johnboy Willemse: Hitlergroet en losse handjes

2014-09-13 18:43

Johnboy Willemse van het Verenigd Nederlands Arisch Broederschap

Ook leidend figuur van het Verenigd Nederlands Arisch Broederschap Johnboy Willemse was aanwezig. Willemse heeft een strafblad wegens zijn gewelddadige politiek gemotiveerde gedrag. Zo probeerde hij in 2001, nadat hij tweemaal de Hitlergroet bracht, een Somalisch gezin met zijn auto aan te rijden. In hetzelfde jaar is Willemse tot twee maal toe betrokken bij mishandeling. Zo was hij in mei 2001 samen met enkele leden van Stormfront Nederland op weg naar een feest. Onderweg mishandelen zij een allochtone man in Boxmeer.

Kies een pseudoniem

#8511 Barry Kluft: lid van terreurnetwerk

2014-09-13 18:44

Barry Kluft van Autonoom Nationaal Socialistische Actie

Barry Kluft van Autonoom Nationaal Socialistische Actie werd tijdens de demonstratie aangehouden door de politie omdat hij een mede demonstrant Paul ter Linden (ex PVV Den Haag) aanviel omdat die een Israelische vlag met zich mee droeg. Kluft liep richting ter Linden, schold hem uit voor “kankerjood” en viel hem aan. Barry Kluft was eerder ook betrokken bij het internationale terreurnetwerk Combat 18.

Kies een pseudoniem

#8512 Marcel van Velzen: illegaal wapenbezit

2014-09-13 18:45

Marcel van Velzen van het internationale neonazi netwerk Blood and Honour

Ook Marcel van Velzen liep mee met de demonstratie. Van Velzen is al langer betrokken bij het internationale neonazi netwerk Blood and Honour. Hij was ook betrokken bij de Blood and Honour groep Ulfhednar waar bij invallen vuurwapens werden gevonden.

Kies een pseudoniem

#8513 Gertrud Bossdorf: van de fascistische organisatie ID-Vezet

2014-09-13 18:46

Gertrud Bossdorf van het extreem-rechtse Identitair Verzet met ordedienst band om haar arm

Ook de ordedienst (herkenbaar aan de oranje lintjes om hun arm) waren van de fascistische organisatie ID-Vezet. Zo liepen Dennis de Vies, die in september 2012 in Den Haag werd gearresteerd vanwege het verstoren van de onthulling van een beeld van Nelson Mandela, en Gertrud Bossdorf mee als ordedienst.

Kies een pseudoniem

#8514 Tom van den Hoek: neonazi

2014-09-13 18:47

Tom van den Hoek

Tom van den Hoek, die bij veel extreem rechtse demonstraties in binnen en buitenland aanwezig is was er ook. Van den Hoek heeft bijna bij elke neonazi groep wel meegelopen. Hij steekt zijn liefde voor het derde rijk niet onder stoelen of banken. Op 11 mei 2013 liep hij op een herdenking voor SS soldaten op de militaire begraafplaats Ysselstein met een t-shirt met een groot hakenkruis er op.

Kies een pseudoniem

#8515 Paul Peters: antisemiet en neonazi

2014-09-13 18:48

De pers en politie te woord gestaan door de bekende fascist Paul Peters

De pers en politie werden te woord gestaan door de bekende fascist Paul Peters van het extreem rechtse ID-Verzet. Paul Peters staat bekend om het feit dat hij in de nacht van 29 april 2001 een joodse begraafplaats vernielde samen met enkele andere rechtsextremisten. Ze sloegen grafzerken kapot en schilderden op tientallen andere zerken hakenkruisen en nazi leuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zurück’. Zie foto boven.

Kies een pseudoniem

#8516

2014-09-13 18:55

 

Dit zijn de mensen, fascisten en neonazi's die zelf zo antisemiet zijn als je maar antisemiet zijn kan, regelmatig de Hitlergroet brengen, "Juden raus" roepen en "Wir sind zurück". Maar deze smeerlappen willen u misbruiken door u op te zetten tegen moslims.

Wilt u werkelijk dit hypocriete tuig uw steun betuigen? Wilt u werkelijk weer achter de bruinhemden aanlopen? En straks weer roepen: "Wir haben es nicht gewusst" en "Wir konnten nichts dafür"? Is dat waar Nederland volgens u weer naartoe moet?

18.374 mensen vinden van wel. Uw buurman misschien? Uzelf?

 

 

Kies een pseudoniem

#8517

2014-09-13 19:06

 

Dit gespuis heeft geen enkele interesse in Den Haag, van Aartsen of uw wel en wee. Het enige dat deze mensen willen is stemming kweken tegen alle moslims, om te beginnen in Nederland.

Van de anti Gaza-demonstratie hebben ze dan ook maar één aspect opgepikt, namelijk dat waarvan ze weten dat je er in Nederland wel iets mee in beweging kunt krijgen: het antisemitisme (de nationale schaamte sinds zeventig jaren). Dat aspect hebben ze dan ook uitvergroot tot je hun eigen antisemitisme niet meer kon zien.

Welnu, hier ziet u het ware gezicht van deze hypocrieten: neonazi's en fascisten van het zuiverste water. Onthoudt die rotkoppen: u zult ze vast nog wel eens tegenkomen. Kunt u zich dan nog eens bedenken of u wel met dat krapuul wilt meelopen.

 

 


Gast

#8518

2014-09-13 19:18

 

 

.|..

 

 

Kies een pseudoniem

#8519

2014-09-13 19:21

 

Morgen meer.

 

 


Gast

#8520 Onderwerp

2014-09-13 20:22

Activisten van Identitair Verzet plaatsten een autoband bij het beeld van Mandela, een verwijzing naar de gruwelijke executiemethode ‘necklacing’


Gast

#8521

2014-09-13 20:23

De doorgewinterde facisten Tom van den Hoek en Paul Peters nadat ze zijn aanghouden en van vermomming zijn ontdaan. Rotterdam, 7 augustus 2013


Gast

#8522

2014-09-13 20:24

Willem van Dijk, Paul Peters, Ben van der Kooi en Tom van den Hoek zoeken de confrontatie op de tegendemonstratie van Identitair Verzet. Rotterdam, 10 augustus 2013


Gast

#8523

2014-09-13 20:26

Peters (links) verspreidt op 21 september 2013 Identitair Verzet flyers op de PVV manifestatie te Den Haag, in gezelschap van verschillende extreemrechtse activisten, waaronder Harm Jan Smit (rechts) van het nazistische Blood&Honour Nederland


Gast

#8524

2014-09-13 20:27

Peters met de activisten Brian van Houdt en Owen Koenekoop op een anti-pedo demonstratie te Leiden, 22 februari 2014. Vijf dagen later organiseert Identitair Verzet een manifestatie in deze stad waarop opnieuw een groep extreemrechtse actievoerders verschijnt


Gast

#8525

2014-09-13 20:28

Peters wacht rustig tot anderen de confrontatie zoeken met linkse anti PVV demonstranten. Den Haag, 21 september 2013