Red de Nederlandse beroepsbevolking!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Oproep acties

2014-03-24 19:17:01

Zoals iedereen inmiddels weet zijn de onderhandelingen voor de CAO vastgelopen en worden er acties gepland voor een loonsverhoging en nog wel belangrijker om verdringing op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

De petitie blijft doorlopen omdat er nog niet genoeg handtekeningen zijn! Hierop vooruitlopend wil ik een ieder vragen of je ook bereid ben om aan acties mee te helpen. Lid of geen lid maakt niet uit, ook als je geen chauffeur bent maar ze wel een warm hart toedraagt ben je welkom. Ben je niet in het transport werkzaam geef je dan op bij de bond die jou beroepsgroep vertegenwoordigd, meld je aan zodat ze weten wie er achter acties staan al worden ze nog niet direkt georganiseerd.

Wil je iets doen geef je dan op via actie@bg.fnv.nl

Neem ook eens de moeite om op http://www.onderzoekdoen.nl/onderzoek.php?f=14431 te kijken en in te vullen. Met name diegene die hun baan zijn kwijtgeraakt door verdringing in welke beroepsgroep dan ook!

Dank voor jullie steun!!

Met vriendelijke groet,

Gerrit.


Gerrit Putters

Wijziging Petitie

2014-02-15 08:25:15

Beste mensen,

De tekst en de insteek is aangepast omdat de bonden ons hebben laten vallen. Zij trekken zich niets van de chauffeur aan!

Ik wil dit nu breder aan gaan pakken omdat het ons uiteindelijk allemaal treft.

Ik ga een stap verder en dat is naar de regering toe. Maar daar kom je niet zomaar, daar zijn heel veel handtekeningen voor nodig.

Jullie handtekening blijft staan, maar ik vraag nog meer steun aan jullie door dit te delen, rondsturen en praat er met andere mensen over, vraag ze om te tekenen. Hebben ze geen internet, help ze door het via jou verbinding  te laten tekenen.

Voor mijzelf zal de verandering waarschijnlijk te laat zijn, maar dan hoop ik dat iemand anders er wel profijt van heeft!

WORDT 7 MAART DE DAG VAN DE OMMEKEER??

Alvast bedankt voor jullie steun!!


Gerrit Putters

petitie aangeboden.

2014-02-10 11:02:59

Vanmorgen is de petitie aangeboden aan de onderhandelaars van de bond! Ik wil niet afwachten of er iets uitgehaald wordt.

De petitie blijft dan ook gewoon doorlopen en als er 40000 handtekeninge zijn dan mag ik die aanbieden aan de regering.

De tekst zal nog aangepast worden want dit gaat verder dan alleen de chauffeur.  Elke beroepsgroep heeft er mee te maken.

Blijf daarom deze petitie onder de aandacht brengen.

Alvast bedankt!

 


Gerrit Putters

Een reactie van iemand die ook zijn handtekening heeft gezet.

2014-02-05 21:15:51

Bekijk onderstaande websites eens en wellicht dat het er nu eindelijk eens van komt.

Actie 7 maart 2014

2014-02-04 20:56

Gezien de reacties zou ik zeggen doe mee met de acties op 7 maart aanstaande. Zie o.a. de fb paginahttps://www.facebook.com/Truckeractie?fref=ts en de website/forumhttp://www.landelijkedemonstratie2013.nl/index.php/forum

 


Gerrit Putters

Hebben we zo weinig chauffeurs in Nederland??

2014-02-02 13:42:08

Beste Chauffeurs/medelanders,

Hebben we zo weinig chauffeurs in Nederland of gaat het zo slecht nog niet met ons vak? Ik vraag mezelf dit af omdat er maar zo weinig mensen tekenen!                                                                                                         Ik wil alle mensen bedanken die tot nu toe getekend hebben. Maar ben ook teleurgesteld in de chauffeurs die niet tekenen. Als ik ergens kom waar veel chauffeurs/ medelanders zijn, dan kan ik stellen dat er 90% loopt te vloeken en tieren op de huidige situatie en allemaal weten ze dat hun plaats ingenomen gaat worden door een Moe-lander. En het is niet alleen in onze branche, het geldt voor elke branche.

HET WORDT TIJD DAT WE EEN HALT TOEGEROEPEN !!! Tot hier en niet verder sterker nog we gaan alle regels die de EU bedacht heeft terugdraaien!!! Maar ik kan dat niet alleen.

Ik blijf dan ook vragen om dit onder de aandacht te brengen bij wie dan ook en laten die het dan ook weer verspreiden.

We beginnen 10-2 maar daarna gewoon weer verder tot in het torentje. Het torentje moet met de grond gelijk!

Minimaal 40000 handtekeningen zijn er nodig om het in de kamer onder de aandacht te brengen. Als zij niet willen luisteren dan moet alles plat maar dan ook echt alles en waar mogelijk in samenwerking met andere west europeesche landen. Eens kijken wat dat voor effect zal hebben!!

Breng dit ook onder de aandacht aan de chauffeurs in andere landen. ben je hun taal machtig, vertel het door zodat het daar ook gaat leven. Het lijkt misschien onbegonnen werk maar we moeten ergens beginnen!

Ik reken op jullie steun!!

 


Gerrit Putters

Dit circuleert op internet. Hebben we nog meer reden nodig om te tekenen????

2014-01-25 23:29:58

Het FNV gaat voor een Oost-Europa CAO!!!!!

Volgens de signalen die ons bereiken gaat het FNV bij de komende onderhandelingen over de CAO Beroepsgoederen vervoer een maximale 1,5 % loonverhoging vragen op basis van een korte en directe onderhandeling .

Het argument is dat de werkgevers, lees TLN, het al moeilijk genoeg hebben?
De CAO commissie van het CNV heeft een looneis van 3% voorgelegd aan de onderhandeling delegatie voor het nieuwe CAO Beroepsgoederen vervoer. Wij kunnen hieruit concluderen dat er iets mis is in de communicatie tussen CNV en FNV.

Er vanuit gaande dat de bestuurders het goed voor hebben met de werknemers in het beroeps goederen vervoer, moet ik vaststellen dat er een onduidelijke gang van zaken sprake is.

Als eerste:
De onderhandelaar van het CNV het stokje heeft overgedragen aan zijn opvolger om niet nader genoemde redenen.

Als tweede:
Wij, beroepschauffeurs, lopen nu al minimaal 20% achter op bijvoorbeeld buschauffeurs , een reële loonsverhoging van 3 % is absoluut niet onredelijk ………

Als derde:
Vragen wij ons af wat er aan de gang is tussen TLN – CNV – FNV.

Als uiterst kritisch en septisch kaderlid van het CNV zetten wij ,
vraagtekens bij het een en ander. Is hier sprake van een op voorhand al beklonken deal tussen TLN – CNV – FNV waardoor de eerste onderhandelaar van het CNV geen heil meer zag, dan zich terug te trekken omdat hij niet kon voldoen aan de eis van zijn achterban ? Hebben de bestuurders van het FNV zich laten inpakken door TLN en gaan zij voor het pluche, in plaats van de zaken te behartigen van de Nederlandse Chauffeur??? Ik kan mij niet vinden in de argumenten van het FNV.

Het lijkt erop dat wij, lees de Nederlandse Chauffeur, afstevenen naar een Oost-Europa CAO en straks voor een minimaal basis loontje met alle consequenties, van bijvoorbeeld een lage uitkering op bijstand niveau in de ziektewet , op bijstand niveau een uitkering werkeloosheid wet en als klap op de vuurpijl een schamel pensioen, nadat je jezelf uit de naad hebt gewerkt voor je werkgever .

Dit is niet opgesteld door ondergetekende.Gerrit Putters

Er moeten meer handtekeningen komen!

2014-01-22 15:38:41

Beste colega's/medelanders,

Tot zover alvast dank voor de handtekeningen. Zoals jullie zullen begrijpen maakt het meer kans met vele malen meer handtekeningen.

Ik wil iedereen dan ook vragen om het zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij familie, vrienden, kennissen en mensen die je onderweg spreekt? Alleen dan kan er wat bereikt worden omdat ze dan niet om je heen kunnen.

Dus iedereen mag tekenen, zelfs de koning maar die heeft het te druk met andere dingen!

Deze petitie wil ik 10 februari overhandigen, er is dus nog wel wat tijd.

Nogmaals dank!

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit.

 


Gerrit PuttersDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.