Brandweer Oudegem moet blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Brandweer Oudegem sluit alsnog de deuren

2016-04-18 15:15:22

Beste vrienden,

Zonet werd mij meegedeeld dat, ondanks de 2537 handtekeningen van ruim twee jaar geleden, door ZONE Oost beslist werd om onze brandweerpost te Oudegem alsnog te sluiten.

2537 handtekeningen, 2537 mensen die opkomen voor de veiligheid van hun gemeente alsook de omliggende gemeenten worden dus genegeerd. Iedereen heeft de mond vol van veiligheid; na de aanslagen in Zaventem en Brussel is het zelfs (en terecht!!) de hoogste prioriteit van onze beleidsmensen doch, de (brand-)veiligheid van onze gemeenten hoort daar duidelijk niet bij. Ondanks alle beloftes bespaart men nu dus ook op onze veiligheid. Dat een brandweerpost meer is dan "zomaar wat brandjes blussen" zien we elke maandagavond op VTM onder de meer dan toepasselijke titel "Helden van hier". Jammer dat onze lokale helden de appreciatie en het respect niet krijgen die ze verdienen!!

Vriendelijke groeten,

MR


MR, Oudegem

De definitieve resultaten

2014-01-10 22:47:01

Beste vrienden en sympathisanten,

Zoals beloofd volgen hier de uiteindelijke resultaten van de petitie voor het behoudt van de brandweer van Oudegem.

We behaalden in totaal 2537 handtekeningen waarvan 340 via deze internetpetitie. Van deze 2537 handtekeningen waren er 509 van buiten het grondgebeid van Dendermonde of met andere woorden: 2028 handtekeningen waren van binnen het grondgebied van Dendermonde. 1480 onder hen kwamen uit Oudegem, 203 uit Appels, 135 uit Schoonaarde, 122 uit Mespelare en 128 uit de andere deelgemeenten van Dendermonde en/of Dendermonde zelf. Van buiten het grondgebied van Dendermonde viel vooral Gijzegem op met maar liefst 282 stemmen maar ook Hofstade en Berlare waren goed vertegenwoordigd.

Bij het overhandigen van de petitie aan de burgemeester op woensdag ll. in het administratief centrum te Dendermonde werd ik, samen met een aantal brandweerlieden en hun gezin, goed onthaald door de burgemeester. Nadat ik mijn woordje uitleg had gedaan volgde een uitgebreide uitleg van de burgemeester. Hierbij werd duidelijk dat hij wel degelijk goed op de hoogte is van het dossier. Na bijna een uur overleg, discussie en vragen kunnen we zeggen dat er toch veel duidelijk is geworden. Of de brandweerkazerne van Oudegem echter kan/zal blijven bestaan kon niet duidelijk beantwoord worden. We zijn dus wel een stuk wijzer geworden maar niet alle vragen konden beantwoord worden. Volgens de burgemeester is het bang afwachten op het raport van de arbeidsinspectie. Zolang dit niet bekend is kan er zeker geen uitspraak gedaan worden over onze brandweerkazerne.

Na het onderhoud met de burgemeester heb ik met enkele brandweerlieden en hun gezin kort overlegd en beslist dat er momenteel geen verdere acties worden ondernomen totdat het inspectierapport van de arbeidsinspectie bekend is. DE ACTIE VAN A.S. ZONDAG TIJDENS DE NIEUWJAARSDRINK OP DE GROTE MARKT VAN DENDERMONDE ZAL DUS NIET DOORGAAN!!

Zodra het inspectierapport van de arbeidsinspectie bekend is kunnen/zullen we eventueel verdere acties aankondigen.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor de steun en de handtekeningen. Zonder jullie is een petitie niets!!!! Bedankt voor alles!!!

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

De petitie werd overhandigd

2014-01-08 20:08:19

Beste vrienden en sympathisanten,

Bij deze wil ik jullie laten weten dat de petitie voor het behoud van de brandweerkazerne van Oudegem vanavond met wisselend succes aan de burgemeester van Dendermonde is overhandigd. Uit respect en dank voor de aanwezige media zal ik de resultaten pas binnen een paar dagen openlijk publiceren. De media die aanwezig waren en ons steunden gedurende de campagne mogen morgen als eerste de resultaten publiceren. Wie de resultaten dus morgen al wil lezen kan zich best de regionale editie van "Het Laatste Nieuws" en "Het Nieuwsblad" aanschaffen. Verder uiteraard ook veel dank aan iedereen die aanwezig was!!

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

Overhandiging petitie aan de burgemeester

2014-01-06 20:49:57

Beste vrienden en sympathisanten,

Hierbij wil ik u graag laten weten dat de petitie voor het behoudt van de brandweerkazerne van Oudegem aan de burgemeester zal overhandigd worden op woensdag 8 januari 2014 om 17u30 in het administratief centrum, gelegen in de Franz Courtensstraat 11 te Dendermonde. Uiteraard bent u van harte welkom om ons te vergezellen.

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

Laat je ongenoegen zien op 12 januari 2014!

2014-01-03 22:43:17

Beste sympathisanten,

Allereerst alvast onze beste wensen voor 2014.

Zoals enkele dagen geleden laten weten liep de petitie voor het behoudt van onze brandweerkazerne op zijn laatste benen. Intussen is de petitie volledig afgesloten en worden de resultaten verwerkt. Hoeveel handtekeningen we exact hebben verzameld alsook waar en wanneer we ze aan de burgemeester gaan overhandigen laten we jullie weten zodra er een datum en uur is vastgelegd.

Intussen kan ik jullie wel laten weten dat er tijdens de loop van de petitie gevraagd werd om ook "iets" te doen zodat de inwoners van de deelgemeenten van groot Dendermonde hun ongenoegen kunnen kenbaar maken bij het sluiten van de gemeentehuizen en de bibliotheken in de deelgemeenten. Daarom wordt gevraagd om op zondag 12 januari 2014 iedereen aanwezig te zijn op de Nieuwjaarsdrink op de grote markt van Dendermonde (start om 11u). De bedoeling is dat, als antwoord op het feit dat het stadsbestuur zijn rug draait naar de deelgemeenten, iedereen zich met zijn rug naar de burgemeester en het stadsbestuur draait wanneer deze de grote markt opkomen en vooral bij de Nieuwjaarstoespraak van de burgemeester.

ALS DENDERMONDE ZIJN RUG KEERT NAAR DE DEELGEMEENTEN, DAN DRAAIEN DE DEELGEMEENTEN OOK HUN RUG NAAR DENDERMONDE EN HET STADSBESTUUR!!

Allen op post!!

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

Laatste week petitie Brandweer Oudegem

2013-12-20 16:20:05

Beste vrienden,

Ook al heeft het gemeentebestuur van Dendermonde woensdag ll. op de gemeenteraad laten weten dat er geen geld meer wordt uitgetrokken voor de brandweerkazerne van Oudegem, blijven wij zeker en vast niet bij de pakken zitten. Wie wil kan ook de komende week nog onze petitie tekenen, hetzij online via http://www.petities24.com/brandweer_oudegem_moet_blijven, hetzij in één van de deelnemende handelszaken in Oudegem, Appels, Schoonaarde en Gijzegem. Eind volgende week sluiten we de petitie af zodat we de resultaten begin volgend jaar kunnen overmaken aan de bevoegde instanties. STEUN ONZE BRANDWEER EN STEM!!

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

VAndaag in het "Nieuwsblad"

2013-12-10 17:59:24

Beste vrienden,

Vandaag staat in de regionale editie van het "Nieuwsblad" een artikeltje met daarin ALLE handelszaken waar onze petitie kan ondertekent worden!

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131209_00879830

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

Teken onze petitie bij deze handelaars

2013-12-08 15:16:50

Beste vrienden en sympathisanten,

Op aanvraag van een aantal mensen, die de petitie wel willen tekenen maar over geen computer of internetverbinding beschikken, is er sinds dit weekend ook de mogelijkheid om de petitie te ondertekenen in een aantal handelszaken te Oudegem, Appels, Gijzegem en Schoonaarde. Hieronder vind je een lijst met alle handelszaken waar de petitie vanaf heden kan ondertekend worden:

In Oudegem:

- Apotheek Verhoeve

- Bakkerij De Hoprank

- Bakkerij Olivier

- Café 't Excuus

- Dagbladhandel D&V

- Dagbladhandel Four-O-Six

- Frituur Fabiola

- Slagerij Martin

In Appels:

- Bakkerij De Hoprank

In Schoonaarde:

- Bloemenpracht *NIEUW*

- Café 't Foute Café

- Dagbladhandel & Elektro Bombeke

- Frituur Stintjes *NIEUW*

In Gijzegem:

- Bakkerij Van Biezen

- Slagerij Frank en Rita

- Slagerij Luc Van Eetvelde

- Spar

Zie je de petitie niet liggen maar wil je ze zeker tekenen, aarzel dan niet om er naar te vragen!!

Alvast dank,

Mario


MR, Oudegem

Brandweer Oudegem nog meer in de media

2013-11-30 14:48:50

Beste vrienden en sympathisanten,

Tot onze spijt moeten we vaststellen dat de afgelopen dagen de handtekeningen niet zo vlot meer binnenstromen. Dit betekent echter niet dat we de moed opgeven, integendeel: buiten de reeds eerder gemelde publiciteit via de kranten en Radio 2 kan ik u ook laten weten dat ook de lokale radio's ons initiatief steunen.

Family Radio Beiaard vermelde afgelopen week reeds meermaals onze petitie in hun infoflash tussen 10u en 12u en heeft ons vandaag beloofd om dit ook de komende dagen nog te zullen doen. Bij Topradio TrosFM hebben ze onze petitie ook op hun webpagina vermeld EN zitten we morgen, zondag 1 decembervanaf 10u LIVE met een intervieuw in hun ochtendprogrammatie. Allen luisteren dus!!!

Meer info over deze radiozenders:

Family Radio Beiaard: FM 106.3 of http://www.radiobeiaard.be/

Topradio TrosFM: FM 103.9 of http://www.trosfm.be/

Mag ik om deze aankondiging af te sluiten nogmaals oproepen om onze petitie te delen en met elk bestaand e-mailadres te ondertekenen? Brandweer Oudegem alsook allen die hen vroeg of laat nodig hebben dank u!!

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, Oudegem

Ook Radio 2 Oost-Vlaanderen kent de brandweer van Oudegem!

2013-11-25 19:32:58

Beste vrienden,

Een uurtje geleden telefoon gekregen van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Morgen zitten we met onze petitie ook in het regionale nieuws bij hen om 6u30, 7u30, .... . Ook onze burgemeester werd om een reactie gevraagd.

Vriendelijke groeten,

Mario


MR, OudegemDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.