BRANDBRIEF OVERLAST DE HURK Eindhoven, 5 juni 2021

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Politiek lijkt ons bezwaar tegen uitbreiding industrie te steunen

2021-11-20 18:21:47

Vervuilende bedrijven op het Eindhovense industrieterrein De Hurk zouden niet meer mogen uitbreiden. Dat vinden diverse coalitie- en oppositiepartijen in de gemeenteraad.

Lees het hele artikel hier: https://studio040.nl/nieuws/artikel/geen-uitbreiding-zware-industrie-de-hurk


Wijkoverleg 't Ven

Aandacht 1Vandaag voor asfaltcentrale 'T Ven

2021-10-19 18:07:16

Op 1Vandaag was zojuist (19 oktober) een uitgebreid item over 't Ven en de asfaltcentrale. Terug te kijken op NPO1, via uitzending gemist..


Wijkoverleg 't Ven

Bewonerscomités maken vuist tegen overlast van asfaltcentrales

2021-10-06 19:32:57
Bewonerscomités uit Den Bosch, Eindhoven, Bergen op Zoom en Nijmegen willen gaan samenwerken tegen de overlast van asfaltcentrales in hun stad. In alle vier de steden voeren bewoners actie tegen de uitstoot van kankerverwekkende stoffen en de stank van de asfaltcentrales, grotendeels door recycling van asfalt. Ze denken dat ze samen sterker staan en willen daarom samen optrekken richting Den Haag. Werktitel voor het actiecomité: Asfalt Stinkt Landelijk.

De comités zijn bang dat de uitstoot van voornamelijk benzeen slecht is voor de gezondheid van mensen die in de buurt van de centrales wonen. Ook de stank van het asfalt zorgt voor veel overlast.

Volgens Paul Speckens van het bewonerscomité in Eindhoven kunnen de actiegroepen veel van elkaar leren. “Den Bosch is verder dan Eindhoven en Bergen op Zoom is verder dan Den Bosch. We hoeven het wiel niet allemaal opnieuw uit te vinden."

Volgens Speckens is de verwachting dat er steeds meer asfalt hergebruikt wordt, waardoor de overlast ook toeneemt. De vier comités die zich willen verenigen komen op 12 oktober samen. Dan wordt ook duidelijk of er nog meer comités gaan meedoen, om zo het draagvlak nog groter te maken.

Den Bosch
In Den Bosch worden donderdagavond buurtbewoners bijgepraat door gemeente en asfaltfabriek AsfaltNu. Het bedrijf gaat meer vertellen over de installatie die ze gaan bouwen waarmee 90 procent van de schadelijke stoffen uit de rookgassen worden gehaald. Begin volgend jaar zou die in gebruik moeten zijn.

De gemeente die de asfaltcentrale onder scherp toezicht heeft gesteld, gaat meer zeggen over de uitkomsten van metingen die zijn gedaan.

Eindhoven
In Eindhoven is er nog geen onderzoek afgerond naar de stoffen die uit de centrale komen. Wel wordt daar op 20 oktober een informatieavond gehouden voor omwonenden over de gezondheidsrisico’s van de asfaltcentrale.

LEES OOK: Dwangsom als asfaltcentrale te veel kankerverwekkende stoffen uitstoot

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3966279/bewonerscomites-maken-vuist-tegen-overlast-van-asfaltcentra


Wijkoverleg 't Ven

𝗘𝗿𝘃𝗮𝗮𝗿 𝗷𝗶𝗷 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗹𝗮𝘀𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗶𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲𝗿𝗿𝗲𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗛𝘂𝗿𝗸?

2021-09-27 16:32:13

20 oktober: infoavond zware industrie De Hurk

Maak jij je ernstig zorgen over de zware industrie en heb jij last van die onaangename geur of hinder van de industriële geluiden?

Blok 20 oktober dan NU in je agenda en KOM naar de informatiebijeenkomst over milieu- en gezondheidseffecten van industrieterrein De Hurk van de gemeente in VMBO Olympia aan de botenlaan 3 in 't Ven. De locatie is nog niet bevestigd, de officiële brief van de gemeente wordt huis aan huis verspreid rond 12 oktober.

Was jij één van de 565 mensen die de petitie 𝐁𝐑𝐀𝐍𝐃𝐁𝐑𝐈𝐄𝐅 𝐎𝐕𝐄𝐑𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐃𝐄 𝐇𝐔𝐑𝐊 𝐄𝐢𝐧𝐝𝐡𝐨𝐯𝐞𝐧, 𝟓 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏 getekend heeft? Dan ben jij het aan jezelf verplicht om aanwezig te zijn!

Waar: Olympia VMBO, ingang: Rijstenweg
5605 LV Eindhoven

Wanneer: woensdag 20 oktober

Tijd: 20-23 uur

Zie ook: https://fb.me/e/4DkfikDpH

De petitie kan nog steeds getekend worden via deze link en delen wordt zeer gewaardeerd: https://www.petities.com/brandbrief_overlast_de_hurk_eindhoven_5_juni_2021#form


Wijkoverleg 't Ven

Opvolging brandbrief industrieterrein De Hurk

2021-07-22 11:20:40

Polish_20210722_131943065.jpg


Wijkoverleg 't VenDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...