Behoud lijn 22 Groenplaats - UZA

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Lijn 22 Blijft - Een reden tot feest - 4 Juni Dr. Donnyplein - 14u

2023-06-01 06:45:02

Beste,

Goed nieuws, de vervoersregioraad en De Lijn hebben beslist om de inkorting van lijn 22 niet door te voeren.  We weten natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar momenteel is de inkorting van lijn 22 van de baan.

We willen iedereen bedanken die deelgenomen heeft aan de acties en/of de petitie ondertekend heeft.  Het is ons gelukt!  Dat betekent ook tijd voor een feestje!

We willen iedereen dan ook uitnodigen op zondag 4 Juni om 14u op het Dokter Donnyplein, om het behoud van lijn 22 te vieren met chauffeurs en reizigers.  Dit busfeest wordt georganiseerd door ons actiecomité 'behouden lijn 22 tot UZA' i.s.m. PVDA Wilrijk.

We blijven waakzaam.  Deze petitie zal dan ook niet worden afgesloten om snel te kunnen reageren indien het plan terug op tafel komt.  Maar deze overwinning moet gevierd worden, hopelijk tot zondag!

actiecomité 'behouden lijn 22 tot UZA'


Chauffeurs lijn 22

Zaterdag 22/01 2022 voeren we actie voor het behoud van lijn 22 - 14u halte Pastoor Bauwenslaan

2022-01-20 16:16:47

Beste,

Zoals we allemaal kunnen vaststellen rijdt lijn 22 nog steeds van de Groenplaats naar UZA.  Zaterdag wordt er dan ook een 'Feestactie' georganiseerd.  Feest omdat de buslijn nog volledig bestaat, maar actie blijft nodig want het plan is nog niet van de baan maar uitgesteld tot 2023.

Deze keer starten we de actie op het Valaar, aangezien bus 22 een belangrijke verbinding is tussen het Valaar en de Bist.  Zo zijn er meer dan 100 kinderen en jongeren die vanop het Valaar op de Bist moeten geraken om naar school te gaan.  Enkel (de drukke) bus 33 kan dit niet aan.

We willen dan ook graag de oproep om aan deze actie deel te nemen.  Welkom om 14u aan de Pastoor Bauwenslaan op het Valaar.  We rijden met muziek, toeters en bellen met lijn 22 naar de Bist en laten ook daar van ons horen, om te supporteren voor het behoud van de bus!

Hopelijk tot dan!

 

 


actiecomité 'behouden lijn 22 tot UZA'

Wij gaan door! Buurtvergadering Zondag 5 september 14u Dr. Donnyplein

2021-09-01 12:55:36

Beste,

We willen via deze weg iedereen bedanken die de petitie al heeft getekend.  Niet enkel de 764 online, ook de meer dan 450 die een papieren versie hebben ondertekend.  Meer dan 1200 handtekeningen tegen de inkorting van lijn 22!

We zijn blij dat het district Wilrijk een motie heeft aangenomen, waarbij ze stellen dat ze niet willen dat er iets veranderd aan de lijn 22 tot er een volwaardig alternatief wordt voorzien.  Maar wij blijven pleitten voor het volledige behoud van de lijn 22, aangezien een alternatief steeds veel beperkter zal blijven.

Wij gaan door!  Komende zondag 5 September wordt er een buurtvergadering georganiseerd om 14u op het Dr. Donnyplein.

Onze bushaltes zijn imers niet de enige die verdwijnen.  Meer dan één op vijf bushalte worden geschrapt vanaf volgend jaar.  Maar overal waar bushaltes verdwijnen, komen mensen in actie en dat loont.  Het nieuwe tramplan van de stad verdween pas nog in de ijskast, nadat buurtbewoners en actiegroepen op straat kwamen.  Ook met het nieuwe busplan is dit mogelijk: onze bushaltes moeten blijven!

Op de buurtvergadering kan je de huidige en nieuwe trajecten van bus 22 en 33 bekijken, maar ook voorstellen zien rond hoe het beter kan met het openbaar vervoer in Wilrijk en Antwerpen en je mening en ideëen geven.

Hopelijk tot dan!

De buurtvergadering is een initatief van actiecomité 'behouden lijn 22 tot UZA i.s.m. PVDA Wilrijk.


actiecomité 'behouden lijn 22 tot UZA'



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...