BOUWWOEDE STOPT NIET : GEEN MEGAPROJECT IN BEAULIEUWIJK TEN KOSTE VAN HET LAATSTE STUK GROEN EN DE LEEFBAARHEID!!!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

WIJKCOMITE GAAT IN BEROEP TEGEN GOEDKEURING PROJECT EVILLAS

2021-01-20 21:24:53

Beste ondertekenaars van de online petitie,

Zoals je misschien nog weet hadden we met het wijkcomité Beaulieu bezwaar aangetekend tegen het nieuwe plan van Evillas voor de bouw van 26 appartementen en 1 huis in het binnengebied in wijk Beaulieu. We werden hierin gesteund door de overgrote meerderheid (meer dan 90%) van onze wijk. Bovendien voelden we ons ook gesteund door het groot aantal intekeningen op de online petitie. Bijna 300 mensen, waarvan meer dan 80% afkomstig uit Machelen-Diegem, gaven ons via de petitie hun steun. Hiervoor nog eens hartelijk dank.

Maar helaas, driewerf helaas. De gemeente had geen oren naar onze bezwaren en naar de massale steun van de wijk en van vele inwoners van Machelen-Diegem via de petitie. Zij keurde eind december het project van Evillas goed. Blijkbaar weten de gemeente en Evillas beter dan wij wat goed is voor ons?

We zijn verbolgen over het feit dat de gemeente een bocht heeft genomen van 180°. In de vorige weigering argumenteerde ze terecht dat onze wijk al genoeg onder druk staat door omgevingsfactoren zoals verkeersoverlast (Ring, Woluwelaan, Diabolobrug, luchtverkeer, busvervoer, sluipverkeer), luchtvervuiling en geluidsoverlast dat het gebied open en groen moet blijven. In hun goedkeuring wordt hierover evenwel met geen woord meer gerept, zelfs geen argumenten waarom dit argument niet meer van toepassing zou zijn. Blijkbaar is die overlast helemaal verdwenen. Miraculeus Maar als je hier woont weet je wel beter.

We zijn ook ontevreden over het feit dat de gemeente geen rekening houdt met onze belangrijkste bezwaren. Dit project is veel te groot voor dit domein en zal een negatief effect hebben op de waterhuishouding, de doorlaadbaarheid van de grond, de mobiliteit, de parkeerdruk op de omgeving en zal onze groene buffer grotendeels doen verdwijnen. Machelen-Diegem staat al jaren onder druk op gebied van groen en  de toelating van dit project zal ervoor zorgen dat 1 van de nog weinige ongerepte stukjes natuur in onze gemeente zal verdwijnen.

We zijn ook verbolgen over het feit dat Evillas sinds 2017 ons steeds volkomen heeft genegeerd en nooit geen gesprek met ons is willen aangaan. Een mooi voorbeeld van arrogantie. Een politiek die ook in andere projecten in de buurt wordt toegepast. Het wordt tijd dat deze arrogantie wordt gestopt.

Kortom, we gaan met ons wijkcomité in beroep bij de provincie om de goedkeuring van de gemeente aan te vechten en ongedaan te maken. We verzetten ons al sinds eind 2017 tegen dit project en hebben al 4 keer het pleit gewonnen, dus waarom geen 5e keer? We gaan daarom al het mogelijke doen om dit project tegen te houden.

Vriendelijke en strijdvaardige groetjes,

Wijkcomité Beaulieu

 

 


wijkcomite-BeaulieuDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...