Wij zijn tegen de Surinaamse Amnestie wet.

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Stil

2012-04-23 23:17:29

En toen was het stil.

 

Het dagelijks leven gaat weer door, mensen hebben na de stille tocht zich er bij neergelegd. Er wordt niet meer over geschreven laat staan op tv uitgezonden. Is dit hoofdstuk dan echt voorbij ?????????


Anno Niem

Rechtstaat is dood.

2012-04-05 04:11:39

Beste mensen,

 

Via deze weg wil ik u laten weten dat vandaag de rechtstaat van Suriname is overleden. Vandaag 04-04-2012 zal een dag zijn die voor vele mensen van ons wordt beschouw als de grootste dag van bedroefdheid van de laatste jaren. Helaas kunnen wij geen afscheid nemen omdat het DNA het ons niet toelaat. De begravenis zal op 10-04-2012 zijn om 16.00 uur. Komt u allen zodat we in onze gedachten afscheid kunnen nemen en steun bij elkaar kunnen vinden.

R.I.P Suriname

 


Anno Niem

Oproep voor stil protest aantasting rechtsstaat

2012-04-04 22:48:55

Oproep voor stil protest aantasting rechtsstaat

Hierbij wordt u opgeroepen om massaal aanwezig te zijn bij de stilletocht op dinsdag 10 april 2012. De rechtsstaat in Suriname is in gevaar, we willen geen aantasting van de Rechtsstaat. Elke rechtgeaarde Surinamer moet participeren. Wees niet bang. Godzij met Suriname.


Maatschappelijke en kerkelijke organisaties hebben vandaag een oproep gedaan voor het houden van een stille protestmars tegen de behandeling en aanname van de amnestiewet. De stille protestmars zal worden gehouden op dinsdag 10 april. 

De organisaties willen met deze protestmars hun bezorgdheid over de vele aanvallen op de rechtsstaat tot uiting brengen. In het bijzonder gaat het bij deze stille tocht om de pogingen om het strafproces rond de 8 december moorden die in behandeling zijn bij de krijgsraad stop te zetten. 

Het Decemberproces In Suriname de oproep worden alle rechtgeaarde burgers van Suriname opgeroepen mee te doen. ‘Laat uw ongerustheid blijken en loop mee’, staat in de oproep. De organisaties die achter deze protest staan zijn: Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname, de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, Stichting 8 December, Moiwana Mensenrechten Organisatie Suriname, de Interreligieuze Raad van Suriname, Het Comité Christelijke Kerken, de vakcentrale C-47, Staatsolie Werknemers Organisatie. De RBC Werknemers Organisatie en de Bond van Leraren


Anno Niem

Meerdere actie's

2012-04-03 15:54:39

Beste Mede tegenstanders.

Wij van deze petitie hebben goed contact met andere die het initatief hebben genomen om onze mening te laten horen.Kijken jullie aub ook op de facebook pagina. Met ons allen hebben we 1 stem en die moet gehoord worden.

  • Dit initiatief  is ontstaan uit boosheid en hopeloosheid bij enkele jongeren. Het heeft als doel de goedkeuring van de amnestiewet 2012 in het parlement te ontmoedigen, internationale schade in te perken door onze stem te laten horen en een platform van informatie-uitwisseling te zijn. Elke ‘like’ is een stem tegen de amnestiewet 2012. Hoe meer 'stemmen' des te sterker ons geluid. ‘Like’ deze pagina om ons meer legitimiteit en gewicht te geven.

 


Anno Niem

Het gaat goed.

2012-04-02 22:53:21

Beste mede tegenstanders,

 

Als jullie mee kijken dan blijven er nog steeds handtekeningen bij komen. We zitten nu al op 1150 handtekeningen. Dat is al bijna net zo veel als het aantal mensen die op het onafhankelijksheidsplein stonden. En het grote voordeel van ons is dat we jullie niet hoefde te betalen of op te halen en/of te dwingen om hier aan mee te doen, zoals de helft op het plein verplicht was om te komen, zowel door valse voorwenselen betaling en/of druk. Mensen ik vraag jullie help ons mee om dit in de publiciteit te krijgen. Meld een ieder hier over. Meld kranten,website's alle manieren om de stem van de tegenstanders te laten horen en zodat het recht in ons geliefde Suriname zal zegenvieren.


Anno Niem

We zijn Net begonnen.

2012-03-24 02:47:31

Beste Mede tegenstanders,

Dankzij de DNA zelf hebben we meer tijd gekregen om nog meer handtekeningen te laten zetten. Ga op zoek naar een ieder om nog meer handtekeningen binnen te halen. We hebben Facebook,Hyves,Twitter Black berry Ping zoek alle manieren om nog meer mensen te vinden het is nodig.

Ik kijk nu naar Waakhond ook zo'n corrupt programma. Zie ik Moordenaar Bouterse. Niet onze president maar onze plublieks geile Showman die het volk bespeeldt. Zo lang het volk zelf voor de gek gehouden wil worden komt er nooit een verandering. Suriname sta op voor je recht. Want deze man krijgt te weinig weerstand. Ook binnen de DNA hebben ze de ballen niet om er tegen in te gaan.

Een ander punt wat ik vandaag heb vernomen is dat Bouterse mensen betaalde om mensen naar het plein te krijgen. Ze hebben bij bejaardehuizen oudere opgehaald met een leugen dat er een onder onsje was op het plein. Alles wat deze man doet is 1 grote leugen. Hij probeert alleen zijn eigen gewin te halen. Wanneer gaat hij nu echt eens iets voor het land te doen. Hij bespeeld het publiek omdat hij weet dat ze zich niet in de materie storten. Hij meld Trinidat staat achter hem, ik heb vernomen dat de kranten daar hele andere dingen melden. Maja als je de krant van daar niet kan lezen en en kan begrijpen kun je een ieder voor de gek houden. Dus mensen kom op met nog meer stemmen. Ik heb al contacten gelegd bij politieke partijen en ze gemeld waar wij het volk mee bezig zijn. Geef je mening bij DISCUSSIE zodat zij echt weten wat het volk er van denkt.


Anno Niem

Voor de beter weters.

2012-03-24 01:33:02

De coalitie van het Internationaal Strafhof heeft haar ernstige bezorgdheid uitgesproken over de pogingen om de Amnestiewet te wijzigen. In een brief aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons , wijst de internationale coalitie erop dat Suriname  partij is bij het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de rechten van de mens en het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof.

“Wij roepen het parlement op om dit wetsvoorstel te verwerpen gezien de inherente verplichtingen die Suriname volgens het Internationaal recht heeft.” De internationale coalitie wijst erop dat met aanname van de wijziging van de Amnestiewet, zoals voorgesteld, alle internationale misdrijven begaan tijdens de  militaire dictatuur en de Binnenlandse oorlog worden kwijtgescholden. Dat betekent dat  de rechten op de waarheid en rechtvaardigheid veel slachtoffers wordt ontnomen. 

De brief aan parlementsvoorzitter Geerlings-Simons is ondertekend door verschillende mensenrechtenorganisaties in Amerika. Suriname heeft zich sinds november 1987 gecommitteerd aan het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de rechten van de mens en heeft zich daarmee verplicht zich te houden aan de wetgeving van het Inter-Amerikaans Hof voor de rechten van de mens (IACHR).

Duidelijk over amnestie
Het hof is duidelijk is zijn wetgeving over amnestie voor internationale misdrijven die onverenigbaar zijn met de bepalingen van het verdrag. “Alle amnestie bepalingen, bepalingen inzake wetten en het nemen van maatregelen die bedoeld zijn om verantwoordelijkheid te elimineren, zijn niet ontvankelijk, omdat deze bestemd zijn om onderzoek en bestraffing te voorkomen van degenen die verantwoordelijk zijn voor ernstige schendingen van de mensenrechten, zoals foltering, buitengerechtelijke, standrechtelijke of willekeurige executies en gedwongen verdwijning,- allemaal verboden- omdat ze in strijd zijn met niet-opschortbare rechten erkend door de Internationale wet inzake de rechten van de mens.”

De mensenrechtenorganisaties wijzen er bovendien op dat de IACHR heeft vastgelegd dat de verplichting om te proberen daders van internationale misdrijven op te sporen en te straffen – waaronder misdaden tegen de menselijkheid – is afgeleid van de plicht opgenomen in het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de verplichting om de rechten te beschermen.”De Staten kunnen hun plicht niet verzaken om een onderzoek in te stellen naar de personen die verantwoordelijk zijn voor misdaden tegen de menselijkheid, deze te identificeren en te straffen door amnestiewetten  of enige andere gelijksoortige nationale bepalingen af te dwingen. “Misdrijven tegen de menselijkheid zijn misdrijven die niet vatbaar zijn voor amnestie


Anno Niem

Starnews

2012-03-23 17:28:03

Ik ben geen nabestaande van de 8 decembermoorden. Ook niet van Moiwana en van de Binnenlandse oorlog. Ik heb wel 17 jaar terug iemand waar ik van hield verloren. Vermoord. De dader is nooit gepakt. Gebrek aan bewijs. Maar veel mensen weten wie de dader is. Hij loopt vrij rond en heeft nooit een dag in de gevangenis gezeten. Nooit een dag bekend. Nooit een dag berouw getoond. Zijn leven gaat verder alsof hij nooit het leven van een ander heeft ontnomen. En mijn leven? Wat denkt u?

Ik ben niet politiek actief. Hou me niet bezig met de politiek, omdat ik altijd weer teleurgesteld word in de mensen waarvan ik dacht dat ze integer waren en een verandering ten goede zouden brengen. Ik lees de kranten en volg wat er gebeurt, uiteraard, maar ik spring voor geen enkele politicus in de bres. Ze doen meestal toch wat ze willen en altijd wel in hun voordeel. En in het voordeel van hen die dichtbij ze staan.

De afgelopen twee dagen heb ik met ongeloof en verdriet geluisterd naar verschillende mensen die over het wel of niet wijzigen van de amnestiewet hebben gesproken. Er worden heftige discussies gevoerd over het wel of niet tegen de wet zijn van deze wijziging. Wetboeken worden erbij gehaald, artikelen worden onder de loep genomen, allerlei stellingen worden geponeerd, alles om de wijziging goed of niet goed te praten.

En ik volg ze en ik denk aan de 15 mannen die vermoord zijn. Wier stem in deze totaal niet gehoord kan worden. Die zijn opgehaald, gemarteld en vermoord omdat anderen vonden dat ze niet mochten leven. Wat zou hun mening zijn over de wijziging van de amnestiewet? Wat denkt u? We kunnen hun weduwen en kinderen wel vragen, maar ik weet dat dat overbodig is. Iedere Surinamer weet wat hun mening zal zijn. Het is de mening van iedereen die door geweld van anderen iemand heeft verloren die hen dierbaar was. En daarom doet het mij zo een verdriet dat wij als Surinamers ons niet meer in de schoenen van anderen, die geleden hebben, kunnen plaatsen. We hebben geen medegevoel meer. We laten ons meeslepen door onze politieke leiders. Net als bij WK-voetbal.

We hebben er geen baat bij, maar we kiezen voor een land om voor te kraken en we rijden met vlaggen en gaan uit ons dak als "Ons Team" wint. We krijgen zelfs heftige ruzies onderling. En na de WK gaan de spelers terug naar hun huis, leven hun luxe-leven verder, en wij gaan ook verder met ons leven zonder dat het ons één voordeel heeft opgeleverd. Net zo zijn we in het dagelijks leven ook verworden tot "krakers" van politieke partijen. We laten ons opzwepen met vlaggen en truitjes en strijdliederen en gaan er helemaal voor. En als we gebruikt zijn voor wat we nodig waren, keren we weer terug naar huis en leven ons leven door. Zonder dat het ons één voordeel heeft opgeleverd.

We moeten weer leren voor onszelf te denken. We weten ieder van ons van binnen wat goed en wat kwaad is. Al probeer je kwaad voor jezelf goed te praten, je beseft terdege dat het fout is. We zijn een gelovig volk. We hebben vele religiën. En geen van ze praat moord goed, onder wat voor omstandigheid dan ook. Al is het vorige week gebeurd, al is het 30 jaar geleden gebeurd. Er is geen verschil tussen een moordenaar van toen en een moordenaar van nu. We kunnen naar eer en geweten niet een wet wijzigen die ervoor zal zorgen dat 25 moordenaars en/of handlangers niet gestraft worden voor het leed dat ze hebben aangericht. Als we dat doen zijn we een verloren volk.

Dan moeten we accepteren dat de criminaliteit verruwt, want misdaad in dit land wordt niet gestraft. Daarom moeten we ervoor zorgen dat alle criminelen, als ze nu de hoogste burger van het land of een jongen uit een arme wijk zijn, gestraft worden. Niet alleen om het rechtsgevoel van de benadeelden te bevredigen, maar als waarschuwing naar anderen die misschien in de toekomst dezelfde strafbare feiten ( ditmaal tegen u en mij) zouden willen plegen. Dat ze ervan doordrongen worden dat ze gestraft zullen worden en niet gered zullen worden door een wetswijziging.

Er zijn maar een handvol politici op onze bevolking van 500.000.Laten zij niet ons geweten vormen. Laten we ons niet laten meeslepen. Laten we niet vervallen tot een land waar het recht van de sterkste geldt. Laten we niet schouderophalend reageren over leed dat niet ons treft, maar anderen. Laten we bij onszelf te rade gaan, laat je God, je gevoel, je verstand en je geweten spreken. Laat de toekomst van je kinderen in dit land een belangrijke leidraad zijn. Denk na. Denk goed na. En laat dan horen wat u denkt.

Mevr.R.Koendjbihari


Anno Niem

De Huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is vanmorgen niet doorgegaan.

2012-03-23 16:40:38

De Huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is vanmorgen niet doorgegaan. Er was geen quorum. De presentielijst is getekend door 24 leden van de coalitie. De oppositie heeft geen quorum verleend. De coalitie miste twee leden om zelf quorum te hebben. De leden Rabin Parmessar en Jennifer Warsodikromo zijn uitlandig.

Het is de eerste keer dat de DOE –fractievoorzitter Carl Breeveld niet heeft meegewerkt aan het verlenen van quorum. In een verklaring heeft DOE aangegeven dat ze geschokt is met de indiening van het initiatiefvoorstel voor wijziging van de Amnestiewet.

Doordat de Huishoudelijke vergadering niet is doorgegaan, komt ook de openbare vergadering in gevaar. Op de agenda staat het initiatiefvoorstel tot wijziging van de Amnestiewet. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft in allerijl een convocatie uitgeschreven. De Huishoudelijk vergadering is verschoven naar 11.00 uur. Daarna zal wederom worden gekeken als de openbare vergadering voortgang zal vinden. Simons ontvangt nu de commissie van rapporteurs die de wet moet voorbereiden.

Mensenmassa gedwongen gebracht

Buiten het assembleegebouw is er een mensenmassa aangegroeid om ondersteuning te geven aan de coalitie en president Desi Bouterse. Bussen zijn van heide en verre komen aanrijden. De stortregen heeft niet de mensen niet afgeschrikt.

In een verklaring die het Nieuw Front net heeft gegeven zeggen fractievoorzitter RadjkoemarRandjietsingh en Guno Castelen, dat zij hebben vernomen dat de meeste mensen gedwongen naar het Onafhankelijkheidsplein zijn gekomen en gebracht. De massa krijgt eten en ook betaling. Er is een grote tent opgezet, waaronder de massa heeft plaatsgenomen.

Op het voorterrein van het assembleegebouw wachten de leden van de oppositie, journalisten en andere belangstellenden op wat er verder gaat gebeuren. Op dit moment is niemand van de coalitie te zien. De massa buiten het gebouw op het plein blijft ondertussen aanzwellen.


Anno Niem

Bouterse heeft Daal en Rambocus doodgeschoten"

2012-03-23 16:04:23


"Desi Bouterse heeft Eddy Daal en Soerindre Rambocus persoonlijk doodgeschoten. Hij was mijn boezemvriend en heeft vaker met me gesproken over de decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan vergeleken worden met de Godfather". Dit verklaart Ruben Rozendaal als getuige onder ede tijdens de zitting van de krijgsraad.

Rozendaal vertelt dat hij de wapens importeerde. "Ik had meer dan 250 wapens. Deze wapens werden door Bouterse geruild met Farc voor drugs. Ik blijf erbij dat hij een crimineel is", houdt Rozendaal vol. Hij verklaart dat Bouterse vanaf 7 december tot 8 december 's middags in het Fort was. "Ik heb lijken gezien om half zes in de ochtend op 8 december", vertelt Rozendaal. "Hij heeft ons voorgelogen dat er een coup zou plaatsvinden en daarom de mensen opgehaald moesten worden. Ik heb hem toen geloofd, maar achteraf blijkt dit niet waar te zijn. 

"Dit is geen militaire actie. Het zijn gewoon brute en laffe moorden geweest. De mensen zijn uit bed gehaald en naar Fort Zeelandia gebracht. Mensen zijn als beesten behandeld. Meneer Rambocus heeft ons gesteund bij de coup. Hij zou bevelhebber worden, dit is beloofd door Bouterse, maar het is nooit gebeurd. Hij is persoonlijk doodgeschoten door Bouterse", herhaalt Rozendaal.

Anno Niem



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.