Doe Batman postuum eer aan

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Mededeling

2020-09-27 06:01:30

Goedemorgen allen,

Het is een tijdje rustig geweest omdat wij druk waren met de realisering van het monument, wat uiteindelijk gisteren geplaatst is (zoals o.a. te zien op Hart van Nederland)

Wij hebben, omdat we het monument zelf gemaakt en geplaatst hebben, een bedrag van minimaal 1500 euro overgehouden (petitie loopt nog) wat wij gaan schenken aan die dierenvoedselbank Haaglanden.

Waarschijnlijk eind oktober , of begin november, gaan wij de petitie aanbieden in Den Haag samen met de petitie voor dierenrechten in de grondwet van o.a. Karin Veldhuizen, waardoor wij in totaal ruim 150.000 handtekeningen kunnen aanbieden.

Dank aan jullie allen.

Michel


M M

Dank aan allen

2020-06-22 16:55:19

Goedenavond,

Wij hebben de 40.000 handtekeningen behaald, waarvoor onze dank.

Wij laten de petitie open staan tot het moment dat wij hem gaan aanbieden aan de politiek, en uiteraard wordt dit tijdstip hier gecommuniceerd.

Gefeliciteerd allen.

Michel


M M

Laatste loodjes

2020-06-16 11:50:40

Goedemiddag,

We zijn toe aan de laatste ongeveer 850 handtekeningen en dan kunnen we zeggen dat we echt met bloed, zweet en tranen de (voorlopige) finish gehaald hebben. 

Willen jullie je nog eenmaal, daar waar mogelijk, inzetten om gezamenlijk ons doel te behalen, een doel dat we na een jaar van keihard vechten dan eindelijk gehaald hebben.....  en een overwinning zonder strijd geeft toch minder glans dan dit uiteindelijke resultaat.

Trots op jullie allen

Michel


M M

De noodzaak blijft

2020-06-14 12:22:51

Goedemiddag,

Zoals julie misschien weten is er weer een gruwelijk verhaal over dierenmishandeling naar buiten gekomen over de hond Tommy, die door een AT-team van de politie zwaar mishandeld is (zoals de zaken er nu voor lijken te staan)

Wij staan ook in contact met de mensen rondom Tommy en proberen op deze manier het dossier dierenmishandeling grootschalig op de kaart te zetten. Omdat ik niet weet of ik hier de link kan of mag neerzetten maar ik er toch aandacht voor wil vragen, bij deze: google op de naam Tommy i.c.m. politie en dierenmishandeling en je vjndt dan wel de petitie en a.u.b. teken deze ook.

Met dank Michel


M M

Datum onthulling

2020-05-26 17:03:54

Goedenavond,

Wanneer corona geen roet in het eten gooit is de dag van de onthulling zaterdag 26 september om 13:30 in het Wilhelminapark in Rijswijk.

Michel


M M

Tekst

2020-05-21 11:19:57

Bedankt voor jullie massale reacties. Hoewel tekst nr 1 van mijn hand is en ik deze beter bij een monent vind passen, geloof ik in het democratische proces en daaruit blijkt dat nr 2 de voorkeur geniet. 

Er zal alleen nog iets aan veranderd moeten worden aangezien de eerste zin niet meer klopt, als het monument na een jaar verplaatst wordt.

Dank 

Michel


M M

Tekst monument

2020-05-21 07:38:25

Omdat wij vanaf het moment geheel open zijn geweest over alles willen wij nu ook een vraag aan jullie voorleggen. Wij hebben twee teksten voor op het monument en willen deze ook voorleggen aan jullie om te kijken waar de voorkeur van de meerderheid heengaat.

Tekst 1

Ik heb mijn laatste ademtocht uitgeblazen

door toedoen van de mens

laat dit monument een statement zijn tegen, 

en een stem voor hogere straffen op,

alle vormen van dierenmishandeling

ik was geen stuk speelgoed of een martelobject

ik was een levend wezen

Batman ☆ 13-04-2015  + 25-06-2019

 

Tekst 2

dit is de plek waar ik uren alleen heb gelegen

waar de mens mij heeft achtergelaten,

ijskoud zonder enige reden

 

een plek van gruwelijke misdaad, waar de wet is overtreden

maar waar de straffen te laag zijn, waardoor het nog iedere dag gebeurd,

hier maar ook in andere steden

 

Ik heb nu een stem door middel van dit monument

namens alle dieren, willen wij hogere straffen, zodat dit niet meer grbeurd

dit is namelijk moord, geen incident !!!

Batman ☆ 13-04-2015  + 25-06-2019

 

Graag horen wij van jullie welke tekst jullie voorkeur geniet.

 


M M

Slot

2020-05-17 18:11:15

Goedenavond,

Na lang en grondig nadenken zijn wij toch tot het besluit gekomen om het monument voor Batman voor de duur van een jaar te laten plaatsen in het Wilhelminapark in Rijswijk, en het daarna door de gemeente te laten verplaatsen (voor kosten van de gemeente) naar een blijvende plaats bij een dierenasiel. Hiermee doen wij volgens ons het meeste recht aan onze strijd uit naam van Batman.

De plek is inmiddels aangewezen (later volgt deze locatie) en de leges voor de aanvraag zijn inmiddels bekend en worden overgemaakt naar gemeente Rijswijk.

Wij hopen dat het moment van de onthulling (volgt later) de petitie ook weer de nodige boost geeft om over de benodigde 40.000 handtekeningen heen te gaan.

Michel


M M

Update

2020-03-22 18:21:00

Hoewel er op dit moment hele andere zaken spelen in Nederland, en de wereld, voelen wij ons toch verplicht om een update te geven omtrent de plaatsing van een monument, en hopen hier uiteraard niemand mee voor het hoofd te stoten gezien de huidige corona-crisis.

De plaatsing van een monument is door beleidsregels van de gemeente Rijswijk, die wij pas in een laat stadium te horen hebben gekregen, voor ons in een ander licht komen te staan waar wij, in samenspraak met iedereen die gedoneerd heeft voor dit monument, goed over na moeten denken.

Door de herinrichtingsplannen van het Wilhelminapark, en de beleidsregels rondom monumenten, zou een eventueel monument maar 1 jaar mogen blijven staan en daarna moeten verdwijnen. De gemeente wil hierin meedenken en heeft een dierenasiel benaderd om het monument na 1 jaar daar te herplaatsen, maar dat is voor ons een struikelblok gezien het onzekere bestaan van assiels en het feit dat het monument dan beperkt voor publiek zichtbaar is. 

Tevens worden wij nu voor extra kosten geplaatst gezien het feit dat gemeente Rijswijk haar handen qua kosten geheel van dit project aftrekt en ons ook aansprakelijk stelt voor de herplaatsingskosten, terwijl we tot op heden niet eens genoeg opgehaalt hebben om ook nog geld aan een goed doel te schenken.

Een alternatief vanuit onze zijde is om dan in het geheel, door gebrek aan medewerking, geen monument te plaatsen maar uit naam van Batman het gehele bedrag aan een goed doel te doneren en dan bij dit goede doel misschien een blijvende herinnering aan Batman te realiseren.

Graag horen wij van u wat u gezien de huidige situatie de beste oplossing vindt, en willen wij u allen ook vanuit ons veel sterkte en gezondheid wensen in deze moeilijke tijden.


M M

Update

2020-02-28 07:10:44

Het heeft even geduurd omdat er, achteraf gebleken, onnodige ruis op de lijn zat maar de aanvraag is verwerkt. Het is nu een kwestie van een week of 8 tot we uitsluitsel krijgen.

Michel2020-02-28_08.07_.15_.jpg


M MDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...