Aangifte tegen Mevrouw Sylvana Simons wegens haatzaaierij

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Beeindiging petitie

2016-11-12 10:25:52

Bij deze is de handtekeningenactie beëindigd. Het OM buigt zich niet over de zaak, omdat er -volgens hen- geen voldoende en duidelijk bewijs zal zijn.

Door de verwijdering van de Googlen resultaten, concludeer ik dat de overschreden grens wel erkend is.

Door bovenstaande, vind ik persoonlijk, dat de hoofdredenen van de petitie behandeld zijn en zeer zeker niet onsuccesvol waren.

De hoofdreden van onze petitie was namelijk niet persoonlijke vervolging, maar het in de media brengen van een groeiend maatschappelijk probleem.

Vanaf het begin was mijn insteek: hoe dan ook het OM het af zou handelen en met hun eventuele oordeel/aanklacht zou niet het belangrijkste doel zijn. Ik geloof oprecht dat een vervolging het minst zou opleveren.

Zoals ik eerder vermeldde, ging het erom een maatschappelijk standpunt af te dwingen danwel een probleem aan te kaarten.

Een maatschappelijk probleem voor ons Nederlanders, die net zoals ik, het beu zijn om afgerekend te worden over een historie waar we geen van alleen trots op zijn.

In die zin is de handtekeningenactie succesvol geweest, want 45.000 handtekeningen, zonder veel landelijke media-aandacht, betekent juist dat er veel animo is voor het behoud van het Sinterklaasfeest in zijn oorspronkelijke staat.

Ik heb er vertrouwen in dat onze 45.000 handtekeningen, bedraagt tot een positieve mening op diverse media betreffende bijvoorbeeld een typisch Nederlandse feestdag en/of de traditionele kleding die erbij hoort.

Ook heb ik er vertrouwen in dat onze 45.000 handtekeningen hebben geleid, dat we hebben gemerkt dat we door verwensingen en beledigingen naar elkaar niet tot een diplomatieke oplossing kunnen komen.

Bijna iedereen heeft net, als ik, op school geleerd dat ook blanken slachtoffer zijn geweest van eeuwenlang slavernijverleden. Met betrekking daarop wil ik graag het volgende opmerken:

In sommige Chinese tradities is het gebruikelijk mensen wit te schminken, zodat ze geesten voorstellen. Moet ik me dan, als blanke, afvragen of dit racistisch bedoeld is? Natuurlijk niet! Ook al is het pijnlijk om aan het verleden herinnerd te worden; ik voel me er niet minder om. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om de Chinese tradities en gebruiken te boycotten.

Zullen we onze tijd vanaf nu leuker en zinvoller besteden, in plaats van ons te bemoeien met andermans normen en waarden?


P.J. NievelsteinDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.