Geen AZC in Apeldoorn Zuidbroek

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Bijeenkomsten

2015-06-01 11:30:07

Beste ondertekenaar,

 

Vanavond is er om 20.00uur een bewonersbijeenkomst voor alle geïnteresseerden. Deze vind plaatst in het knutselaltelier bij het Kristal. 

Op maandag 8 juni is het de bedoeling in grote getalen naar het gemeentehuis te gaan en ons gezicht en ongenoegen ( op een nette en beschaafde manier) kenbaar te maken.

De fietsers kunnen zich verzamelen bij Coop bij het Kristal om 19.00uur. 

Voor een ieder die op eigen gelegenheid gaat: verzamelen voor de fotograaf tegenover het stadhuis om 19.30 uur. 

Het is de bedoeling dat we met ons allen naar binnen gaan om de impact wat groter te maken.

Hopelijk tot maandag 8juni!!

Met vriendelijke groet,

 

 

 


Anoniem

Het gaat als een speer!

2015-05-29 19:36:00

Beste ondertekenaars!

Ongelooflijk, wat een handtekeningen opeens zeg! Wat hulp al niet kan doen.

Ontzettend fijn dat er nu mensen op zijn gestaan die samen met een grotere groep actie gaat ondernemen om het plan tegen te houden. De initiatieven en ideeën zijn geweldig.

Op maandag 1 juni om 19.30uur is er een bewonersbijeenkomst in het knutselaltelier van het Kristal. Alle belangstellenden zijn van harte welkom! 

Morgenochtend om 9.30 verzamelen bij de Coop om te gaan flyeren en handtekeningen op te halen. Alle hulp is hierbij ontzettend fijn!

Wellicht wil je graag op de hoogte gehouden worden en mee willen discuseren op de besloten Facebookgroep van Zuidbroekbewoners? Meld je dan nu aan.

 

Tot slot;

Vandaag contact gehad met de Stentor. Zij hebben aangegeven er in de zaterdageditie een artikel aan te willen besteden. Er staat sinds vanavond al een artikel over te lezen!!! 

Met vriendelijke en weer hoopvolle groet!

 

 


Anoniem

Bijeenkomst Gemeente Apeldoorn 27-05-2015

2015-05-28 19:47:28

Beste Ondetekenaars,

 

Op 27 mei is er een bijeenkomst bij de Gemeente Apeldoorn geweest waarbij Arcadis het haalbaarheidsonderzoek heeft gepresenteerd. Helaas is hier uitgekomen dat Zuidbroek, volgens Arcadis, een bijna perfecte plek is om 600 asielzoekers op te vangen. 
Ik raad je echt aan om de hele bijeenkomst te bekijken op http://apeldoorn.notubiz.nl/vergadering/184734/bijeenkomst+asielzoekerscentrum+27-05-2015

Helaas had ik zelf geen tijd om er bij te kunnen zijn en een reactie te geven. Op mijn eerdere verzoek om hulp op overname is helaas geen reactie gekomen en ben ik genoodzaakt, wegens ernstig tijdgebrek en enige hulp, deze petitie te moeten gaan sluiten. De petitie is overigens vorige week aangeboden aan de Burgermeester. Helaas is daar tijdens de bijeenkomst geen melding van gemaakt. Ik ga dit nog wel aangeven bij de gemeente en eis dat het aanbieden van de petitie terug te vinden is in de stukken. 
Wat ook erg opviel is dat de Wijkraad Zuidbroek weinig tot geen weerstand bied en ook niet heeft samemgewerkt met de andere wijkraden en actiegroepen. Bij vragen en reacties is een relaas te zien van andere actiegroepen en wijkraden die samen een plan hebben gemaakt en deze hebben gepresenteerd aan de Burgermeester. 

 

Tenslotte:

Burgemeester en wethouders gaan de komende tijd in samenspraak met COA bepalen waar het centrum zou moeten komen. Tot die tijd heeft iedereen gelegenheid zijn zegje te doen. Op 8 juni is er een informatiebijeenkomst in het stadhuis (16-18 en 19-21.30 uur). Medewerkers van COA en gemeente zijn aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. Meepraten kan tot 15 juni ook via opvang@apeldoorn.nl.

Laat je stem horen en reageer op opvang@apeldoorn.nl !!!

 

Lees ook : 

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/zuidbroek-ggnet-en-immendaal-nog-in-beeld-voor-azc-apeldoorn-1.4953339

 

Is er eventueel animo om met de ondertekenaars op 8 juni naar het gemeentehuis te gaan en daar alsnog kenbaar te maken wat Zuidbroek van een grootschalig AZC vind? Dan zal de pers ook zien dat er wel degelijk weerstand uit andere wijken is. 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Geen AZC Zuidbroek

 

 

 

 


Anoniem

Nog meer artikelen

2015-04-15 20:51:11

Anoniem

Artikel Stentor

2015-04-15 19:13:37

Allereerst ontzettend bedankt voor alle extra handtekeningen die er de afgelopen 24-uur bij zijn gekomen. Ik weet niet of het komt door mijn reactie onder het artikel want deze is weggehaald door de redactie van de Stentor. Waarschijnlijk niet gecharmeerd van de link naar deze petitie.
Het aantal handtekeningen staat op moment van schrijven op precies 300stuks! Het doel was 300 dus is het tijd om naar de gemeente te gaan. Wellicht kunnen we nog over de 300 gaan? Delen, delen delen. 

Laten we afspreken dat we wachten tot aanstaande maandag. De handtekeningen die er dan zijn zullen worden geprint en aangeboden aan de besluitvormers en wethouders. 
Wellicht is het handig om er een nette geformuleerde brief namens alle ondertekenaars bij te voegen. 
Is er iemand die zich geroepen voelt om te helpen en de brief te maken? Misschien iemand die mee wil met het aanbieden? 

Ik verneem het graag.

 

Onderstaand een link naar wederom een artikel over het AZC in Apeldoorn

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/dubbele-pet-toezichthouder-bij-azc-plan-in-apeldoorn-1.4858082

 


Anoniem

Bijeenkomst gemeente betreffende AZC?

2015-04-14 20:48:10

Er blijkt 13-04-2015 een bijeenkomst te zijn geweest bij de Gemeente Apelrdoorn betreffende de plannen voor het AZC. Helaas mosterd na de maaltijd, hier was niets van bekend.

Ook blijken er enquetes afgenomen zijn? Iemand in Zuidbroek die hier iets van weet? In het artikel wordt er voornamelijk over Orden gesproken en worden andere locaties buiten beschouwing gelaten.

 

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/veiligheid-grote-zorg-bij-plan-azc-apeldoorn-1.4856045#comments

 


Anoniem

Bekendheid

2015-02-19 21:18:08

Beste Zuidbroekers,

Ontzettend bedankt voor alle steunbetuigingen. Op moment van schrijven staat de teller op 90 handtekeningen! Uiteraard hebben wij er nog veel meer nodig om ons standpunt duidelijk de kunnen maken aan de Bugermeester en wethouders van Apeldoorn.Het streven is om meer dan 300 handtekeningen te kunnen overhandigen Laat daarom ook zoveel mensen weten van dit iniftiatief. 

Hieronder nog een aantal links die verwijzen naar artikelen over het AZC. Er zijn zo nog vele artikelen meer te vinden.

http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2079826/vijf-mogelijke-locaties-voor-azc-apeldoorn.htm#.VOZR1kK-zDM

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/gemengde-groep-in-azc-extra-banen-voor-de-regio-1.4711762

 

Onderstaande link betreft de wijk Orden. Ook zij hebben bezwaar tegen de komst van een groot AZC complex.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/in-apeldoorn-veel-bezwaarschriften-uit-orden-wegens-plan-voor-azc-1.4772618

 

 


Anoniem



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.