Zwarte Piet is en blijft zwarte piet

Dat gezeur over dat zwarte piet racisme is. Ooit een schone schoorsteenveger gezien? Hoe gaan ouders aan hun kinderen vertellen dat hoewel zwarte piet door de schoorsteen komt hij alle kleuren van de regenboog heeft. 

Het is een oude Nederlandse traditie die niks met racisme te maken heeft. De pieten zijn zwart doordat ze door miljoenen schoorstenen klimmen. Problemen mee? Prima. Dan vier je maar geen sinterklaas. 

We gaan toch ook het suikerfeest niet verbieden omdat er mensen zijn met suikerziekte? We gaan ramadan toch ook niet verbieden omdat er mensen zijn met anorexia? We gaan kerstmis toch ook niet verbieden waar elfjes gebruikt worden voor het inpakken van cado's omdat er lilliputters zijn?

Dit is Nederland. Je hoort je aan te passen aan onze tradities en je moet niet proberen dit land je eigen te maken. 

 

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik De zwarte schoorsteenvegers toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...