wetsvoorstel deurwaarders beperking

Nieuwe wetsvoorstel.         

 

De wet die deurwaarders en incasso bureaus vrijheid geeft om kosten te verhogen en meerdere keren beslag te leggen zorgt ervoor dat de armen armer worden en de rijken rijker.

De tarieven zijn niet opgebouwd zodat een schuldenaar uit de schulden kan komen.

De tarieven zijn opgebouwd uit hebzucht.

Een schuld van 25 euro kan door deurwaarders en incasso bureaus oplopen tot 1100 euro.           

Er wordt geen rekening gehouden of de schuldenaar ziek is zoals dementie , Alzheimer of andere ziektebeelden waardoor focus En

 perspectief verlies kan ontstaan.

Er wordt in de meeste gevallen zelfs misbruik gemaakt van iemands ziektebeeld om zo een persoon als geld ezel te behouden met extra rechtzaak kosten en beslagleggingen.         

 

Ik stel voor de vrijheden van deurwaarders in te perken met een wets verandering door een percentage te hanteren in de kosten opbouw.

Aangezien een deurwaarder een 4e persoon is die ertussen komt zou een deurwaarder maar 25% mogen rekenen van de originele hoofdsom. 

Een deurwaarder en incasso zouden nooit meer geld mogen ontvangen dan de schuldeiser zelf.

Een schuld van 25 euro en 25% daarvan is 6,25 euro.

Dit is om de burger te beschermen tegen de hebzucht en het misbruik van deurwaarders en incasso bureaus. Geschiedenis toont aan dat de burgers die het financieel zwaar hebben en betalingen moeten uitstellen het nog zwaarder krijgen en sneller overgaan tot een depressie die lijdt tot ziektes en uiteindelijk criminaliteit zoals (zelf) moord dankzij de vrijheid die incasso bureaus en deurwaarders zijn gegeven door de wet.

 

In deze wetsvoorstel mag een deurwaarder maar voor 125%  van de hoofdsom

Beslag leggen op vakantiegeld en belastingen.

Er mag geen bank beslag meer gelegd worden.

In verband met de extra bank kosten voor de burger.

De kosten van de bank zijn soms wel 200 euro.

De deurwaarder die dit wel doet moet ontheven worden uit de functie. Het recht gaat niet om hebberigheid maar om oplossen van zaken tussen schuldenaar en schuld eiser en niet om de schuldenaar nog meer in de schulden te werken.

Er zijn genoeg zaken waar ook door bedrijven fouten worden gemaakt met valse aantijgingen betreft openstaande notas die worden gezonden naar mensen die nooit iets zijn aangegaan met het bedrijf.

Hoe wilt u deze burgers beschermen

Tegen dergelijke geldwolven ?

Deze voorstel maakt het de deurwaarders moeilijk om misbruik te maken en de burgers makkelijk om van hun schuld af te komen.

Het is een win win situatie.

Voorkom misbruik zoals iedereen het kent, kies voor de wet van 25%.

 

Ik heb 40.000 handtekeningen nodig om dit in de 2e kamer voor te leggen anders wordt het niet behandeld en blijven we slachtoffer van geldwolven.

 

Ben je het hiermee eens, deel en like en vul de petitie in.

Bescherm jezelf en een ander in de toekomst tegen toren hoge kosten als je een keer iets niet op tijd kan betalen door ziekte, werkeloosheid of fraude door dit te ondertekenen en te delen.

De cyclus van armoede en stress kan alleen worden doorbroken als je inziet dat incasso bureaus en deurwaarders mensen gewoon uitbuiten.

Hoe kan het zijn dat je na bijvoorbeeld 2 beslagleggingen van bijna 1000 euro op je inkomen nog steeds je schuld van 125 euro niet hebt afbetaald aan de schuldeiser ? 

Wie stopt het geld in zijn zak waardoor de schuld steeds meer oploopt zelfs na al die betalingen ?

Denk daar maar eens even over na.

De oude wet ontbreekt totaal aan logica en begrip voor de schuldenaar.

40.000 ondertekeningen en dan zullen de problemen minder worden.

Mensen in de zorg raken hun baan kwijt want ze zijn te duur ?

Deurwaarders zijn niet duur ? Wat doen ze nou eigenlijk voor goeds voor een ander qua beroep behalve teren op andermans financiële problemen ?

Help desnoods een ander, teken , deel en like.

 

 

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Sunita Ramadhin toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.