Rupelmonde slibt dicht! Neen aan 3 keer zoveel verkeer !

Opmerkingen

#6

150 extra wooneenheden is crimineel en onaanvaardbaar. Mobiliteit zou moeten plooien voor het grote geld!

Kurt Verlent (Rupelmonde, )

#7

ik de mij bij aankoop strikt en absoluut beloofde toestand van GEEN ENKELE bijkomende appartementenblok wens te behouden. Dit was een conditio sine qua non tot aankoop die schromelijk beschaamd wordt door zomaar naar believen een BPA willekeurig te veranderen om welke politico- financiële redenen ook.

Christiane Van Bosch (Rupelmonde , )

#10

Omdat wij als bewoners al geen parkeerplaats meer hebben.

Omdat het nu al door de veel te grote verkeersdrukte in ons pittoreske dorpje veel te gevaarlijk is geworden.

Omdat men toendertijd geen correcte telling heeft uitgevoerd van de verkeersdrukte.

Omdat men GEEN telling heeft gedaan van het talrijke fietsverkeer dat er passeert.

Omdat we in het ganse dorp nu al totaal geen rust en stilte meer hebben door alle verkeer.

Omdat de inwoners van Rupelmonde nu al niet meer van tel zijn in hun eigen dorp, alle aandacht gaat naar de toeristen, personen die hier niet wonen, waar men wel alles voor doet en waarvoor blijkbaar alles kan.
Wil men dan echt helemaal geen rekening meer houden met de eigen inwoners ?

OMDAT RUPELMONDE EEN DORP IS EN GEEN STAD, EN DIT WILLEN WE ZO HOUDEN !!!

Louis Meersman (Rupelmonde, )

#11

Ik ben volledig akkoord met de bezwaren van de petitie.

Willy Van den Bossche (Rupelmonde, )

#12

Omdat ik niet akkoord ben met de voorstellen van Het gemeentebestuur.

Herman Remon (Rupelmonde, )

#14

Omdat ik mij volledig aansluit bij de vermeldde bezwaren ….

Sonja Van Hoyweghen (Rupelmonde, )

#16

Dit draait puur om geld. Als er dan toch te weinig groen is in rupelmonde, leg dan gewoon een nieuw park aan? De verkeersstudie die gebeurd is weerspiegelt totaal niet de praktijk. 150 wooneenheden zijn echt veel te veel.

Jürgen De Laet (Rupelmonde, )

#18

Groot gelijk. Rupelmonde moet zijn eigenheid bewaren.

Jo Van Damme (kruibeke, )

#19

de plannen op de site cnr zijn werkelijk megalomaan !dit zal leiden tot een ongeziene verkeersdrukte in de smalle straten.het oude rupelmonde wordt gewurgd tvv het grootkapitaal van de bouwpromotoren .rupelmondenaars dit kunnen we niet laten gebeuren !

julien van haegenbergh (rupelmonde, )

#20

Mijn kindjes gaan naar school bij SJB in de Zoete Moederstraat. Het is nu al zó gevaarlijk met al die auto’s die daar te pas en te onpas parkeren, de deuren open gooien om hun kindjes te laten uitstappen. Er rijden heel erg veel (jonge) fietsers net langs de straten beneden om de drukte langs het centrum te vermijden. Nog meer woningen toestaan op de site zou het verkeer alleen maar gevaarlijker maken, wat helemaal onverantwoord is.

Bij deze, teken ik de petitie graag! Wij kozen deze schoon ook mede de rustige ligging die door het plan dus eigenlijk helemaal niet verkleersluw meer gaat zijn!

Niki De Wilde (Bazel, )

#22

Rupelmonde moet gewoon zo blijven en geen 150 appartementen bij. Het is nu al overal gevaarlijk aant worden en Rupelmonde moet toch een beetje natuur hebben ook he we zijn Antwerpen niet he. IK ZEG NEEN TEGEN 150 APPARTEMENTEN!!!!!!

Natacha Van Avermaet (BAZEL , )

#23

Er is meer nood aan groen, speel en actieve plaatsen voor de jeugd. Een jeugdcentrum zou beter passen. Er is nu al veel vandalisme van zich vervelende jongeren. Als dit plan door gaat zullen er accidenten gebeuren, zie hoeveel fietsers er nu al passeren in Dijkstraat naar Polders/jaagpad. Het wordt onleefbaar zo.

Roger De Bruyn (RUPELMONDE, )

#24

Wegens de verhoogde verkeersdruk en de Zoete Moederstraat niet in de mobiliteit studie heeft genomen. Er wordt geen extra weg aangelegd om die verkeersdruk op te vangen. Er is ook geen ruimte voorzien voor kwetsbare gezinnen. Men zou beter aanpassen aan de huidige situatie zoals ze nu is, dus zonder bedrijven en zonder extra gebouwen.

Sven Sergeant (Rupelmonde, )

#27

150 extra woningen is teveel voor een veilig verkeersbeleid. In de Broekstraat is er zelfs geen voetpad en heel veel verkeer gaat langs daar passeren. Dit is onverantwoord!
Wij wensen geen extra auto's in ons dorp!

Melissa Huylenbroeck (Broekstraat Rupelmonde , )

#30

Ik onderteken omdat ik in de Broekstraat woon en er van overtuigd ben dat dit project voor grote overlast gaat zorgen. Dit is nu al een drukke straat met te weinig parkeergelegenheid in de omgeving . Dit zal ook ten koste zijn van de veiligheid van de vele schoolgaande kinderen in de Zoete moederstraat en de talrijke fietsers die hier passeren. Ook zal het het dorpskarakter van Rupelmonde tenietdoen.

Elke Croket (Rupelmonde, )

#31

Wij zijn woonachtig op De Oude Scheepswerf, in de ochtend bij de start van de school is het nu al soms een ramp. Eveneens tijdens het schooleinde. (Dijkstraat en Broekstraat) Wooneenheden mogen geen bedreiging vormen voor kinderen. Rupelmonde is een dorp…

Ben Van den Broeck (Rupelmonde, )

#33

Zeer grote vraagtekens bij deze mobiliteitstudie. De site ligt net naast de potpolder, maak duidelijke keuzes en ga voor natuurbehoud.

Eric Baeck (Steendorp, )

#36

Het verkeer in de omliggende smalle straatjes heeft zijn capaciteit reeds overschreden.

Christel De Roeck (Rupelmonde , )

#37

Omdat ik akkoord ga met inhoud in het bijzonder wat betreft het aantal wooneenheden aldaar en heel zeker ook omwille van de PFAS-risico's aldaar (geel)

Karel Van Haelst (Kruibeke (Bazel), )

#41

Voor de veiligheid van mijn kleinkinderen en mijzelf teveel is teveel
Van Nerum Patricia

Patricia Van nerum (Rupelmonde , )

#42

Ik heb een gezinsopvang gelegen in de Dijkstraat. Ik maak me oprecht zorgen over de veiligheid van de opvangkinderen tijdens de breng en haalmomenten met de drukte die de nieuwe woningen zullen meebrengen.

Verder heb ik een eigen kind die naar school gaat in de zoete moederstraat. Dit brengt al een heuse verkeersproblematiek op gang waar ik elke dag met een klein hartje aan moet deelnemen.

Ik zeg geen nee tegen de nieuwe woningen. Maar wel op de manier dat onze staten overbelast zullen worden.

Jessy De Smet (Rupelmonde, )

#45

Omdat dit te ver overlast gaat brengen !
En er staan al meer dan genoeg lelijke appartement blokken !

Wim Claessen (Steendorp , )

#49

Het op het een leefbaar dorp moet blijven!!!
Deze uitbreiding is niet OK

Monique Oste (Bazel, )

#50

Ik onderteken omdat dit plan voor ontzettend veel hinder gaat zorgen. Tijdens de vorige werken aan de verlenging van de dijk richting CNR site zijn er al beschadigingen geweest aan geparkeerde auto’s door werkverkeer

Filip Van Bosch (Rupelmonde , )

#52

Ik zelf iedere schooldag daar de problemen zie die er nu al zijn!

Caroline Poetsch (Bazel, )

#55

Betonstop? Rupelmonde is een overstromingsgevoelig gebied...nog meer beton zal hierbij niet helpen.
De CNR-site en de omliggende straten zijn niet geschikt voor een nog grotere verkeersdrukte die deze bouwplannen met zich meebrengen. Rupelmonde moet een mooi, authentiek dorpje blijven en geen grootstad! Geld is hier weer belangrijker dan het comfort en de veiligheid van de bewoners.

Cindy Dillen (Rupelmonde, )

#56

De omliggende straten (Ankerstraat, Broekstraat) zijn niet voorzien om dagelijks zoveel verkeer te slikken. De ontsluitingsweg van dit woonproject passeert ook langs een schooluitgang waar dagelijks kinderen te voet/fiets naar school gaan.

Bjorn De Vree (Rupelmonde, )

#57

Ik teken tegen nog meer verkeersdrukte in Rupelmonde.

Peter Van Camp (Rupelmonde, )

#69

Ik zelf inwoner ben van de Broekstraat en mij nu al erge zorgen maak over de mobiliteit zonder de woningen die erbij komen.

Bart Bryssinck (Rupelmonde, )

#71

Er al genoeg verkeer is. Het is daar super smal in de Dijkstraat. Geen voetpad is zeker niet ideaal om nog bij te bouwen.

Monique Van Bogaert (Rupelmonde, )

#73

Rupelmonde is een betondorp aan het worden! Stop de macht van de grote bouwheren en politiek!

Carine Voet (Rupelmonde, )

#74

Het mag stoppen met alles overal vol te bouwen. Rupelmonde is nog niet vol genoeg! Parkeren is nu al een probleem. Als er dan nog een massa volk zou bijkomen wordt het helemaal een ramp!!! Maar voor honing danst de beer…

Isabelle Covents (Rupelmonde , )

#75

Ik woon zelf in Rupelmonde en dit plan is grote stap achteruit. Ten koste van de rust, de kinderen, onze mooi polder. Ons dorpje gaat helemaal veranderen...

Anneleen Baeten (Kouterstraat 38, )

#77

Ik onderteken omdat ik de inhoud van het bezwaar volledig steun

Hans Deer (Rupelmonde , )

#79

Wij inwoners worden gewoon niet gehoord, enkel tegen dat de verkiezingen aankomen willen ze even luisteren tot ze aan de macht zijn.

We zullen aan hun denken bij de volgende verkiezingen, er zijn nog andere partijen om op te stemmen die wel rekening houden met ons.

Filomena Scaldina (Rupelmonde , )

#82

1) verkeersdrukte
2) planning volledig gewijzigd vergeleken met de aankoop van ons appartement

Boudewijn Vlegels (Rupelmonde, )

#84

Wij wonen zelf in de Broekstraat en kunnen alleen maar bevestigen dat er nu reeds een parkeerprobleem is. De draagkracht van deze historisch pittoreske te smalle straten is hier niet op voorzien en zal zoals u terecht opmerkt volledig op de buurt afgewenteld worden. De impact van de jeugdlokalen en de mogelijke inplanting van een sportcluster achter het containerpark (het Rup is hiervoor reeds aangepast) in de toekomst, zal hier niet toe bijdragen.

Antoon Verheyden (Rupelmonde, )

#85

Mijn kinderen daar naar school gaan en het nu al gevaarlijk is

Steven Daems (Bazel , )

#86

Nee tegen de verkeersdruk in onze smalle straatjes en aan de school. Ja voor de veiligheid van ieder van ons.
Zie maar naar ons mooie Schelleke en hoe de straten daarbij liggen door het werfverkeer. Veel beton (in plaats van groen dat op de foto te zien was voor de bouw) en bijna geen parkeermogelijkheid. Vraag me af wat het gaat worden als deze appartementen allemaal bewoond zijn en daar komen er ooit ook nog bij.
Tegen houden kan niet dat hebben wij ondervonden destijds maar hou het aub kleinschalig!!!

Nancy Eeckelaert (Rupelmonde, )

#87

De Ankerstraat en omgeving zijn nu al enorm druk en gevaarlijk. Rustig zitten daar op een terrasje....dacht het niet.

Annelies Van Haegenbergh (Steendorp, )

#90

Veel te veel apartementen gbouwd worden. Dat ontsierd de dorpen...

Conny Philips (Temse, )

#91

Ik bijna mijn hele leven in Rupelmonde heb gewoond en er nog regelmatig bij familie kom.

Kristl De Laet (Temse, )

#92

Beste,
Reden, mobiliteit zal lopen in Dijkstraat en omgeving

Hubert Verleyen (Rupelmonde, )

#95

De toegangsweg is te beperkt voor meer autoverkeer

Irmgard De lamper (Rupelmonde , )

#96

Omdat 1 toegangsweg onvoldoende is voor een vlot en veilig verkeer!

Patrick Brys (G. De Cemerstraat 6 bus 5, 9150 Rupelmonde, )

#99

Dit moet een rustig dorp blijven!!! Veel te smalle straatjes voor zoveel appartementen.

Kathleen Van der weken (Sint-Niklaas , )

#101

Het enorm frustrerend en zelfs aanstootgevend is dat er op basis van een schimmig mobiliteitsonderzoek tijdens de lockdown en een zo vaag mogelijk geformuleerd besluit hieruit, alle huidige -en toekomstige verkeersproblemen worden weggelachen. Terwijl iedereen die woont, of nog maar even passeert in de omliggende straten van de CNR-site, meteen ervaart dat er zowel ,'s ochtends, overdag en ook zeker 's nachts zeer gevaarlijke verkeerssituaties zich voordoen , worden analyses van deze situaties en eventuele oplossingen hiervan zelfs niet opgenomen in voorafgaandelijk studies van welke aard ook.

De frustratie bij de bewoners, die momenteel al zeer groot is zal enkel toenemen, net zoals het onveilig gevoel en de ronduit levensgevaarlijke verkeerstoestanden. We spreken dan nog niet van de talloze schadegevallen aan auto's, woningen en straatmeubilair

In de kantlijn stip ik dan nog even snel het jarenlange werk -en werfverkeer aan, dat deze straten te wachten staat maar ik hoop dat de bevoegde diensten dit niet bewust onder de mat vegen. De huidige, overigens slecht aangelegde en onderhouden toegangswegen zullen er alleen maar op achteruit gaan. Alweer een leuk vooruitzicht.

het is gewoon vervelend ... en dan druk ik me nog voorzichtig uit ... dat er met de problemen die deze 150 woningen (e.a.) met zich zullen meebrengen, erg naïef wordt omgesprongen en er geen sprake is van eventuele structurele oplossingen.

alvast benieuwd naar al de luisterende oren van gemeentebestuur en diens diensten, andere besturen, projectontwikkelaars en Andere belanghebbenden

Eggerik Heyrman (Rupelmonde, )

#102

We niet akkoord zijn een woonproject van die omvang gerealiseerd te zien worden zonder beschikbaarheid van voldoende verkeersfaciliteiten.

Regi Liekens (Rupelmonde, )

#108

Omdat er geen alternatief beleid is m b t de mobiliteit in een gemeente die met zijn oppervlakte van 1km² geen extra verkeer aankan gezien de ligging, volledig afgesneden van de provinciale N419.
zonder degelijke ontsluiting van de C.N.R. site is bijkomende bewoning een te grote belasting.

Tony Van Haegenbergh (Rupelmonde, )

#111

Ik vind het inderdaad niet verantwoord Kinderopvang in de Dijkstraat,school in de zoetemoederstraat veel te smalle straatjes om al dat verkeer te verwerken in de Dijkstraat staan ze nu al geparkeerd tot halverwege de straat en aan de snelheid houden ?? De mensen die de kinderopvang buiten komen met hun kinjes moeten oppassen of ze worde mee gegrepen ,en dan zouden ze nog wat meer verkeer gaan toelaten.
Mensen denk even na dat is daar zeker niet verantwoord .

Foubert Marie kristine (Bazel, )

#112

Om dat ik van een rustig dorpje hou.

Benni De Meulder (Rupelmonde, )

#117

Temmerman Robert

Robert Temmerman (Kruibeke, )

#119

De toegangsweg naar deze straat veel te smal is, en het verkeer niet gaat kunnen slikken

Gerrit Bruggeman (Kruibeke, )

#120

Als bewoonster van de Zoete Moederstraat hebben wij al meer dan genoeg verkeer door onze straat. Met deze plannen wordt het onleefbaar!!!

Anja Hermans (Rupelmonde, )

#123

rupelmonde mag niet dicht slippen

dirk smet (rupelmonde, )

#125

De Anker en omliggende straten kan deze verkeersdrukte niet aan.

Wim Foubert (Kruibeke, )

#129

Ik ben van Rupelmonde afkomstig en kwam vroeger veel op cnr, de cnr site moet blijven wat ze is

Stef Van Bogaert (Bazel, )

#132

Ik onderteken omdat ik volledig akkoord ben met deze opmerkingen

Miek Van Landeghem (Rupelmonde, )

#133

rupelmonde is vol

eddy Claus (rupelmonde, )

#134

Ik woon in de Zoete Moederstraat in Rupelmonde en ga volledig akkoord met de inhoud van deze petitie. Dit project wordt niet gesteund door de lokale bevolking en enkel gedragen door belanghebbenden. Naast de verkeersoverlast en bijkomende problemen zal dit eveneens druk leggen op de aanpalende (beschermde) polder. Dus volmondig NEEN aan dit exorbitant project.

Luc Bijvoet (Rupelmonde, )

#138

- de locatie niet voorzien is voor dergelijke toename van het verkeer.
- de overlast die de werken zullen veroorzaken.
- de expantiedrang van bouwpromotoren die hun zakken willen vullen mag ingeperkt worden.

kristof van steirteghem (bazel, )

#140

Het rustige en aangename karakter van Rupelmonde moet behouden blijven. Een beperking van het aantal voertuigen in het dorp zal de leefkwaliteit alleen maar ten goede komen. Kwantiteit doet vaak afbreuk aan kwaliteit.

Chri Wi (Rupelmonde, )

#147

Ik onderteken deze petitie omdat de locatie tussen een natuurgebied, de Schelde en het historische centrum van Rupelmonde niet geschikt is voor de bouw van een klein dorp en ook niet past bij de charme en het dorpse en landelijke karakter van Rupelmonde (de enige deelgemeente van Kruibeke waarvoor dit nog echt geldt). De ruimte kan beter beplant worden met meer bomen om zo meer zuurstof en koele plekken te creëren voor de kinderen van nu.

Tom Rennen (Bazel, )

#149

Ik vrees dat het verschrikkelijk gevaarlijk en onleefbaar wordt in de Broekstraat. Wij zijn daar bewoners. Er is geen voetpad en zelfs in de huidige omstandigheden is het al zeer gevaarlijk wanneer er auto’s elkaar moeten kruisen en er ook nog voetgangers zijn. Ook stappen kinderen vanaf dan als ze uit huis stappen ineens op een drukke straat.

Thomas Lambrechts (Rupelmonde, )

#150

De straten nu reeds zeer druk zijn en geen extra drukte kunnen slikken. Er nu reeds vele onveilige situaties zijn tijdens de schooluren!

Leen Demey (Rupelmonde, )

#154

Er is nu geen parkeerplaats voor bewoners , er word niet gewerkt met bewoners kaart

Anna Ruprecht (Rupelmonde , )

#155

Ik ben Rupelmondenaar en erken voor 100 % het parkeerprobleem en het toenemende verkeer. Laat Rupelmonde landelijk blijven zoals het al in heel zijn geschiedenis was !

Johnny De Backer (Rupelmonde, )

#165

Dees te zot is voor woorden....

Caroline De Ryck (Kruibeke+, )

#168

Als inwoner van de Broekstraat merken we nu al dagelijks hoeveel verkeer er langs de smalle straten komt. Er wordt weinig tot niet op de snelheid gelet. Er zijn geen ruime voetpaden dus voor voetgangers nu al erg gevaarlijk.
Ook parkeerruimte is erg beperkt.
150 extra woningen met daarbij horende wagens zijn dus nefast voor de leefbaarheid in de buurt.
In deze tijden van ontharding en betonstop en investeren in leefbaarheid en milieu is dit dus een onbegrijpelijke beslissing.

Maja Briessinck (Rupelmonde , )

#172

Er nu reeds een gebrek is aan parkeerruimte en het reds veel te druk is in de kleine straten.

Ann Van Nuffel (Rupelmonde, )

#185

Ik onderteken omdat de smalle straatjes van Rupelmonde deze drukte niet aankunnen. Het is 150 maten te groot voor Rupelmonde!!

Sylvia Depauw (Rupelmonde , )

#186

Niet akkoord, is nu al verkeer genoeg. Te smalle/kleine starten.

Peter Hermans (Kouterstraat 20, )

#187

Onze straat nu al een racebaan is. Levensgevaarlijk voor onze kinderen. ook parkeren is een ramp. Nog extra verkeer maakt het onleefbaar.

Hade Heyrman (Rupelmonde, )

#190

We alles moeten doen om de natuur te behouden en verstening tegen te gaan ..

Tine Slosse (Antwerpen , )

#191

De mens is de appel aan de appelboom.Wij zijn schatplichtig aan en leven bij de gratie van de natuur.Laat ons die behouden aub.Als de appelboom verschrompeld zullen de appels volgen...

Mieke Bettens (Lier, )

#193

Ik vind het verkeer in de broekstraat al meer dan druk genoeg, maak dan een nieuwe verbindingsbaan!!!

Kathleen Verbruggen (Rupelmonde, )

#195

Ik inwoner ben van de broekstraat en de verkeersdruk nu al zodanig hoog ligt. Mensen parkeren ook te pas en te onpas voor onze garage.

Jade Gibbons (Broekstraat 55c, )

#196

Ik woon in de Ankerstraat...het verkeer is nu al niet te doen.
En er wordt ook nog eens veel te snel gereden.

Marc De Schepper (Rupelmonde, )

#197

Rupelmonde moet de charmes van Rupelmonde kunnen behouden! Niet alles moet vol gebouwd worden!

Simon Bryssinck (Rupelmonde, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...