Plastic statiegeld

Als je nu naar buiten loopt dan is het eerste wat je ziet afval, overal ligt afval, onder de bankjes in de parken, in het water, midden op straat en recht naast vuilnisbakken. Zwerfafval is niet alleen lelijk, het trekt ook ongedierte aan en door wind kan het afval ook in weilanden of sloten belanden. Als stukjes plastic en ander afval door een koe of een schaap wordt opgegeten dan wordt hij ziek en gaat het dier waarschijnlijk dood. Als het afval in een meer of een sloot terecht komt, belandt het uiteindelijk in de zee, waardoor de plastic soep alleen nog maar erger wordt. Vissen krijgen dat plastic binnen, ze worden opgevist door een enorme boot en belanden in de supermarkt, met microplastics verspreid door hun lichaam. Als jij dan vanavond een lekker visje eet, eet je dus eigenlijk het oude boodschappentasje van iemand anders. Dit is een serieus probleem, de oplossing? Statiegeld. Er moet statiegeld komen op plastic verpakkingen, daardoor gaan producten met een plastic verpakking meer kosten, maar dat geld krijg je terug als je het plastic inlevert. Dus zo zullen mensen minder snel hun plastic op straat gooien.


Max Tillemans, Goernoer Singh    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Max Tillemans, Goernoer Singh om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...