Petitie tegen de vrije verkoop van konijnen en knaagdieren in winkels, tuincentra, markten en op 2dehands sites.Lieve mensen, 
 
Ik ben onlangs een petitie gestart tegen de vrije verkoop van konijnen en knaagdieren in winkels, tuincentra , markten en op 2dehands sites.
Dagelijks word ik geconfronteerd met schrijnende toestanden die in deze vrije verkoop gebeuren.
Vele opvangcentrums zitten overvol met knaagdieren en konijnen door zulke onbewuste aankopen.
Momenteel zitten er rond de 6000 konijnen in dierenasielen te wachten op een nieuwe thuis.
Het konijn of knaagdier dat achter de hoek word aangekocht beland daarna in een opvang.
Al gebeurt dit niet altijd en worden vele konijnen en knaagdieren doodgewoon gedumpt in dozen bij het huisvuil, in parken, in glascontainers, enz.
Alle mogelijke schrijnende toestanden hebben we al mogen ondervinden!
Op markten worden konijnen en cavia's in kinderen hun handen geduwd om zo toch maar die dieren aan te kopen door de ouders,
met als gevolg, een konijn of cavia die zijn hele leven vaak alleen in een veel te kleine kooi en in een slechte huisvesting word gehouden of vaak de verkeerde geslachten worden verkocht, met vele nesten tot gevolg!!!
Deze dieren zijn dus doodongelukkig .
Eveneens zitten deze dieren heel de dag met enorm veel stress op elkaar gepropt in de warmte. Veel te jonge konijntjes en cavia's zonder al te veel drinkwater en verkoeling tijdens deze warme dagen.
Dit is hetzelfde verhaal van aankopen in winkels , tuincentra en op 2dehands sites, waar vele graag een gratis konijn komen ophalen met als gevolg dat de kleine konijnen en cavia's als slangenvoer word gegeven of ze mishandeld worden.
Vele van deze gratis dieren worden dan ook nog eens onverdoofd geslacht thuis!!!
Ook zijn deze dieren niet gevaccineerd en niet steriel gemaakt, met gevolg dus dat vele dieren te snel overlijden en onverwachte nestjes tot gevolg waardoor er extra beroep word gedaan op de opvangen omdat ze van de kleintjes niet vanaf geraken of omdat het plots toch niet meer zo lief is en veel werk is!
Dit MOET stoppen.
Konijnen en knaagdieren opvangen schreeuwen om hulp!!!
Daarom vraag ik aan jullie allemaal om deze petitie te ondertekenen en zoveel mogelijk mensen dit te laten doen.
Ik verstuur daarna alle ingezamelde handtekeningen op naar Minister Ben Weyts in de hoop dat er eindelijk een verbod komt op de vrije verkoop van konijnen en knaagdieren.
Ik pleit ook voor enkel adoptie van konijnen en knaagdieren via erkende dierenasielen.
Dit MOET echt nu stoppen, ik spreek in de naam van al die onschuldige dieren, mits zij niet kunnen spreken doe ik het voor hen.
De dieren zullen je dankbaar zijn
 
Alvast bedankt voor al jullie steun en hopelijk kunnen we samen dit dierenleed stoppen!
 
Lieve groetjes Tamara ( verantwoordelijke konijnenopvang) .
 

 

 
 
 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Vandenbossche Tamara om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...