PVV stemmers zijn geen neonazi's!!

Quoted post

ekki

#201 Re: Re:

2014-05-27 22:28

#190: De boemerang - Re:

Kan het zijn dat je aan het linkeroog blind bent en aan het linkeroor doof, Boomerang?

Alleen al aangaande marocs zijn er van pvda zijde aardig wat "missertjes" op te tekenen. En wat vind je van de uitspraken van Harry van Bommel? En je zou ze niet de kost moeten geven al die parlementariërs die anti-semitisch zijn. Maar dat vind jij natuurlijk geen probleem vanwege bovengenoemde mankementen.

Is het kwetsend als je een moordenaar een moordenaar noemt? Misschien wel. Maar het is wel de waarheid. En dat is waar het in onze rechtsspraak om gaat. Termen als "kwetsend" en aanverwant zijn subjectieve, emotionele termen. Die zijn niet gedefinieerd. En alleen al om die reden horen ze in de rechtsspraak niet thuis. Laat je dat toch toe, dan hol je de rechtsspraak uit. Wat dan resteert is een subjectieve rechtsspraak waar je alle kanten mee op kunt. Dat kan ook voor jou gevaarlijk worden. Als je je dat realiseert, zul je actief je tegen politiek "correct" verzetten. Net als PVV aanhangers zoals ondergetekende. Immers het is zo koud in de Siberische strafkampen...

 

Reacties

De boemerang

#213 Re: Re: Re:

2014-06-07 12:17:42

#201: ekki - Re: Re: Termen als "kwetsend" en aanverwant zijn subjectieve, emotionele termen. Die zijn niet gedefinieerd. En alleen al om die reden horen ze in de rechtsspraak niet thuis.

Toch wel, daar zijn namelijk rechters voor om van geval tot geval te interpreteren of uitspraken/meningen grenzen overschrijden.

Laat je dat toch toe, dan hol je de rechtsspraak uit. Wat dan resteert is een subjectieve rechtsspraak waar je alle kanten mee op kunt.

Absoluut niet. De rechtspraak wordt daarmee alleen maar rijker. De realiteit valt nu eenmaal niet langs voorafbepaalde meetlatjes te leggen. Er is geen zwart/wit, alles is een tint van grijs. Als dat niet het geval was, dan had een boekhouder rechter kunnen zijn.

Als ik mij zou verzetten tegen "politiek correct" te willen zijn, dan zijn er nog wetten en fatsoensnormen, gewoon intermenselijke etiquette, die mij verbieden om als een beest uit te halen naar wat u niet bevalt en daarbij niemand ontzien die ook maar zijdelings een gemeenschappelijke noemer heeft met wat u niet bevalt. U bent niet het centrum van het heelal en Wilders is dat evenmin. Als u vindt dat u een plaats in dit universum verdient, dan verdient iedereen dat — ook degene die anders denkt, anders voelt, anders is dan u.