Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

De boemerang

/ #134 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ano

2014-07-18 13:05

#133: gast - Re: Re: Re: Re: Re: Ano

Ik heb eerder al gezegd dat er ongetwijfeld asielzoekers zullen zijn, die het wat minder nauw nemen met het mijn en dijn, of die er andere ideëen op na houden over wat toelaatbaar is richting anderen. Maar meent u nu werkelijk dat alle asielzoekers gelijk zijn?!? Dat een minder prettige ervaring met mensen in het verleden een garantie is voor de mensen die nog moeten arriveren?!? U veroordeelt iemand al nog voordat u die iemand kent?!?

Als u zo begaan bent met persoonlijke ervaringen, denk u dan de situatie in van degene die asiel zoekt. Niemand laat huis en haard, familie, vrienden, alles en iedereen voor zijn plezier achter, zonder de wetenschap er ooit nog terug te kunnen keren. Niemand vlucht voor zijn plezier naar een onbekende bestemming om daar al bij voorbaat met de nek te worden aangekeken, want ongetwijfeld misdadiger, dief, verkrachter, pedofiel, noem het maar op.

De toestand van een lokatie is veranderbaar. Een pand kan opgeknapt worden, infrastructuur kan aangepast worden. De mentaliteit van de lokale bevolking is een veel groter probleem. Wellicht is het beter dat het AZC niet op het Swerf-Rust-terrein komt. Niet voor de lokale bevolking, maar voor de asielzoekers, ter bescherming tegen de lokale bevolking.

Uw aanval op de persoon is overigens nergens voor nodig.

Het verdraaien van woorden evenmin. Ik heb immers nergens beweerd dat ik er geen probleem mee zou hebben "als vrouwen aangeven lastiggevallen te zijn geweest, dat gestolen fietsen opgehaald werden uit het AZC, dat een ex-beveiliger die jaren ervaring heeft, eerlijk zegt waar hij tegenaan liep". Alleen, dat zijn andere issues. De persoon die ontoelaatbaar gedrag vertoont, dient daarop te worden aangesproken en zonodig dienen er maatregelen te moeten worden genomen. In het verleden, het heden en ook in de toekomst. Dat gaat over die persoon. U scheert elke persoon over dezelfde kam, want omdat er tig jaren geleden een asielzoeker een fiets heeft gestolen, zijn alle asielzoekers fietsendieven en dienen ze te worden geweerd uit uw buurt.

Dat, heer Gast, is de waarheid. En die dient u te spreken en niet u te verstoppen achter dooddoeners als "de waarheid schijnt inderdaad tegenwoordig niet meer gezegd te mogen worden". Tuurlijk mag de waarheid nog steeds gezegd worden, maar het wangedrag van personen uit het verleden kunt en mag u niet op mensen in de toekomst projecteren. Dat heeft niets met 'waarheid' te maken en u dient dan ook niet te proberen om het ten behoeve van uw argumentatie daaronder te scharen.

Het schijnt alweer duidelijk dat xenofobie voor zeer veel mensen de werkelijke reden voor weerstand tegen dit AZC is.