Behoud Canadese Populier Barneveld

IMG-20201012-WA00153.jpg

SAMEN STAAN WE VEEL STERKER 

In april 2020 heeft de gemeenteraad in Barneveld het ontwikkelingsplan Groen van Prinsterenlaan 1 goedgekeurd. Eén van de onderdelen van goedkeuring was het behoud van groen en de Canadese Populier bij de entree van de Hugo de Grootlaan.

Echter heeft de gemeentes een voortschrijdend inzicht gekregen, want de boom heeft plots een te zware kern, de stam is weliswaar helemaal gezond, maar toch moet nu, 6 maanden later de boom, tot grote ontsteltenis en verdriet van de omgeving alsnog sneuvelen.

Wij als buurt worden geconfronteerd met een kaalslag in onze wijk en krijgen er beton voor terug. De brief die de gemeente buurtbewoners heeft doen toekomen volgens eigen zeggen, is maar door een klein aantal huizen ontvangen. 

De prachtige boom is een gezichtsbepalende boom in de buurt. Van ver kun je de boom zien en het ruisen van de bladeren horen. De vogels, flora en fauna is in en om de boom volop aanwezig en daar zijn wij als buurt zuinig op. Wij pleiten voor behoud & onderhoud i.p.v. kap zoals beloofd! is tijdens de ontwikkeling van het bestemmingsplan aan de Groen van Prinsterenlaan 1. 

Reden voor ons om in actie te komen. 

Wij zijn gestart met:

- advies vragen bij Lokaal Belang Barneveld

- een artikel(en) in de Barneveldsekrant 

https://www.barneveldsekrant.nl/premium/lokaal/natuur-en-milieu/369575/-voorgenomen-kap-doet-bewoners-veel-verdriet-

- aangetekende brief naar B&W én Gemeenteraad 

- verzamelen van zoveel mogelijk handtekening op papier en deze petitie!

- we hebben inmiddels een positief advies van een ervaren boomexpert. Uiteraard wordt ook deze naar de gemeente gezonden. 

Hoe meer handtekeningen wij kunnen verzamelen, des te dringender we een boodschap bij de gemeente af kunnen geven.

HULP GEVRAAGD: 

Inmiddels hebben we (totaal) ruim 200 handtekeningen waarvan 50 handtekeningen op papier van inwoners in de Staatsliedenijken die rondom de boom wonen. Komende dagen streven we naar 250 handtekeningen.

Wij vragen daarom JOUW HULP en deze petitie te ondertekenen.

Stuur de petitie rustig door naar anderen (via Social Media, de app of email).

Dank! 

(email adressen zijn alleen openbaar voor de auteur)

Namens de inwoners van de Staatsliedenbuurt wonend rondom de Canadese Populier

Fam. Van Dronkelaar

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Fam. Van Dronkelaar toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...