Malaysia Airlines MH17 | Laat onderzoekers starten!

Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Dag van nationale rouw | 23-07-2014

2014-07-23 07:41:42

Deze Australische Boeing is gereed voor de repatriëring van de slachtoffers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het eerst sinds 1962 heeft Nederland weer een dag van nationale rouw. De vlaggen hangen vandaag halfstok. Overal in het land worden de slachtoffers herdacht van de vliegramp met de Boeing van Malaysia Airlines, bijna een week geleden. Wat gebeurt er vandaag (tijden bij benadering)?

10.00 uur: ceremonie in Charkov

Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders wonen de ceremonie op het vliegveld bij. Daarna worden de vijftig lichamen met een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en een Australische Boeing C-13 naar Eindhoven gevlogen.

Vijf minuten voor aankomst van de vliegtuigen worden overal in Nederland klokken geluid.

16.00 uur: aankomst Eindhoven

De vliegtuigen met de lichamen zijn geland in Eindhoven en in het hele land wordt een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken. Op Schiphol zullen geen vliegtuigen landen of opstijgen, de bussen en taxi's van Connexxion staan stil en de muziek in veel winkels gaat uit.

Nabestaanden wachten op het vliegveld de lichamen op. Premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij.

Vervolgens worden de kisten met lichamen in colonne naar Hilversum gereden. Daar worden de slachtoffers geïdentificeerd in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne. Identificatie kan volgens specialisten soms snel gaan, maar het kan in bepaalde gevallen ook maanden duren voordat de identiteit van een slachtoffer bekend is.

19.00: kerkdienst

De gezamenlijke Nederlandse kerken houden een speciale gebedsdienst in de Sint Joriskerk in Amersfoort. uitgezonden op Nederland 2 door de christelijke omroepen KRO-NCRV, EO, IKON en RKK.

20.00 uur: stille tocht

Op de Dam in Amsterdam wordt een stille tocht gehouden. Op Facebook roepen de organisatoren deelnemers op om witte kleding te dragen.

BRON: NOS.nl


Ruben Vaalt

Brief aan Rutte op de post

2014-07-22 15:55:45

Vandaag is, zoals beloofd, de brief met 1422 handtekeningen en een nette brief op de post gedaan. We hopen natuurlijk dat Rutte de brief snel zal lezen en dat we hem hiermee kunnen steunen.

Inmiddels zijn de lichamen ook aangekomen in Charkov, waarna ze zo snel mogelijk overgevlogen zullen worden naar Nederland.

De petitie zal gewoon door blijven lopen, totdat alle onderzoeken netjes en wel zijn afgerond. Daar hopen we natuurlijk met z'n allen op!

Voor nu, een fijne avond gewenst!


Ruben Vaalt

"Trein om 19 uur naar Charkov"

2014-07-21 14:50:47

De trein waarin de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne worden bewaard vertrekt om 19.00 uur lokale tijd, dat is 18.00 uur Nederlandse tijd naar Charkov. Dat zeggen de autoriteiten in Oekraïne.

De trein staat nu in het station van Torez.

Bron: NOS.nl


-

Al meer dan 600 handtekeningen!

2014-07-20 17:53:56

Inmiddels hebben we al meer dan 600 handtekeningen ontvangen, en dit in nog geen 24 uur! Hiervoor wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken!

Inmiddels is er ook een Facebook pagina actief waar u contstant op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws, u kunt hier uw verhaal kwijt, en natuurlijk kunt u deze pagina liken om het goede doel te steunen!

Nogmaals, hartelijk bedankt voor het steunen van deze actie.
Mocht je je verhaal persoonlijk kwijt willen, of heb je vragen/opmerkingen over deze actie? Mail gerust: rubenvaalt@live.nl.

Met vriendelijke groet,

Ruben Vaalt


-Deel deze petitie

Help deze petitie meer handtekeningen te krijgen.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.