WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Gemeente en RIBW drukken door zonder inspraak

2014-03-31 07:19:50

De wijk en haar bewoners is tegen de nieuwe RIBW opvang in de Generaal de La Reijstraat.

Om dit alles door te drukken zonder inspraak en juist overleg met de omwonende heeft de gemeente de (ver)bouw aanvraag van het RIBW wel gepubliceerd (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/resultaat/?zkt=Uitgebreid&pst=Tractatenblad|Staatsblad|Staatscourant|Gemeenteblad|Provincieblad|Waterschapsblad|ParlementaireDocumenten&vrt=generaal+de+la+reijstraat+6&zkd=AlleenInDeTitel&dpr=Alle&spd=20140331&epd=20140331&sdt=DatumPublicatie&org=Haarlem&orgt=gemeente&ap=&pnr=1&rpp=10)

maar niet openbaar gemaakt. Een wijkbewoner heeft een WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) verzoek gedaan waar nog niet op gereageerd is.

Nu publiceerd de gemeente dat zij de "Beslissingstermijn" met een aantal weken opschorten.

Dus weer veel geheimzinnigheid en de bezorgdheid van de wijkbewoners wordt niet serieus genomen.

Wij verzoeken iedereen eens te informeren bij hun politieke vrienden en de gemeente Haarlem hoe dit nu zit?

Aan onze zijde zullen we nu de advocaat vragen actie uit te zetten om dit te sturen naar een openlijk debat en overleg.


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

RIBW overleg 17 maart 2014

2014-03-16 14:19:19

Aanstaande maandag 17 maart is er weer een overleg van/met het RIBW.

Deze vindt plaats om 19:00 uur aan de Vondelweg 997 (Velserpoort gebouw) te Haarlem naast het Ziekenhuis in Noord.

Mocht je weer eens willen praten met het RIBW waarom dit een verkeerd plan is of als je wilt horen waarom de gemeente zo geheimzinnig is over de aanvraag, kom dan ook. Mogelijk vertelt het RIBW wel wat de geheimzinnige inhoud van hun ingediende plannen is.

 


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

Status update februari 2014

2014-02-10 07:11:12

Beste ondertekenaars,

Afgelopen maanden is er twee keer een informatie avond geweest bij het RIBW. Tevens wordt er door diverse wijkbewoners gewerkt aan een goede tegenstand op zowel juridisch als politiek vlak.

De beide informatie avonden hadden dezelfde strekking en onderwerpen.

Op de eerste avond is een aanzet gemaakt voor een wijkconvenant en heeft het RIBW extra uitleg gegeven over wat hun bedoeling is.

Uit beide avonden komt hetzelfde resultaat: Plannen zijn nog steeds hetzelfde en boven komen (ex)verslaafden wonen en onder komen verblijf en overleg ruimten.

Alleenvoor 2014 is dat nog steeds het plan, wat het jaar daarop gebeurt kunnen ze niet zeggen. We zien wel dat de bezuinigingen en de verschuiving van taken naar de Gemeente gaan en die kunnen de toekomstige plannen wijzigen.

Nog steeds is het duidelijk dat het huidige plan beperkt is, maar: 22 mensen in een zeer groot pand! Daarnaast is het niet duidelijk wie er allemaal nog meer op bezoek komen in de verblijf en overleg ruimten op de begane grond. Het RIBW heeft ook een "overdag" functie. Hier zal dan nog meer bezoek verwacht worden. Een pand dat 1/3 van de straat beslaat voor 22 mensen in deze bezuinigingstijd klopt niet, hier zitten meer plannen achter.

Op dit moment heeft het RIBW 2 aanvragen gedaan bij de gemeente Haarlem:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2014-4521.html?zoekcriteria=%3fzkt%3dUitgebreid%26pst%3dTractatenblad%257CStaatsblad%257CStaatscourant%257CGemeenteblad%257CProvincieblad%257CWaterschapsblad%257CParlementaireDocumenten%26vrt%3dgeneraal%26zkd%3dAlleenInDeTitel%26dpr%3dAlle%26spd%3d20140210%26epd%3d20140210%26sdt%3dDatumPublicatie%26org%3dHaarlem%26orgt%3dgemeente%26ap%3d%26pnr%3d1%26rpp%3d10&resultIndex=0&sorttype=1&sortorder=4

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2014-4524.html?zoekcriteria=%3fzkt%3dUitgebreid%26pst%3dTractatenblad%257CStaatsblad%257CStaatscourant%257CGemeenteblad%257CProvincieblad%257CWaterschapsblad%257CParlementaireDocumenten%26vrt%3dgeneraal%26zkd%3dAlleenInDeTitel%26dpr%3dAlle%26spd%3d20140210%26epd%3d20140210%26sdt%3dDatumPublicatie%26org%3dHaarlem%26orgt%3dgemeente%26ap%3d%26pnr%3d1%26rpp%3d10&resultIndex=1&sorttype=1&sortorder=4

Op dit moment zijn die aanvragen "GEHEIM" !!!

Helaas zien we nu ook weer hoe Gemeente Haarlem en het RIBW dit willen doordrukken en onze zorgen als wijkbewoners niet serieus nemen.

Op 17 maart is er weer een RIBW overleg gepland, mocht je tijd hebben en meer duidelijkheid willen hebben over de plannen, kom dan!


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

Na de informatiebijeenkomst RIBW

2013-09-21 00:27:42

Beste medebewoners,

Allereerst willen we iedereen hartelijk bedanken voor de massale opkomst afgelopen woensdag op de informatiebijeenkomst van het RIBW. Daarmee hebben we duidelijk gemaakt dat wij niet zo over onze hoofden heen laten beslissen!

Tijdens de bijeenkomst was goed te merken dat dit plan behoorlijk wat heeft losgemaakt in de wijk. Natuurlijk heerst er bezorgdheid over wat ons allemaal te wachten staat. Toch is het vooral de manier waarop die veel weerstand oproept. Via via hebben we er achter moeten komen. En vervolgens worden geconfronteerd met het beeld dat het plan al vrijwel rond is, heeft die weerstand bij velen alleen maar vergroot.

Tegelijkertijd is uit de informatieavond naar voren gekomen dat er geen zorgvuldig onderzoek heeft plaatsgevonden naar de impact op leefbaarheid en veiligheid in onze wijk. Er is alleen gekeken naar geschiktheid van het pand voor het RIBW zelf en haar clienten. Dit onderzoek heeft wat ons betreft er alsnog op korte termijn te komen, willen RIBW en gemeente doorgaan met de procedure voor instemming met de (ver)bouwplannen door de gemeenteraad. Tot die tijd horen de plannen in de koelkast thuis.

Laten we de saamhorigheid en betrokkenheid omtrent deze problematiek nu oppakken als buurtbewoners en zelf gezamenlijke initiatieven starten waarmee we onze wijk leefbaarder en veiliger maken. Daarmee kunnen we gewoon vandaag starten. Meld bijvoorbeeld klachten over onze woonomgeving via de website van de gemeente (http://bit.ly/1dwMiKE) of bel met 14 023.

Vergeet niet de oudere buurtbewoners te betrekken die wellicht niet allemaal zo snel of handig zijn met een pc of internet om deze petitie electronisch te tekenen. Bel bij ze aan, drink een kopje koffie en praat hen ook bij over de informatiebijeenkomst. Ook wel zo gezellig :-)

Tenslotte willen we hier nogmaals benadrukken dat we niet tegen de kwetsbare groep mensen zijn, ex-daklozen met een verslaving en psyschische problematiek. Mensen als Piet (aanwezig op de informatiebijeenkomst) zijn juist het slachtoffer door een onzorgvuldig verlopen procedure van RIBW en gemeente.

Gun een ieder de ruimte om zijn of haar mening te vormen met de informatie die nu meer bekend is geworden. Dat kan ook op deze website via de Opmerkingen. Blijf wel respectvol, leven en laten leven.

PS. Wil je meehelpen in de actiegroep, reageer dan naar de auteur van deze petitie via de link bovenaan op de pagina.


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

Informatiebijeenkomst RIBW

2013-09-16 18:15:23

Beste bezorgde medebewoners,

Aanstaande woensdagavond vindt de (kort vooraf) aangekondigde informatieavond plaats, georganiseerd vanuit het RIBW. Kom allemaal naar deze bijeenkomst! Hoe meer mensen uit onze buurt deze informatiebijeenkomst kritisch volgen, hoe beter.

Om zo goed mogelijk te handelen in de belangen van onze wijk willen we van een ieder de volgende medewerking vragen:

Het is begrijpelijk dat emoties hoog kunnen oplopen. Blijf tegelijk toch correct en respectvol naar alle aanwezigen inclusief RIBW, gemeente en de projectontwikkelaar.

  • Instanties kunnen moeilijk omgaan met kritische luisteraars. Door correct en respectvol te blijven voorkomen we dat er een sfeer ontstaat waarin RIBW, gemeente en projectontwikkelaar zich als slachtoffer kunnen laten afschilderen. Het zijn juist onze belangen waar nog helemaal niet naar is geluisterd.

Niet zozeer de zorg voor de cliënten van RIBW heeft in de bijeenkomst centraal te staan. De zorg voor leefbaarheid, sociale veiligheid en het voorkomen van extra overlast in onze wijk is wat ons betreft de agenda van deze avond.

  • Uiteraard heeft de kwetsbare doelgroep van RIBW goede huisvesting nodig. Voor ons ligt de focus echter op de thema's die spelen in onze wijk: vergroten van leefbaarheid, sociale veiligheid en verminderen van overlast. Niet een nieuw probleem er bij. Blijf hier dus vooral je vragen ook over stellen deze avond.

We laten ons niet afschepen met ontwijkende antwoorden, vage beloftes of geruststellende woorden. Blijf vasthoudend in het krijgen van concrete antwoorden op onze vragen en steun elkaar daarin.

  • De professionals die namens RIBW, gemeente en de projectontwikkelaar spreken zijn gewend om te gaan met groepen en hoe zij die kunnen bespelen in hun voordeel. Blijf dus alert en vasthoudend in het krijgen van antwoorden en laat je niet afschepen met een half antwoord.

Schrijf vooraf je vragen op en neem dit lijstje mee. Zo ben je goed voorbereid en kunnen we elkaar aanvullen waar nodig.

Nogmaals: de informatie over de bijeenkomst vind je in de brief van het RIBW die ook op deze site is geplaatst in de vorige aankondiging.

Tot woensdag!


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

De brief aan de bewoners

2013-09-12 08:21:57

Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

18 september 19:30u informatiebijeenkomst

2013-09-12 07:44:15

Helaas is alleen aan de bewoners van de Gen de La Reijstraat een brief verzonden wat de plannen zijn, een vraag/antwoord en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de bewoners van die straat. Er staan veel meer woningen en kinderdagverblijven rondom dat pand. De plannen hebben ook effect op de leefomgeving van het Pretoriaplein (grote achter plaats, met straks openbare ingang) en de rest van de wijk.

Kom ook als belanghebbende: Woensdag 18 september van 19:30u - 21:00u bij de Openbare basisschool De Cirkel, Atjehstraat 31a. De inloop begint om 19:00 uur.

 

 


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat

Nu ineens wel communicatie!

2013-09-10 14:18:21

Waarom moeten we eerst wat opstarten voordat er wordt gecommuniceerd?

Nu komt het RIBW aanzetten dat het om een locatie voor hun zou gaan. Zoals de gemeente al wil in het beleidsplan 2008-2014! Alweer wordt de communicatie slecht gedaan terwijl de PvdA hierop had aangedrongen zorgvuldiger mee om te gaan. Suzan Tromp praat ook nu weer over een informatieavond. Het is dus al voor haar duidelijk dat ze er naar toe gaan.

Hoezo inspraak in onze wijkswijzigingen, hoezo vergunningen rond!

NEE, HIER GEEN 24uurs OPVANG.

Ook in 2012 bij de Papentorenvest is het al afgeblazen door oa bezwaren van omwonenden. http://www.haarlem.pvda.nl/nieuwsbericht/1356

Het beleidsplan van de RIBW geeft ook aan dat zij in de beleidsperiode 2012-2015 al voor 150 clienten vervangende huisvesting moet realiseren. Blijft het dan bij die 15 langdurige + 7 traject + 2 ziekenboegbedden?

Ook staan de financiële budgetten onder druk en moet er samenwerking gezocht worden. Kleine stapjes, makkelijk beheersbaar, maar wij wonen hier en hebben gekozen voor een wijk/straat zonder die opvang.

Wij willen niet iets nieuws in de straat/wijk waar nu een beheersplan voor gemaakt moet worden!

NEE, Gemeente Haarlem, NEE RIBW, niet in deze straat / wijk.


Bewoners omgeving Gen de La Reijstraat



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.