NachtNet NU

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Politieke Jongerenorganisaties slaan de handen ineen!

2013-12-10 23:51:31

Nachttreinen tussen Utrecht en Nijmegen in het weekend, dat moet op een groot draagvlak kunnen rekenen. Dat blijkt ook zo te zijn! Het is zeer bijzonder dat alle politieke jongerenorganisaties - JOVD, CDJA, JS, DWARS, JD en ROOD - gezamenlijk de meer dan 2.000 handtekeningen aanbieden aan de bestuurders van de NS, provincie Gelderland en gemeenten die dit mogelijk kunnen maken.

De gemeenteraden van Wageningen, Arnhem en Nijmegen hebben al een motie aangenomen waarin ze hun steun uitspreken voor aansluiting op het nachtnet. Juist op het moment dat de nieuwe concessie voor het hoofdrailnetwerk bestuurlijk wordt besproken en het misschien - eindelijk - kan gaan lukken deze diep gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Dank voor jouw ondertekening van deze petitie! Zo laten we samen zien dat er een grote behoefte bestaat dat Gelderse steden in het weekend gebruik kunnnen maken van het nachtnet van de spoorwegen. Het geeft een positieve impuls aan onze cultuur en horecasector. En het wordt wel eens tijd dat studentensteden in Gelderland ook via het OV aansluiting vinden met de randstad en andersom.

Namens jou maken we ons hard voor aansluiting op het nachtnet in de weekenden. Als politieke jongerenorganisaties vormen we hierin één front. We hopen dat je in de media onze actie terugziet en dat onze gezamenlijke inzet leidt tot een betere aansluiting tussen Gelderse studentensteden en de Randstad.

Namens alle politieke jongerenorganisaties in Arnhem en Nijmegen,

JOVD, JS, CDJA, DWARS, JD en ROOD

Louis de Mast

 

 


Politieke Jongerenorganisaties in Nijmegen

Handtekeningen aanbieden aan

2013-12-10 17:41:56

Donderdagochtend aanstaande bieden wij de meer dan 2.000 (!!!) handtekeningen aan tijdens een overleg van de NS, Provincie, Stadsregio en betrokken gemeenten om deze bestuurders te overtuigen aansluiting op het NachtNet in de weekenden mogelijk te maken.

Groet, Louis de Mast

DWARS - GroenLinkse Jongeren - ook namens andere politieke jongerenorganisaties.


Politieke Jongerenorganisaties in Nijmegen



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.