Ik hou van Honswijk

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Uw stem heeft geholpen

2017-12-20 18:28:11

Dinsdagavond 19 december heeft de Houtense gemeenteraad een besluit genomen over de verdere ontwikkeling van Fort Honswijk. Het oorspronkelijk plan van de wethouder dat een regelrechte bedreiging vormde voor natuur, omgeving en Fort Honswijk haalde het niet.

Op voorhand hadden de collegepartijen VVD, PvdA, CDA en D66 twee voorstellen gedaan. Allereerst moet de wethouder de inspraak met omwonenden verbeteren. Ook wordt de wethouder nu gecontroleerd of hij daadwerkelijk zijn inspraak verbeterd.

Een tweede voorstel is dat het plan is gewijzigd. Het fort wordt nu wel gerestaureerd, maar dat pas later wordt bekeken hoe er geld met het fort kan worden verdiend. Deze wijziging in de plannen is vooral te danken aan de protesten die op gang zijn gekomen.

De petitie die bijna 750 keer is getekend, heeft bijgedragen aan de koerswijziging van de collegepartijen. Wij willen u hartelijk danken voor het tekenen van de petitie en het leveren van een bijdrage aan de omwenteling waarbij de collegepartijen tot inzicht kwamen.

Als Milieu Werkgroep Houten vinden we het jammer dat het plan toch de gemeenteraad heeft gehaald, maar zijn we blij dat er toch beweging is gekomen. We zullen de plannen de nauwlettend volgen en daar waar nodig actief optreden wanneer blijkt dat flora en fauna opnieuw wordt bedreigd door de plannen van de gemeente Houten.

We zijn de oppositiepartijen GroenLinks, Inwonerspartij Toekomst Houten, Houten Anders, Christenunie en SGP dankbaar voor hun strijd.

RTV Utrecht: Wethouder Geerdes onder vuur om Fort Honswijk


Milieu Werkgroep Houten

MWH gooit de Sleutel van Fort Honswijk in de Lek

2017-11-28 21:16:03

De gemeente Houten heeft grootschalige plannen voor Fort Honswijk ontwikkeld. Het Plan van Aanpak bevat slechts een enkel grootschalig scenario. De roep om alternatieven leidde steevast tot de reactie: “Het is dit Plan van Aanpak, anders gooit de gemeente Houten de Sleutel in de Lek.”

Om dit Plan van Aanpak te stoppen gooit de Milieu Werkgroep Houten de Sleutel in de Lek. De reservesleutel  levert MWH pas in voor een beter plan.

Wanneer u aanwezig wilt zijn kunt u donderdag 30 november om 11.00 uur komen naar de parkeerplaats ten oosten van fort Honswijk (gelegen tussen Honswijk en Lunet aan de Snel. Vanaf A27 om fort Honswijk heenrijden). U bent van harte welkom.


Milieu Werkgroep Houten



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.